Blog

Fem en fredag v. 26: Sommartider

Sommartider Hej Hej, Sommartider! Hur mås det i stugorna denna härliga fredag? Solen skiner men regnet hänger i luften, känns som att åskan är på ingång men innan dess får vi njuta lite av solskenet! Snart helg men först Fem en Fredag hos ElisaMatilda med temat Sommartider!

Höllviken, 2019

1. Vad är det längsta du reser i sommar? Om vi får till det och läget tillåter blir förhoppningsvis en resa till Skåne för att hälsa på Svärföräldrarna och Svågern med familj. Annars blir det nog bara resor till Stockholm/Uppsala samt resor i Östergötland.

Bardomshemmet

2. Hur spenderar du en regnig sommardag? Helst med en bok i soffan, med tända ljus, en kaffe och en filt.

En regnig dag, mörkt som stryk!

3. Vilken är din bästa spontana utflykt? Ett bra ställe som vi ofta åker till är Bergs slussar. Ett bra promenadstråk längst Göta kanal, vacker natur, 5-10 minuter från Linköping och det finns ställen att käka på, t.ex. Jennys eller Kanalkrogen. Båda är bra! Om man vill åka lite längre bort är Borghamn trevligt och Hästholmen också!

Kanalkrogens burgare

4. Hur svalkar du dig på bästa sätt? Med en iskall Cola Zero eller en Iskaffe!

Isbitar är livet!

5. Har du något smultronställe där du bor? Billa Country Interior ligger några minuter bort och det är ett mysigt ställe att besöka för lite shopping och fika. Lite längre bort har vi Bostället med en härlig utsikt över slätten! Och gofika så klart 😉 och sen svaren till fråga tre då 😉

Billa!

Du kanske också gillar…

17 kommentarer

 1. säger:

  He he litt tørr humor på serveringen glimter til i hverdagen.

  1. Karoleen säger:

   Hahaha, visst är det =)

 2. en bra bok blir perfekt under regniga dagar.

  1. Karoleen säger:

   Oh ja, alltid trevligt med något att förkovra sig i och drömma sig bort!

 3. Böcker borde jag bli så mycket bättre på att ta mig tiden att läsa. Kanske speciellt nu så här i sommartid 🙂 .

  1. Karoleen säger:

   Finns mycket trevligt att läsa!

 4. säger:

  Härligt somriga bilder! I Skåne har jag aldrig varit, skulle verkligen vilja se det öppna havet och de fina stränderna och alla mysiga små städer som där finns.

  1. Karoleen säger:

   Mycket vackert i Skåne, vissa ställen är väldigt speciella och värda ett besök!

 5. det blir nog mestadels dagsutflykter för oss i sommar. aldrig utomlands när det är sommar i Sverige. om du ändå är i Skåne kan du besöka Haväng. det gör vi varje sommar även om vi bor i Skåne. de är nåt speciellt med den platsen

  1. Karoleen säger:

   Låter intressant, tack för tipset! ❤️

 6. säger:

  Mysig bild till fråga 2 🙂

  1. Karoleen säger:

   Tackar!

 7. säger:

  En bok, en stickning, ett korsord, allt är bra under regniga dagar. Jag är inte mycket för singing in the rain 😉
  Somriga bilder!

  1. Karoleen säger:

   Haha! 😉

 8. säger:

  Du undrade om tips på Vätterns östra sida. Kanske inte några tips som inte du redan känner till. Men jag tycker gamla Riksvägen från Jönköping/Husqvarna över Gisebo – Skärstad – Ånnaryd och fram till Gränna är vacker väg sedan Gränna utmed Vättern mot Ödeshög och norrut med Omberg och orter som Borghamn, Vadstena, Medevi Brunn, Åmmeberg kanske ni skall kika in lite extra.

  1. Karoleen säger:

   Tack för alla tips! =)

 9. […] veckan var: Boklysten, Klimakteriehäxan, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Lillian, Bokdamen, Janerik, Gerd, Teskedsgumman, Hannele, Paula, Susie, Ejmis, Michaela, Robert, […]

Kommentarer är stängda.