Blog

Fem en fredag v. 9: Val

God Morgon från ett soligt kyligt Östergötland. Minus 7 C och solsken och blå himmel, magiskt! Visst det är ett bakslag från den fantastiska vårvärmen vi haft, men som de så fint säger i Gotland så ska det komma 7 star-urar (oväder) efter att staren synts till innan det äntligen blir vår! Så, 1 av 7, vi har lång väg att gå 😂

Fredag idag! Så skönt! Och det betyder som ni alla vet vid det här laget Fem en Fredag hos ElisaMathilda och veckans tema är Val!

Koshari

1. Vilka fem maträtter skulle du välja att för alltid äta? Detta är ju lite av ett mardrömsscenario för mig. Jag måste ha variation i min mat annars blir jag uttråkad och kan knappt äta. Så just att BARA äta fem saker för alltid, även om jag älskar dessa fem, skulle göra att jag skulle sluta äta. Men om vi låtsas att detta inte skulle vara ett problem så är mina fem val: Hamburgare (självklart 😉), pannkakor, Egyptiska nationalrätten Koshari, Spaghetti och köttfärssås och Kokt korv med mycket senap!  

Snabb hemmagjord burgare med fint nästgårds kött!

2. Vilka fyra saker i källaren/förrådet skulle du egentligen kunna slänga? Oj, om ni bara visste hur det ser ut i vår gillestuga just nu… det är ett rum vi inte kan använda ännu då vi har det som förråd för kartongen som vi ännu inte kunnat packa upp från flytten till huset, då dessa saker helt enkelt inte har någon plats. Bland annat är vår samling av älskade Chateau-glas som vi fått i bröllopspresent av våra nära och kära och många andra prydnadssaker som helt enkelt inte har plats innan renoveringen är klar! Men dessa ska ju inte slängas men däremot finns det tre stycken fåtöljer som vi fick från Ingets Pistolskytteklubb som jag skulle försöka tapetsera om för att jag älskade formen på dem. Vackra 50-tals fåtöljer med vackra teakarmar som bara behöver lite kärlek. Vi behöver inte alla tre och just nu ser det tyvärr inte ut som att vi kommer kunna ha dem alls men jag hoppas ändå på att vi kan ha dem nånstans, efter att de tapetseras om, i alla fall två av dem. Däremot skulle vi kunna slänga ett runt matbord med fyra stolar som är från förra ägaren samt en teakbyrå som inte heller passar in. Jag skulle kunna säga 50 saker till som egentligen skulle kunna slängas…

Vårt förråd som är organiserat, förutom det som står på golvet, men också där allt ska läggas som inte används för tillfället. Gäller även det som ligger i gillestugan när det fixas.

3. Vilka är dina tre favoritklädesplagg i din garderob? Jag är ju en person som gillar en casual-formal klädstil så jag har mycket som kan användas både som konkluderar och fritidskläder beroende av kombinationen av andra plagg. Ett av mina favoritplagg är en svart lång hoody (går halvvägs ner på låren) som jag tycker den är väldigt skön! Jag har en superskön svart klänning med fickor som jag använder ofta, som en tunika eller klänning med stövlar. Den är väldigt användbar och blir snygg både med en kavaj på och en kofta med leggings under. Och till den brukar jag använda en superskön lång grå kofta som kan användas till klänningen. Den är varm och ger mig möjlighet att ha lager på lager. 

4. Vilka två telefonnummer kan du utantill? Addes mobiltelefonnummer har jag lärt mig så att jag alltid kan ringa till honom, det är min livlina och då behöver jag inte kunna så många andra. Dock är det ju väldigt dumt om jag ÄR MED Adde. Då är det kört 😉 Haha! Annars är det en hel del nummer som sitter i huvudet, mamma och pappas hemnummer, mammas mobilnummer, mina barndomskompisar mobilnummer, deras barndomshems telefonnummer och en massa andra. Det är snarare så att jag kommer ihåg alla nummer som kom innan man programmerade in allt på mobilen och man faktiskt tryckte på knapparna. Enda numret som är nytt är Addes, som han haft sen 2010 kanske. Jag kan inte ens vårt hemnummer utan att tänka på en minnesramsa som vi kommit på, men man ringer ju inte sig själv så ofta 😉

Julgranen står grön och grann i uterummet!

5. Vilken enda högtid skulle du fira om du måste välja? Julen, den är mysigast! Men om man fick önska skulle det då bli bara vita jular! 

Du kanske också gillar…

25 kommentarer

 1. pannkakor kan man verkligen variera, blir sugen nu

  1. Karoleen säger:

   Så himla smaskigt!

 2. säger:

  Jag har också en del telefonnummer som sitter fast för alltid. Och jag vet att när jag var liten hade vi en folkvagn med registreringsnumret S54039. Varför kommer jag ihåg det? Jag som har svårt att komma ihåg vad jag åt till lunch igår 😀

  1. Karoleen säger:

   Det är det som är så märkligt, vissa saker sitter som berget och andra struntar man i helt och hållet! Intressant dock tycker jag!

 3. säger:

  Jag tror att man kommer ihåg det man måste komma ihåg, för så var det mer förr. Nu är det så bekvämt, man har ju alla numren i telefonen, tills…….. Och vad gör man då? Tittar i telefonkatalogen? Näää, för en sådan finns inte längre, eller? Jaja, det ordnar sig alltid! Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Nä så är det nog. Men jag tänker att man numera nästan alltid kan hitta information, det är dagens fördel!

 4. visst skulle en önska vita jular, men bara under julen. källare och förråd är ju just – förråd. där får det se ut. en måste ju tänka innan en gör sig av med. nästgårds kött låter bra

  1. Karoleen säger:

   Ja, iofs, så är det ju. Men man kanske bör ha sånt som man kanske nån gång använder 😂

 5. säger:

  Det er rart det der, det blir liksom ikke skikkelig jul om det ikke er masse snø. Men det er godt når våren nærmer seg…

  1. Karoleen säger:

   Sant, en grön jul är ju inte jul! Men våren är välkommen trots allt!

 6. säger:

  Ja, det är svårt att bestämma sig för bara fem maträtter! Pannkakor kan jag däremot vara utan, fick nog för mycket av dessa när jag var liten.
  Tänk att man kommer ihåg telefonnumret från när man var barn, det är helt otroligt, för jag har inget sifferminne!
  HA det gott!

  1. Karoleen säger:

   Mycket märkliga saker man kommer ihåg från barndomen som egentligen är ganska meningslösa. Hade hellre avvarat platsen till något relevant för nu 😂

 7. säger:

  Man behöver ju inte kunna något mer telefonnummer än sitt eget och 112 och 1177. Allt finns inbakat i lista.
  Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Sant, men om man inte har sin telefon och behöver ringa någon så är det bra att kunna ett i alla fall tänker jag.

 8. säger:

  Koshari var något helt nytt för mig. Visste inte att man åt makaroner i arabvärlden! Jag har varit gift med en tunisier, då lärde jag mig allt om harissa och couscous som inte fanns i Sverige på 70-talet.

  1. Karoleen säger:

   En fantastisk rätt om man vågar testa! Intressant bakgrund du också har, kul att du vågade testa Harissa och couscous. Har du någonsin besökt Tunisien?

 9. säger:

  Blev lite nyfiken på den egyptiska nationalrätten med makaroner. Förrådet ser oerhört välorganiserat ut.
  Kul att läsa dina svar! Nu är det plusgrader i Östergötland igen, åtminstone hos mig.

  1. Karoleen säger:

   Har ett inlägg med mer info om Koshari om du är intresserad! Ja, nån plusgrad men idag är det vitt och minus igen!

 10. säger:

  Pannkakor eller plättar som jag brukar säga (inte förtjust i ugnspannkaka) är gott! En kan ju göra så många olika sorter, både nyttiga och mindre nyttiga. Blev väldigt sugen på det nu, länge sen jag gjorde det.

  1. Karoleen säger:

   Jag är alltid sugen på det!

 11. säger:

  Vilken fantastiskt duktig fotograf du är! Å den där hemlagade högrevburgaren – MUMS!!! McDonalds borde anlita dig för produktbilder;-)
  Det råder ändå en viss ordning i ditt förråd;-) Sedan verkar du ha ett riktigt gott sifferminne med så många telefonnummer i huvudet. Men sedan så jobbar du ju med ekonomi om jag inte minns helt fel så…:-)

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla, vilka fina ord! Vad glad jag blir ☺️

 12. Gillar inte pannkakor speciellt, konstigt nog. Föredrar ugnspannkaka eller våfflor faktiskt, men det måste föregås av hemgjord ärtsoppa – och det ska vi äta i morgon!
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

  1. Karoleen säger:

   Åh, ärtsoppa är ju så gott! Med mycket senap, gärna stark! Mums! Kram

 13. […] Boklysten, Klimakteriehäxan, Hannele, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Susie, BP, Kina, Monika, Karoleen, Robert, Lillian, Bokdamen, Debutsky, Saija, Ingrid, Gerd, Lena, Tant Augusta, Åke, Janerik, […]

Kommentarer är stängda.