Blog

Fem en fredag 2023 v45: Kopia

God morgon! Redan fredag igen och denna vecka har verkligen sprungit förbi, men det har varit mycket jobb och mycket strul. Men det är bara att bita ihop ibland och kötta! Det är så skönt att ha Adde hemma igen, men eftersom jag är helt slut på kvällarna känns det lite elakt mot honom. Men samtidigt, vi lagar mat tillsammans varje kväll och går nästan alltid kvällsprommis tillsammans, så det är väldigt mysigt!

Kaffe – livets elixir är så gott här hemma, älskar Rillmuggen till kaffet också!

I helgen har vi inga planer, eller jo, Adde ska hjälpa till på Skytteklubben, men hur mycket vet vi inte riktigt. Jag hoppas att vi ska kunna fixa några små ärenden som vore bra att få till innan snön kommer. Bla däckbyte men också slänga gamla sängen och köpa OSB-skivor. Men det beror lite på vädret också, det får ju inte regna då… Funderar också på om vi ska fira min födelsedag lite i helgen, efter det inte har hunnits med ännu.

Jag har fått ett ny “arbetsplats” med ett ordentligt skrivbord och en stor bred skärm. Adde är alldelse för snäll, men jag är så tacksam. Jag sitter även i ett annat rum, i “det blå rummet” även kallat “Helvetes-hålet” då vi använder det som verktygsrum och renoveringsmaterialförvaring. Men har plockat undan lite och kommer plocka undan mer och mer allt eftersom, så just nu ser det väldigt stökigt ut… ignorera det 😉 Har flyttat in en hundbild i rummet som Max ligger i ibland, bara så att han känner att han kan mysa här inne också.

Fredag morgon och jag är trots Addes supergoda Korvstroganoff till middag så är jag grymt hungrig. Måste äta något snart, men jag måste också börja jobba och komma igång med de ganska många punkterna på att-göra-listan för dagen. Idag kom jag på att jag kan ju ha på mig min Onepiece när jag jobbar hemma och det börjar bli lite kallt. Jag är helt lyrisk! Älskar den! Så den är på och jag kommer ha på mig den tills slutet på februari 😉

Knasis! Men skönt att han gillar det lite i alla fall! Mysigt med sällskap!

Men först tar vi ElisaMatildas Fem en fredag med temat Kopia.

1. Vad var det senaste du kopierade (på kopiator)? Eh… Jag tror inte jag har använt en kopiator på jättemånga år. Jag tror att det kan ha varit en bok jag kopierade på biblioteket för att jag inte fick låna hem boken och kunde inte läsa den på plats. (Jag vet att man egentligen inte får kopiera böcker hur som helst, men jag var illa tvungen).

En morgon var det helt vitt på vägen in till jobbet… Vitt överallt.

2. Vem har folk sagt att du liknar? Hmmm… min faster och jag är extremt lika, och förutom min mamma och pappa så liknar jag ingen vad jag vet. men här om veckan sa Hansson att han såg min doppelgaenger… Det var intressant!

Snart har alla löven ramlat ner från träden men lite vackert är det fortfarande.

3. Vem har du försökt vara? Vem? Mig själv? En snäll och hjälpsam person som folk vill vara med! Personen som folk kommer till när de behöver hjälp.

En bild från pappa i Egypten… Från lägenheten vid Röda Havet. Vackert så det förslår!

4. När har du föredragit en kopia över ett original? Oj, föredragit tror jag aldrig jag har gjort. Jag äskar ju design inredning eller vackra designer väskor, men jag vill aldrig välja en kopia för det är en ful marknad. Då köper jag hellre aldrig originalet. När jag var yngre skulle jag ha gett halva mitt ben för en Louis Vuitton Speedy, men 20000-40000 kr är inget jag hade att lägga på en väska. Nu kan jag köpa den, men väljer ju att lägga pengarna på annat istället. Men jag skulle inte lägga pengarna på en kopia!

På min nya arbetsplats får det plats så mycket mer än tidigare… TIll och med en tallrick med mat, nomnomnom!

5. På vilket sätt var idag precis som igår? Jobbar hemma, och en dag med strul och möten skulle jag tro att dagen blir.

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. En kopp kaffe efter lunch vill jag gärna ha, sällan mer. Kopiator behövs sällan, försöker leva papperslöst så mycket det går, mappar i datorn. Dyra original har jag inte varit sugen på. Hoppas vädret tillåter er fixa saker.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, det hoppas jag med! =) Jo, papperslöst är väldigt skönt, det gör jag också så mycket jag kan.

 2. Nej, allt får man inte kopiera. Jag föredrar original på ett sätt, de har värde, men det kan vara bra att jobba med en kopia. Så är det i sångkörerna. Vi får lite blandat, för egentligen får man inte kopiera noter.
  Härligt höstlövsfoto! Trevlig helg.

  1. Karoleen säger:

   Ja, så är det ju. Man får ju oftast kopiera om det enbart är till privat bruk, men egentligen ska man väl inte… Men men… så är det, verkligheten kräver annat 😉 Ha en fin dag!

 3. säger:

  Härligt med din nya arbetsplats. Ska man jobba hemifrån så är det viktigt att man sitter bra och har utrymme. Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så! Tack själv!

 4. så vackra bilder! Max – bilderna är alltid mina favoriter. hälsa honom det!

  1. Karoleen säger:

   Hahaha, han tackar =)

 5. Korv Stroganoff ör en favorit, åldersneutral. Det där med kopior är en knepig sak: lätt att bli imponerad av hur “äkta” kopior kan se ut. Tror att samvetslösa försäljare gör sig rejäla hackor emellanåt.

  1. Karoleen säger:

   MMmm… det är väldigt gott med korvstroganoff! Mums, det vattnas i munen tycker jag =) Visst är det så, pengarna som finns i kopior är inte nådigt och därmed förstår man ju att det finns.

 6. säger:

  Väskor ja, haha, jag fyndar mina på loppisar! Såg att nyaste väskmodellen hos Vuitton kostar en mille, dollarmille! Sjukt! Härligt att du kan jobba hemm i din one-piece, jag köpte nyligen flanellbyxor, såna där rutiga som ungdomarna sjavara omkring i, gudars så sköna, smyger också ut i dem på sista nattkissen med hunden , ingen som ser mig i mörkret
  Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Väskor på loppis är det bästa – när man hittar den perfekta – lycka! Helt sjuka pengar, helt galet! Ha en fin helg!

 7. […] Kina, Debutsky, Susie, Gerd, Jeanette, Nilla, Paula, Monika, Ingrid, Boklysten, Linda, corkystyle, Karoleen, Tant Augusta, […]

Kommentarer är stängda.