Blog

Fem en fredag v. 1: Omstart

Fredag igen! Och det betyder som vanligt Fem en Fredag hos ElisaMathilda, dagens tema är Omstart!

Vad lämnar du bakom dig i år? Oj, en mycket svår fråga! Jag skulle vilja säga att jag ska försöka lämna kvar ”Procrastinating Karoleen” i 2020, för hon är verkligen en jobbig tjej att ha och göra med ibland. Men jag VET ju bättre eftersom jag har varit sån jämt. Om det inte är superviktigt eller absolut nödvändigt att göra på dir och jag helst inte VILL så kommer det att dröja. Och det handlar väldigt mycket om att jag inte gillar att göra saker som jag helst inte vill OCH jag är lat. Men samtidigt är jag ju inte det när det kommer till jobbet eller andra viktiga åtaganden. Det är mest det där andra som jag kan tycka kan vänta… och det innebär då ofta att istället för att något tar 5 minuter så tar det 25 för att jag låtit det bero. Så jag hoppas jag lämnar det bakom mig och tar tag i saker direkt, även sånt jag tycker är tråkigt, bökigt eller onödigt.

En sak jag också vill lämna bakom mig är att inte fota varje dag, jag älskar att fotografera och det ger mig lugn.

Hur vaknar du till lättast? Jag vaknar varje morgon vid 04.20-04.40 och om jag går upp då, är jag vaken. Men promblemet är om jag går och lägger mig igen bredvid en varm make och en varm hund. Då kan jag bli trött, men inte sovtrött och har väldigt svårt att komma igång när jag väl går upp. Förr när världen var ”normal” gick vi upp så dags och då var det ju då klockan ringde. För mig handlar det oftast om gå upp när klockan ringer så är jag vaken. Dock hatar jag snoozefunktionen, den gör mig bara ännu tröttare.

God morgon telefonen!

Vad är en sak du gör för att känna dig piggare? Oftast kaffe, och det är säkert nån sorts placeboeffekt eller bara dumt då det troligtvis skulle vara lika effektivt utan en kylig promenad är säkert mer effektivt eller kanske en träningsrunda.

Livets elixir – även om det numera intas utan mjölk!

När åker julpyntet ner? Det är redan nere, jag är inte så mycket för julpynt egentligen. Men är väldigt kluven när det kommer till adventsstjärnor, de ger ett så mysigt sken och det blir så mörkt utan dem.

Kransen av drivved jag fick som inflyttningspresent från Lillebror för många år sen blir dekorerad till jul 🎄

Vad hakar du ofta upp dig på? Skenhelighet och hyckleri. Jag kan bli så förbaskat trött på människor som tycker att de är mycket bättre än alla andra och inte ser sina egna problem men klagar högt och lågt på andra.

Stackars alla Karens som stormade The Capitol och blev spretade med pepparspray, det är faktiskt taskigt 😂 Vadå? De är väl inte terrorister!

Du kanske också gillar…

25 kommentarer

 1. säger:

  Snoozefunktionen ska man nog låta bli. Har man ställt klockan på en viss tid så har man väl planerat att gå upp då?

  1. Karoleen säger:

   Jo så är det, men i vårt hushåll använder Maken snoozeträsket-funktionen mer som en omvänd väckarklocka, han ställer fler larm och det sista är när han måste gå upp, och de andra är för att känna att han inte MåSTE gå upp 😂

 2. livets elixir godast med en slurk vispgrädde ❤️

  1. Karoleen säger:

   Haha, kan så tyckas, jag tycker grädde blir för sött 😉

 3. säger:

  Fotografer ska du absolut fortsätta med och det dagligen. Du är en otroligt duktig fotograf:-) Det är faktiskt en fröjd för ögat att njuta av dina bilder.
  Du verkar vara mycket morgonpigg och vaknar “mitt i natten” som jag skulle kalla tiderna. Då gissar jag att du inte är en nattuggla som jag, utan att du lägger dig senast vid tiosnåret på kvällarna.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla, roligt att mina bilder uppskattas. Det tar jag åt mig och försöker fota mer!

 4. säger:

  Oj, du vaknar väldigt tidigt! Då sover jag nog som bäst eller så har jag ännu inte gått och lagt mig (är en riktig nattuggla)

  1. Karoleen säger:

   Ja, jag är ingen nattuggla, väldigt kvällstrött. Men jag tror det är från barndom, då mina föräldrar alltid. Saknade tidigt och lät oss aldrig ha sovmorgon.

 5. säger:

  Oj, du vaknar tidigt! Jag kan också vakna vid 4-snåret men då vill jag absolut somna om igen. Det gör jag oftast.
  Och eftersom jag bor ensam så gör jag som jag vill.
  Du ska fortsätta med dina dagliga foton, om de ger dig glädje!

  1. Karoleen säger:

   Mmm… jo, oftast försöker jag somna om men ibland är det stört omöjligt och då ligger jag antigen kvar och leker med mobilen eller går upp och tar enmpromenad med vilddjuret.

 6. säger:

  Herregud människa, du stiger verkligen upp mitt i natten. Jag går o lägger mig vid 01-02 o behöver måånga timmars sömn, men tyvärr sabbar jag ju halva ljusa dagen på det viset. Men jag tror det är en inre protest efter alla arbetsår…så skönt att bestämma själv, äntligen.
  Hyckleri är förfärligt, det är så skönt när man kan välja bort alla hycklare, men det går ju inte så länge man är i arbetslivet . Ha en skön helg

  1. Karoleen säger:

   Haha, ja du, jag går ibland och lägger mig sent också men jag är så kvällstrött att jag knappt kan hålla ögonen öppna, men klarar jag att vara hållt mig vaken över 10 så kan jag köra hela natten.

 7. det var en hisklig tid att vakna vid! om jag varit vaken hela natten hade jag möjligtvis gått upp och kokat kaffe då. klart att du ska fotografera varje dag. du tar så fina bilder

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, så snäll du är!

 8. säger:

  Det där med sömn är knepigt och att det ändrar sig med åldern har jag upptäckt. Jag som kunnat sova hur länge som helst, vaknar nu efter bara ett par timmar bara. Otroligt irriterande!
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Ja, det är märkligt men jag tror det har mycket med uppväxt att göra också, vi fick aldrig sovmornar som små och därmed var det vanligt att gå upp tidigt. 04.20 är alldeles för tidigt men något i kroppen säger att det är dags. 😩

 9. säger:

  Vilken fin krans av drivved! ja, kaffe inbillar man sig att det gör en piggare.
  Jag har grova sömnproblem, men det beror på att jag är nattarbetare, kan vakna mitt i natten och sen inte somna om.
  Nu är julpyntet bortplockat här hemma, det blev lite mörkt efter adventljusstakarna!
  Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Ja, jagvhar förstått att nattarbete kan förstöra sömnen mycket. Min make jobbade natt några år men det har satt sina spår i hans sömn.

 10. säger:

  Men kära nå´n, du går ju upp mitt i natten! Tänk så olika vi människor är, och tur är väl det! Skenhelighet och hyckleri finns överallt i vårt samhälle, så det är bara att ignorera. Ha en bra helg!

  1. Karoleen säger:

   Jo, så är det, det är bara att finna sig i men det är svårt att släppa ibland.

 11. Fin drivvedskrans!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 12. säger:

  Det er sjelero å fotografere. Jeg fotograferer mange dager i uka. Det eneste som er dumt at det fortsatt er en kort periode som er lyst på dagen. Jeg liker best å ta bilder ute.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, dina bilder är väldigt vackra, naturen där du bor är fantastisk.

 13. […] Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Anna, Debutsky, Tant Augusta, Saija, Hanna, Sara, Michaela, Monika, Karoleen, Ingrid, Robert, Lillian, […]

Kommentarer är stängda.