Blog

Fem en fredag 2022 v2: Mätbart

Morrn! Det är inte en GOD morgon, migränen från helvetet är på besök, illamåendet och yrseln (från migränen) är enorm och jag är ganska utslagen, men jag jobbar så bra jag kan. Jag har tagit så många migräntabletter jag får, hinkat kaffe och ätit lite frukost och det har lättat lite, men det blir till att hinka en hel del kaffe, vatten och jag tänkte ta mig en koffeintablett. Jag är inne på steg 3 av 5 i “Karoleens fem steg för att bota migrän“; 1. ta tabletter och försök somna, 2. hinka kaffe som om ditt liv är i fara, 3. Vatten, vatten, vatten – ta en hink och bälga ner det, 4. Salt, hitta det saltaste du kan och ät det även om det är en saltsten!, 5. Hitta något så sött att dina tänder gör ont, ät flera… OM inget hjälper, trist, lev med det!

Och för att göra situationen lite sämre, har jag sovit som en kratta pga att all vind på hela Östgöta-slätten har flyttat till vårt hus och det känns som att hela huset skulle blåsa bort, det har det som tur inte gjort men det har blåst något enormt under natten. Men det tror jag det gjort i fler delar i Sverige, tex hade mamma och pappa hade strömavbrott under morgonen. Galet, men när värmen börjar komma tillbaka så kommer ju även “vädret”.

Tröttaste tröttisen!

Men vet ni vad som kanske kan göra läget lite bättre? Något kul! På fredagar är det ju Fem en Fredag och det är ju kul, så vi kör på det tycker jag! Hos ElisaMatilda är veckans tema Mätbart!

KAFFE!

1. Hur har du varit snabb i veckan? I tanken, tycker jag om jag får säga det själv 😉 För inte har jag varit snabb på något annat sätt i veckan, det har varit en trött vecka 😉

2. Hur har du varit energisk i veckan? Nja, det kan jag nog inte påstå. Men har försökt att samla energi när solen har varit framme 😉

3. Hur har du varit effektiv i veckan? På jobbet, ja, hemma not so much! Det enda vettiga som jag har lyckas med i veckan är att storhandla och hämta paket, och fokusera på att laga bra mat och äta bättre.

Älskar Avokadotoast! Så jävla gott!

4. Hur har du varit kort i veckan? Ja, igår var en väldigt LÅNG dag… jag hade 7 möten på jobbet och när dom sista rullade omkring, kände jag att orken började tryta och var kanske lite kort med vissa kollegor som använde mötet som sin personliga monolog med helt uppenbara idéer som de försökte sälja som sina egna. Shut up your face, Obama! (Världens bästa comeback som jag såg på en tv-intervju från Egypten).

5. Hur har du varit ditt bästa i veckan? Jobbat genom migrän! Det är inte alltid så lätt men det är verkligen en superkraft!

Björken blåser bort,,,, Utsikten från mitt “hemmakontor”.

Du kanske också gillar…

5 kommentarer

 1. säger:

  Hej din stackare, jag har sällan huvudvärk och migrän har jag aldrig haft. Brukar skämta om att jag inte har något i skallen som kan värka…Min mamma hade migrän och dottern har ärvt det dessvärre. Hon har fått ligga på lasarettet några gånger i flera dygn när smärtan blivit outhärdlig. Så du har mina fulla sympatier.
  Att vara snabb i tanken, det låter fantastiskt, önskar jag också vore det! O vovven är ju så himla fin!
  Avocadotoasten såg så smarrig ut så den ska jag testa! Tack för tips.
  Hoppas huset står kvar efter senaste blåsväder, ha en fin migränfri vecka

  1. Karoleen säger:

   Oj, det låter som en riktigt hemsk migrän dottern din har, jag hoppas jag slipper sjukhusvistelser i alla fall! Tack <3 Avokadotoasten är en favorit, egentligen ska det väl vara ett pocherat ägg men jag tycker att det känns svårare 😉 Tack detsamma!

 2. säger:

  Vet precis hur du känner dig med migränen. Tror jag har berättat det förr. Hade mitt första migränanfall när jag var 13 år gammal. “Ärvde” sjukdomen från min pappa. Efter klimakteriet avtar anfallen rejält – i antal alltså. Men du har ju bra många år dit, så stackars dig. Jag lider med dig.
  Salt och sött visste jag inte att de hade effekt mot migrän. Tänk – nu har jag lärt mig nåt nytt igen.

  Annars har vi svarat ungefär lika i början. Skillnaden är att du fortfarande jobbar och att jag är pensionär;-)

  1. Karoleen säger:

   Tack, du är snäll du! Ja, sött och salt funkar för mig i alla fall… 😉 Ha en fin helg!

 3. […] som länkade förra veckan var: Teskedsgumman, Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Anette, Karoleen, Susie, Madeleine, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Sandra, Michaela, […]

Kommentarer är stängda.