Blog

Fem en fredag v.3: Liknelser

God morgon Fredag! Både EFIT och Fem en Fredag idag! Gå gärna in på EFIT-inlägget och kika på vad jag roar mig med idag 😉

Fem en Fredag hos ElisaMathilda med temat är Liknelser. Frågorna är roliga och lite kluriga, så here we go!

Idag har verkligen inte bilderna något med inlägget att göra, svårt att fota liknelser och ordspråk.

1. När blir du envis som en åsna? Den här frågan borde nog Adde svara på, och hans svar är nog ”Alltid”. Hahahahaha! Men så ”illa” tycker inte jag det är, Adde är minst lika envis, men som tur är är vi också bra på att kompromissa, så det blir inte så många krockar. Men jag är envis som en åsna när någon säger att jag inte kan något, då glöder det till. Eller om man får en sån där ”Lilla gumman”… då kan jag nog vara väldigt envis och svår att ha att göra med. Men det beror mest på andra än mig när jag blir envis. 😉

Stort hål i taket på framsidan! Och regnet kom tillbaka i omgångar, så jobbigt!

2. När satt du sist som på nålar? Händer ganska ofta när vi gör någon typ av renovering som jag känner är riskfylld. t.ex. taket, när regnet öste ner och vi hade ett stort hål där taket skulle varit. Det var inget roligt!

3. Vad var lätt som en plätt den här veckan? Oj, den var svår. Veckan har känts tung och trött och låååång, Max är inne på det sista perioden av en riktigt jobbig löptiksperiod så vi har fått sova väldigt lite och det gör livet lite jobbigare.

Bus! ❤️

4. Vad är som nålar i en höstack för dig? Hm, också svårt. Jag är ju som sagt ganska envis och speciellt när det är något som jag inte kan men vill bevisa att jag kan, så då blir det ju inte inte som nålar i en höstack så att säga, då jag ger mig fan på att lyckas. Men något som jag tycker är svårt och kanske är ganska ointresserad av (till Adde och Hanssons förtret) olika typer av flygplan, militär-ranger, terrängbilar och annat sånt där killigt 😉

5. Hur är du smidig som ett kylskåp? Klant-Karro är ju ett av mina många smeknamn 😉 Jag går ju in i saker, snubblar, halkar och är bara allmänt klantig. I går ramlade jag ur sängen när för att Max bökade runt lite, och det var absolut inte hans fel, utan jag skulle bara flytta på mig lite så han skulle få lite mer utrymme och jag hamnade på golvet 😉

När Klant-Karro brände sig på ugnen och hade ont i armen väldigt länge…

Du kanske också gillar…

4 kommentarer

  1. […] ← Spenatstuvning Fem en fredag v.3: Liknelser → […]

  2. säger:

    Ramlade ur sängen? Stackare! Och brännsåret så ajaj ut 🙁

    1. Karoleen säger:

      Haha, ja, men det gick ju väldigt bra =)

  3. […] Hannele, Anette, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Hanna, Monika, Karoleen, Ingrid, Robert, Lillian, Gerd, Bokdamen, Birgit, Tant Augusta, Anki, […]

Kommentarer är stängda.