Blog

Fem en fredag v6: Skräp

God Morgon! Inatt har jag sovit som en stock efter flera nätter med många drömmar och mardrömmar, då jag har sovit väldigt dåligt. Jag kommer bland annat ihåg att jag hade en väldigt lång diskussion med en kollega på jobbet som jag inte riktigt kunde bestämma om det var på riktigt eller inte när jag vaknade, samt att jag träffade Christer Lindarw. Varför? Ja du, det svaret vet nog INGEN 😉

Men det är fredag och jag känner mig ganska pigg idag, det är trevligt! Och förhoppningsvis väntar en bra helg, med inget planerat vad jag kommer ihåg, men vi kanske kan få lite gjort. Men först så ska jag svara på ElisaMatildas Fem en Fredag frågor med temat Skräp och därefter jobba lite, sen tar vi helg!

1. Var finns mest skräp hemma hos dig? I Källaren och Verktygsrummet. I verktygsrummet, tillika “blå rummet” dvs vårt tredje sovrum som sen ska bli vårat arbetsrum, har vi just nu alla verktyg som behövs i vår renovering, en pall med gipsskivor, arbetskläder, en extra frys och alla prylar som Adde för sitt Trädarbete på Eckes Trädtjänst. Jag tänker att jag besparar er en bild på detta hemska rum men tänk er ett rum som är FYLLT till bredden med saker som bara inte går att sortera och få till på ett bra sätt, och är renoveringsskitiga. Det är bara ett svart hål och varje gång vi städar upp där är vi supernöjda i några månader och sen helt plötsligt är det ett svart hål igen. Det går inte att hålla ordning på det och alla grejerna behövs så det går inte att göra sig av med dem heller. Källaren har vi ju allt som vi ska använda sen när renoveringen är klar, så det är ju en del prylar där, men dessa är ju inte skräp. Men tills vi vet om vi kan använda dem efter renoveringen är det “skräpigt”. Men vi jobbar på det och i vårt förrådsrum försöker vi sortera och ställa i ordning sakerna så att vi ser dem och det kan användas. Bästa beslutet!

Källarförrådet

2. Hur många mejl finns i din inkorg? Inte speciellt många faktiskt, jag hanterar mina mejl väldigt bra. I inboxen finns det bara saker som ska hanteras eller som en påminnelse. Detta gäller både privata mejlen och jobbmejlen. Det innebär att allt som är läst eller hanterat läggs i detaljerade mappar och jag har aldrig olästa mejl (om man inte varit på semester eller liknande). I privata ligger det just nu 9 mejl och på jobbmejlen ligger det 2 mejl – varav den ena behöver bokas in ett möte och den andra innehåller en rutin som behöver läsas och justeras.

3. Vad är det äldsta som ligger i din frys? Något kött av vilt, skulle tro att det är älgkött, Caesar troligtvis – vi döper allt vilt med människonamn, alfabetiskt och beroende på kör, så är det lättare att hålla koll på vad som är äldst. Vi har haft en Doris, en Qvintus, en Urban, Ludvig osv… Vi har ganska mycket viltkött i frysen pga Addes jakt och detta är ju något av en skattkista 😉 Men det gör också att man måste vara bra på att komma ihåg att ta det äldsta först. Och något vi märkt av är ju att om vi hanterar köttet bra efter jakten, med vakuumförpackning och ren hantering, håller köttet länge i frysen i minus 24 grader.

Perfekt med vilktkött i frysen när man kör sous vide!

4. Vad har du sparat som är trasigt? Kommer inte ihåg något direkt trasigt som jag sparat, det är snarare något som är trasigt som ska användas som reservdel eller så. Finns nog inget som är trasigt och oanvändningsbart så att säga.

Ibland får vi ett ryck och slänger en hel del saker och då kan det se ut så här i hallen (som vi inte använder så mycket men är nämast uppfarten och bilarna).

5. Vilket rum tar längst tid att städa? Jag tycker det är badrummet som tar längst tid och det är mest för att jag tycker det är skittråkigt men också ett rum som kan bli riktigt äckligt om man inte håller efter. Jag vill ha det rent och det gör ju att man spenderar mer tid på städningen där.

Du kanske också gillar…

21 kommentarer

 1. ser ju prydligt ut, lätthittat, dumt att lägga tid på letande. Drömmar är intressant.

  1. Karoleen säger:

   Tackar! Visst är dom, märkliga =)

 2. säger:

  Källarförrådet ser ju väldigt ordnat och ordentligt ut. Så skulle man vilja ha det överallt!
  När det gäller drömmar så kanske du har en omedveten längtan efter att se Christer Lindarw i Melodifestivalen! 😁 Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Tack, tack, jo, det ser städat ut men resten av källaren är garanterat värre 😉

 3. badrummet är viktigt att hålla rent, det håller jag med om. inte är det särskilt kul att städa det, men ändå. jag får också ryck när det plötsligt sorteras våldsamt på alla håll och kanter. och faktiskt kastas också, men det är svårt

  1. Karoleen säger:

   Ja, jag med, rycken är ganska viktiga tycker jag så att man bara tokkör ett tag. =)

 4. säger:

  Åh, du har haft en dålig natt du också. Det blir så ibland för mig också.
  Nog är det ett fasligt sorterande!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Visst är det det, massor med sorterande och fixande för att få yta och bort skräpet. Trevlig helg!

 5. Det känns som om du har bra koll. Och det är viktigt, tycker jag.
  Härligt att ha vilt i frysen. Jag har haft, för länge längesen!

  1. Karoleen säger:

   Tack, ja, ganska bra koll ändå =) Ha en din dag!

 6. Cabe säger:

  Kan din dröm om Christer Lindarw möjligen ha nåt att göra med att jag, som följer honom på Insta, har sagt till dig att han har släkt i Skogstorp? 😂

  1. Karoleen säger:

   Hahahahahaha! Just det, Hahahaha, så kan det kanske ha varit nån sorts konstig stressdröm som slutar med att Christer räddar oss i Skogstorp? Haha! ”Det var synd att vi just lämnade Skogstorp…” Hahahaha…

 7. säger:

  Jag har slutat drömma, ibland saknar jag det…eller,dom säger att alla drömmer, men då är det så att jag inte minns dem, och det är lite trist. Lyx att ha en jägare i familjen, och viltköttet är ju det mest hållbara i frysen eftersom det är så magert. Ju fetare kött ju kortare hållbarhet. Nu blev jag sugen på en tjälknöl, helst på älg men det har jag inte, får bli på nöt istället, helt okej.
  Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Ja, precis, det är väl att man kanske inte kommer ihåg dem som är problemet. Jag ser det som att mina drömmar hjälper mig att hålla mig på rätt köl, det är ganska ofta jag drömmer om saker som händer och då blir jag lugnare eller mindre stressad över något. Men samtidigt har jag många mardrömmar som då kan skapa andra problem =( Vilt är det perfekta köttet i frysen helt klart! Tjälknöl har jag aldrig gjort själv, men det är gott! Ha en fin dag!

 8. säger:

  Spännande drömmar! Christer Lindarw är ju aktuell i Bonusfamiljen, och ska starta upp After Dark igen, kan du ha läst nåt om det. Kul med drömmar är det i alla fall!
  Snacka om att ha en skattkista i frysen, viltkött, mums!
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Hhmmm… har faktiskt inte sett något av det där, men kan absolut ha sett något om det någonstans kanske. Detsamma =)

 9. säger:

  Hurra! Äntligen någon som är som jag och har en nästan tom inkorg. Jag fungerar precis som du där, både här hemma och även när jag jobbade. Hur man hittar bland tusentals mejl i inkorgen är en gåta för mig, men mera regel än undantag att man har så många mejl när man läser svaren idag.
  Å ert källarförråd ser förvånansvärt väl ordnat ut måste jag säga.
  Håller helt med dig. Lite damm här och var stör mig inte, men badrummet och även köket ska vara rent.

  Avis på ditt viltkött. Älskar vilt och köper det hos den lokala ICA när det är säsong. Så gott, men svindyrt i huvudstaden.

  1. Karoleen säger:

   Jag blir stressad när jag ser folk som har hundratals olästa mejl i sin inbox! jag förstår det inte, om det inte är intressant att läsa så är det ju bara att slänga.

 10. Oj så tom o fin inkorg – jag måste ta o rensa ur ordentligt i min – för det är inte många mail som jag vill spara som ligger där, så det är ren lathet att inte rensa.
  Viltkött i frysen, vilken härlig god lyx, min farmor hade alltid det, men hennes sambo jagade – nu har jag ingen i min närhet som jagar, tyvärr.
  Ha en fin helg

  1. Karoleen säger:

   Mmmm… det är verkligen en skattkista, jag skulle bara vilja ha bättre koll på exakt vad som finns. Ha det bra!

 11. […] Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Tant Augusta, Madeleine, Gerd, Debutsky, Ingrid, Karoleen, Evelina, […]

Kommentarer är stängda.