Blog

Fem en fredag v34: Skifte & Bloggutmaning Augusti, 2021: 27 augusti

Godmorgon fredag i spöregnet! Vaknade vid 5 för att regnet smattrade så högt mot sovrumsfönstret och än har det inte lättat! Men det kommer väl… en arbetsvecka ”avklarad” och det var inte allt för hemskt att jobba igen 😉

Fredagar betyder som vanligt Fem en Fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Skifte. Denna vecka, kör vi som vi gjort tidigare veckor i augusti även Bloggutmaningen hos Orsakullan i samma inlägg!

Massor av hår…

1. När senast gjorde du nåt drastiskt med ditt yttre? För förra februari, dvs 2020 klippt jag av mitt midjelånga hår till nån sorts uppklippt page. Jag älskade det, medans andra kanske förfarandes 😉 Men det har växt ut ganska bra igen och jag har klippt nån gång under pandemin, och förra veckan klippte jag av 3 dm igen, så att det är kort. Inte riktigt lika kort som det var då, men nästan. Skönt!

2. Har du bytt till varmare garderob än? Nja, egentligen inte, men jag ”byter” sällan garderob, jag adderar bara någon tröja. Så, visst tröjorna har börjat användas mer den senaste veckan eftersom det i stort sett regnat hela dagen.

3. När ändras säsongen till höst? När det blir 1-siffrigt utomhus, när det är 8-ish grader ute kan jag tänka mig att sätta på mig en tröja. Men jack-hatare som jag är så har jag bara jacka om det regnar, snöar eller är kallare.

4. Vad ser du fram emot med en ny säsong? Det mysiga med hösten, brasa, tända ljus, filtar och mörkare kvällar.

5. Vad är något du nyligen ändrat åsikt om? Att man inte behöver mjölk i kaffet när man dricker kaffe. Tidigare har alla skojat om att jag dricker mjölk med kaffe men sen pandemin börjat har jag börjat dricka kaffet svart och numera har jag svårt att dricka kaffe med mjölk. En vaniljlatte eller cappuccino på ett bra fik kommer dock alltid vara gott!

Orsakullan eller Madeleine har en bloggutmaning varje månad, som jag tänkte hänga på nu i augusti! Har inte haft tid tidigare så detta blir ypperligt att syssla med på semestern!

Något på tv?

Fråga för 27:e augusti.
Pressbild från nätet.

VI tittar väldigt lite på konventionell TV, dvs sätter oss ner och tittar på 1:an, 2:an eller 5:an. VI har inte ens kanalerna, vi har inget TV-abonnemang utan vi använder bara Streamingtjänster. Vi har Netflix och Amazon Prime och använder sedan SVTPlay, TV4Play samt DPlay. Så det här med TV är en liten svår fråga, då vi sällan går efter vad som visas på TV vid en speciell tidpunkt utan förkovrar oss i någon serie i några veckor eller månader, eller kanske ett par serier beroende på vad vi känner för. Just nu kollar vi på The West Wing/Vita Huset för jag-vet-inte-vilken-omgång i ordningen. Vi har serien på DVD (7 boxar från Stenåldern) och den är lika bra nu som första gången Adde visade den för mig när vi träffades för 16-ish år sedan. Annars är ju en annan favorit The Grand Tour (före detta Top Gear gänget) och denna ser vi på Prime när de släpper ett nytt äventyr, senaste Lochdown var riktigt kul, dock inte alls lika extravagant pga Corona!

Pressbild från nätet.

Du kanske också gillar…

19 kommentarer

 1. midjelångt hår, väldans… barnbarnet klippte sitt vackra hår också nyligen, tittar mycket på konventionell svt, engelska deckare, har inte så många kanaler.

  1. Karoleen säger:

   Älskar engelska deckare också! Bäst, men jag tittar bara på streamingtjänster i alla fall.

 2. säger:

  Jag dricker alltid mitt kaffe svart utan socker. Jag slutade med socker i kaffet för 40 år sedan.

  1. Karoleen säger:

   Det är nog en väldigt bra grej att inte dricka kaffe med socker!

 3. säger:

  Det er mye kos med høsten, man finner fram ullgensere og drar på tur i en rød og gul natur som er dekket av rim på morgenen.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det! Vackert som bara den!

 4. säger:

  Jo, nog har en del vanor och ovanor ändrats under pandemin. Ofrivilligt eller frivilligt.
  Men jag tycker jag är rätt bra i fas nu.
  Blåsiga hälsningar från Lidköping! /Gerd

  1. Karoleen säger:

   Det är bra att du känner dig i fas, jag är fortfarande inte riktigt i fas, jag tycker det känns som att det är skönt att jobba hemma men det privata är tråkigt att det uteblir.

 5. vi ser sällan TV. det blir streamingtjänster. kaffet ska vara svart. förr kokade jag upp mjölk och hade i kaffet, men det slutade jag med utan saknad. på morgonen finns det inte en minut att förlora. vår gamla härliga kakelugn behöver ses över innan vi kan börja elda igen

  1. Karoleen säger:

   Mmmm… blir nog mer och mer så i samhället.

 6. vi ser nästan bara streamingtjänster. kaffet ska vara svart. slutade att ha kokt mjölk i. inte en minut att förlora på morgonen. måste sätta vår kakelugn i skick att börja elda i igen

  1. Karoleen säger:

   Mmmm…streamingstjänster är bra, och mycket lättare än vanlig tv tycker jag. Gör det, det är ju så mysigt!

 7. säger:

  Precis så har jag gjort, alltså slutat med mjölken, men en latte på café sitter aldrig fel.

  1. Karoleen säger:

   Bästa! För då kan man verkligen njuta när man tar en finfin latte!

 8. säger:

  Ja mjölk i ett bra kaffe är ett otyg 🙂

  1. Karoleen säger:

   Visst är det!

 9. säger:

  Vilken mysig brasa, har alltid önskat mig en, men bara haft vedspis några gånger, men det var också mys. Ingen jackmänniska, jag är nog tvärtom, tar på mig en tunn jacka o ingen tröja under…då klarar jag alla väder på hundpromenaden.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, ja det är verkligen mysigt med brasa, vi har två eldstäder i huset, älskar dem! Mmm…det är ju smart att ha en tunn jacka, jag tycker tyvärr ofta att de tunna är så varma och då gillar jag dem inte alls.

 10. […] som länkade förra veckan var: Klimakteriehäxan, Madeleine, Mrs Calloway, BP, Monika, Karoleen, Bokdamen, Janerik, Teskedsgumman, Hannele, Susie, Lena, Robert, Susanne, Lillian, Gerd, Evelina, […]

Kommentarer är stängda.