Blog

Fem en fredag 2021- v42: Kultur

God morgon! Vaken sen 0450 och var ute med Max innan jag åkte in lite tidigare till jobbet. Idag är det fredag och det känns som att denna vecka verkligen har rusat förbi, men det är så det är just nu känner jag. 😉 Veckan har kantats av mycket gråa moln och regn, och kyla. Adde har varit borta två dagar i Stockholm och Max och jag hade FF 😉 Men annars har det faktiskt inte hänt så jättemycket, i helgen hoppas jag på lite lugn och solsken. Vi har lite kvar att fixa i trädgården inför vintern, det mesta gjorde vi föra veckan, men vi har några funderingar på saker som kanske vore bra att göra i ett nytt projekt som vi har funderat fram 😉 Typiskt oss =)

Men först har vi Fem en Fredag hos Elisa Matilda idag, med temat Kultur (ett tema som vi har haft en gång tidigare april 2020) och sen är det så klart Fredagsfrukost på jobbet och där efter har jag en utbildning att hålla på jobbet och sen tänkte jag att vi kanske kan ha en mysig Tapas/Plockbricka till middag, ska svänga förbi affären på väg hem tänker jag.

Karta Kairo

1. Var går du helst för att se konst? Jag gillar att gå på Museum! Vi går inte ofta på museum, men jag skulle vilja gå oftare. Mitt absoluta favoritmuseum är The Egyptian Museum i Kairo som har världens största samling av Faraoniska lämningar i världen. Jag har spenderat många många timmar tittandes på Tutankhamons guldmask och Ramses II mumie! Älskar den faraoniska historian!

En bild som jag smög mig till då det är fotoförbud!

2. Vad såg du senast på bio? Oj, det kommer jag inte ihåg, jag tror att vi har varit på Bio efter Adde och jag såg SkyScraper 2018, men jag kan inte för mitt liv komma ihåg vad det skulle vara för film. Tror att Adde eller Hansson får tänka efter lite och återkomma till mig med om de kommer på något. För att jag tror att vi har varit på bio efter augusti 2018, men jag är osäker.

Tapas

3. Vilken typ av ställe skulle vi kunna hitta dig en fredagkväll? En fredagskväll är jag nästan alltid hemma (om vi inte åker bort över helgen). Just fredagar är lite heliga tycker jag, det är veckans bästa dag och jag älskar att ha dn mysig kväll med Adde! God mat, laga mat tillsammans, en drink när vi lagar mat och något gott att dricka till maten som äts i soffan framför TVn 😉 Vi hamnar i soffan och bara myser!

En av mina favoritböcker The Pharaohs!

4. Vilken bok kom senast i din ägo? Köpte två pocketböcker i helgen, Kriminalromaner, den ena av Christoffer Carlsson men den andra vet jag tyvärr inte.

5. Vem ser du gärna på scen? Har sett mycket bra, och det gäller både shower och musik! Men Pernilla Wahlgrens show Hybris ser jag fram emot, Grevinnan och jag ska gå i slutet på november. Förra showen Kort, Glad och Tacksam var otroligt rolig!

23 thoughts on “Fem en fredag 2021- v42: Kultur

 1. Er det ikke en fryd å ha noe kultur arrangementer å se fram mot utover vinteren. Jeg har noe hver måned framover. Man må ha noe å glede seg til.

 2. Vi är många som inte varit på bio på länge. Jag tror det blir mer och mer så, trots att det är någonting helt annat att se en film på bio än att se den på tv:n. Hemma-fredagar är nog det mysigaste tycker jag, så ha ett riktigt trevligt fredagsmys!

  1. Ja, så är det ju! Gillar att bara kunna krypa ihop i soffan med maken och hunden under en filt och titta på en film jag sett tusen gånger tidigare…

  1. Ja, det gör jag verkligen! Mycket kultur och historia men också bad och sol! Det går att kombinera väldigt mycket roligt!

 3. Jag har inte varit på så många museer kom jag till när jag skulle svara på frågorna idag. Men jag har faktiskt varit på Th Egyptian Museum i Kairo!

 4. Helt underbara bilder som vanligt hos dig. Å visst känns det nästan som en inbjudan att fota när det är fotoförbud;-)
  Fredagar är vi också mest hemma. Som du säger, det är en speciell dag trots att vi är pensionärer. Rätt kul faktiskt att bibehålla “traditionen”.

 5. Ja, man bör ha något att se fram emot, en längtan till något annorlunda. Det har varit stilltje på den fronten nu länge, men kanske det kan öppna upp snart!
  Trevlig fredag!

 6. Men så skoj att läsa om ditt favoritmuseum. Jag har varit där en gång o skulle så gärna vilja åka dit igen. Jag har haft mängder av böcker om egypten, deras historia – men tyvärr så blev jag av med alla böcker när jag skilde mig…
  Lite tapas plock, tack för tipset, blir nog lite sånt ikväll för mig 🙂
  Ha en fin lördag.

  1. De har byggt om museumet nu och har istället fler nya att besöka! Helt klart värt att åka tillbaka! =) Trist att bli av med böckerna!

Comments are closed.