Blog

Bloggutmaning September 2021: 9 september & Fem en fredag v36: Veckofrågor

FREDAG!!!! Yay! Vilken trevlig överaskning, eller ja, jag var inte riktigt med på att det redan är fredag, den här veckan gick väldigt väldigt fort och det känns inte som att jag har hunnit med hälften ännu. Men men, så är det… helgen stundar och jag känner att jag skulle behöva vila och bara ta det lite lugnt, men vi får se vad helgen har att bjuda på!

Fredag betyder som vanligt Fem en fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Veckodagar, ett återkommande tema men först Bloggutmaningen hos Orsakullan.

Orsakullan frågar i sin bloggutmaning:

Vad betyder det: att ta på sig äran?

Fråga för den 9:e september.

När jag hör uttrycket ”att ta på sig äran” tycker jag att det har en negativ ton och att det oftast handlar om att någon som inte har gjort något tar åt sig äran för något de inte har förtjänat. Om nån förtjänar äran är det oftast inget de söker… och dem som söker äran bör inte ha den…

ElisaMatildas frågor:

1. Vad har du gjort mest i veckan? Funderat på lösningar till en sak på jobbet. Jag har gott omkring och funderat på hur detta ska göras och lösas mest hela tiden. Jag har till och med drömt om det och vaknat upp kallsvettig när jag drömt att lösningen jag kommit fram till inte fungerade. Det ska bli väldigt skönt när detta är klart 😉

2. Vad har du inte gjort som du skulle ha gjort? Städat undan från helgens hemmaloppis, grejerna som vi “sparade till nästa loppis alt sälja på Tradera” och inte skickade till Erikshjälpen står kvar på bänken i köket (bara en liten kartong).

3. Vad har du tittat på i veckan? Vi är inne på säsong 6 av The West Wing och det är så soligt just nu och det värsta är att komma snart, och jag kan knappt hålla mig från att gråta för att jag vet vad som kommer hända, jag hatar det. Leo <3

4. Hur har du sovit? Dåligt och som jag svarade till fråga 1 med otroligt många drömmar och mardrömmar!

5. Vad ser du fram emot med helgen? Hoppas vi kommer ha lite härligt väder och kan njuta av att dricka kaffe i solen. Jag är inte beredd på att det ska bli höst!

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. Uttrycket är väl “ta ÅT sig äran”, inte PÅ????
  Har också vistats i mardrömmarnas land eller åtminstone i dess närhet …
  http://klimakteriehaxan.blogspot.com/2021/09/ingen-vidare-vecka.html

  1. Karoleen säger:

   Mycket möjligt, är det jag som skrivit fel eller Orsakullan som ville skriva det så 😉

 2. säger:

  Lycka till med jobbproblemet! Hoppas att du får njuta i solen under helgen och sova bättre nästa vecka.

  1. Karoleen säger:

   Tackar!

 3. nattlig problemlösning som leder till kallsvettigt uppvaknande verkar inte riktigt hälsosamt. måste verkligen se West Wing. skulle också gärna vilja ha lite mera fint väder

  1. Karoleen säger:

   Jag vet, men khar märkt i mitt liv att det är mitt sätt att bearbeta och det behövs. Har alltid drömt extremt mycket, och detta är bra. Men det gör ju att jag har lite svårt med sömn ibland.

 4. säger:

  Ja man får njuta av solen så länge den dyker upp, och låtsas som om hösten inte är i antågande. Jag försöker lura mig själv ibland! 😁🌞

  1. Karoleen säger:

   Smart! ☺️

 5. säger:

  Ja du, när problemen följer med hem och till och med “plågar” en under nätterna har det gått långt. Så för din och din sömns skull hoppas jag verkligen att du kommer på en lösning. Gissar att det är nåt “hemligt”, för annars skulle jag har rekommenderat att fråga dina läsare på bloggen eller på FB. Det är alltid någon som har lösningen.

  1. Karoleen säger:

   Ja tyvärr är det ju ute något jag kan prata om men har diskussioner med folk i min närhet och det hjälper. Men ibland är det att jag har mardrömmar för då får jag en idé som lyckas lösa det!

 6. Som regel så tenker man at man burde gjort mer eller noe annet enn det en har gjort, men man skal ha det litt ålreit og nyte dagene også. Det kommer snart kaldere og mørkere tider, da kan man gjøre mer av det man burde.

  1. Karoleen säger:

   Sant sant! Tack för dina kloka ord!

 7. […] BP, Monika, Bokdamen, Janerik, Teskedsgumman, Hannele, Susie, Susanne, Gerd, Petra, Paula, Karoleen, Kamilla, Lillian, Tant Augusta, Emma, Kina, Marina, […]

Kommentarer är stängda.