Allmänt

Fem en fredag v.8: Team building

Våren är här och då står det Tulpaner på bordet, det är sen gammalt!

Fredag, vår i luften och solsken, det är ju drömlikt! Jag längtar tills man kan sitta ute och finans solen på lunchen eller rasten! Vår snö har nästan helt smält bort och vi har 5 C nu, så det finns nog chans till lite värme under dagen! Yay! Men först kör vi Fem en Fredag hos ElisaMatilda med temat Team Building.

1. Vilket var ditt första jobb? Jag sommarjobbade på HR-avdelningen på Ericsson i Egypten. Pappa jobbade på Ericsson och genom hans kontakter fick jag möjlighet att jobba hos dom två sommrar under gymnasiet. Jag hjälpte till med ansökningsprocessen, sorterade genom deras enorma arkiv av ansökningar, digitaliserade arkivet och mycket annat. Det var otroligt lärorikt och kul!

2. Vad läser du just nu? Jag som brukar läsa 2-3 böcker i veckan, har tyvärr tappat lite av min ”läsning” just nu då jag inte riktigt har tid och att jag lyssnar mest på poddar just nu. Jag har sen ett tag tillbaka stängt ner min ljudboksstjänst men är sugen på att starta upp en igen. Jag är väldigt sugen på att läsa den senaste Kepler boken, Spegelmannen. 

En riktigt bra filmserie!

3. Har du någon gång träffat någon känd person? Jag träffade Danny Glover när jag bodde i Malaysia, då han kom till vår skola för att föreläsa. Det var en del av Black History Montgomery och han var en sympatisk och tog sig verkligen tid för varje student. Han är en fin person och det lyser igenom i hans filer tycker jag. Jag har alltid älskat Leathal Weapon filmerna och han är en stor del till det! 

Min finaste tavla – ett stilleben på lökar ritad i krita ❤️

4. Vilken talang skulle du helst vilja ha? Jag skulle vilja kunna måla fantastiska tavlor, det känns så otroligt rogivande och jag tycker det är kul. Jag målade en del i gymnasiet och älskade det! 

En skiva med såå många minnen! Men också den läckraste med den ”gömda” skallerormen…

5. Vad var det första du köpte för egna pengar? Vet inte om det var den absolut första men jag vet att jag köpte Metallicas Black Album på CD och vilken fantastisk känsla det var! Tror det var nån gång i början på 90-talet (skivan släppts 1991 och innan 1994 när vi flyttade till Malaysia) på skivbutiken i Kringlan i Södertälje. Den försvann dock nån gång 😩 och så fick jag köpa en ny när vi flyttade till Malaysia 1994, den skivan har kvar skivan och den betyder mycket för mig, och jag älskar skivan lika mycket idag som när jag köpte den. Undrar hur många timmar skivan har snurrat hos mig, måste vara många tusen timmar…

Du kanske också gillar…

19 kommentarer

 1. säger:

  Jag är periodare när det gäller läsning, så ibland är det flera på gång och ibland inga.

  1. Karoleen säger:

   Mmm…känner igen det där!

 2. säger:

  Wow det måtte vært en utrolig lærerik sommerjobb

  1. Karoleen säger:

   Det var det verkligen! Hade ju inte så mycket att jämföra med då, men det var väldigt kul!

 3. Sommarjobb i Egypten är det inte alla som kan skryta med! Häftigt!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 4. säger:

  Vilket spännande liv du har levt. Det är inte alla som har sommarjobbat i Egypten minsann.
  Ha en skön helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, nej, det är nog lite unikt här i Sverige =)

 5. säger:

  Ja, på Kringlan har man ju köpt en del skivor.

  Ha en bra fredag!

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. ett välkänt ställe!

 6. mycket spännande länder, på Ericsson har jag skrivit tekniska manualer, men det var i Göteborg 🙂

  1. Karoleen säger:

   Ja, det var en del spänning! Kul! Sånt jobbade min mamma med också på Ericsson =)

 7. gamla Metallica är outslitliga! spännande med Egypten och Malaysia

  1. Karoleen säger:

   Mmm…. älskar!

 8. säger:

  Du har säkert stor nytta av din internationella bakgrund. som barn kan man kanske känna sig lite vilsen, inte riktig hemma någonstans, eller så blir man en världsmedborgare. Länderna du bott i är verkligen exotiska säger hon som bara åkt över pölen från Finland till Sverige..

  1. Karoleen säger:

   Jo du, jag var väldigt bra på att skaffa nya vänner och bilda nya grupper, det måste man ju =)

 9. Vilket spännande första jobb, det måste varit riktigt lärorikt.

  1. Karoleen säger:

   Jo det var det!

 10. […] Klimakteriehäxan, Hannele, Anette, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Debutsky, Saija, Ingrid, Evelina, Gerd, Lena, Tant Augusta, Åke, […]

Kommentarer är stängda.