Food, The Crazy Three

Stalpet

Som alltid när vi hittar på spontana resor, så skickade vi ett sms till Hansson och frågade om han skulle hänga med till Gränna via Stalpet, var han på väg ut genom dörren för att åka till några loppisar. Men vi övertalade honom om att hänga med oss istället och vi plockade upp honom drygt en timma senare. Regnet öste ner, men ska man åka bil så gör det kanske inte så mycket.

Vi svängde förbi Loppisen Hansson planerade åka till och hittade en handfull DVD/Blur-Ray-filmer och en kokbok. Adde och Hansson hittade inte så mycket, men det var en väldigt liten loppis och så regnade det 😩

Så styrde vi bilen till Aneby och Stalpet, södra Sveriges högsta vattenfall.

Titta så tjusigt! Solen sken nästan när vi kom fram men under tiden vi lekte naturfotografer rullade tunga gråa moln in. Intill Stalpet finns ett café som ser väldigt mysigt ut, men vi hade siktet inställt på ett annat ställe. Men väldigt vackert var det! Även en cache fanns att leta efter!

Vi satte oss i bilen och regnet öste ner och fortsatte en bra stund, sen kom åskan och blixten också. Och vi stannade även till och kollade ifall en rökpelare vi såg var en brand, men det var svårt att se.

När vi kom fram till Grännaberget så fortsatte regnet och det var väldigt blött att ta sig mellan parkeringen och stugan, men Räkmackan kallade och vi var ju lite hungriga 😂

Tidigare har vi suttit utomhus eller på deras inglasade altan men idag var det inte lämpligt utomhus och fullt förutom inne. Så det fick det bli, men det gick bra det med!

Hansson fotade med sin Polaroidkamera och räkmackorna dokumenterades väl! Så goda och väldigt härlig mängd med räkor som vanligt!

Efter maten blev det en liten sötsak för att stilla sötsuget. Nomnomnom!

Och sen var det dags att rulla hemåt igen, genom regnet och genom vackra Gränna. Vi gillar Gränna, men idag kändes det inte som en dag att stanna till och utan av stan.

Du kanske också gillar…