Blog

Fem en fredag v7: Ring, ring

SOLSKEN och vårkänslor i luften. När jag körde mot jobbet så sken solen in i bilen och jag ville ta på mig mina nya Ray Bans och bara cruise:a runt och njuta av vårkänslorna. Men det är en jobbdag som “vanligt” så så kul ska vi inte ha det, men idag är jag på kontoret i alla fall, det är ju lite ovanligt =) Förhoppningsvis fortsätter vädret i helgen och man kanske skulle kunna ta sig en liten tur och njuta av vårkänslorna.

Solsken i byn!

Men först innan jag “tar helg” så kör vi en Fem en Fredag hos ElisaMatilda med tema Ring, ring!

1. Hur mycket använder du ring-funktionen på din telefon? Inte mer än någon annan tror jag, jag ringer minst ett par samtal om dagen, men jag ringer en hel del på teams på jobbet istället för vanliga samtal. Men Adde och jag ringer alltid varandra på vardagarna, så några samtal om dagen blir det. Men helt klart har man gått över till någon sorts messengerfunktion har tagit över den mesta av kommunikationen, vare sig det är SMS, iMess, Signal, Messenger eller Telegram. (som är de jag använder)

Ring, Ring!

2. Vad är ditt längsta telefonsamtal med någon? Det är garanterat ett av många nattliga samtal med Adde när vi började träffas. Adde bodde först i Norrköping och sen i Mariestad och jag i Uppsala när vi började träffas och det innebar att vi pratade väldigt mycket i telefon. Många nätter pratade vi hela natten eftersom när Adde fortfarande bodde i Norrköping jobbade han natt på Securitas. Det innebar att vi kunde prata ganska mycket, och som student sov man ju inte så mycket ändå 😉 Tror vårt längsta samtal blev 7 timmar…

Veckans hang-up, PB&J-mackor, väcker alla minnen från tonåren!

3. Hur mycket tid spenderade du i telefon som tonåring? Inte speciellt mycket, jag träffade istället mina kompisar. Vi var inte “telefonpratare“, utan vi träffades jämt och sov över hos varandra.

Ljudlöst är bäst!

4. Är ljudet normalt på eller av? Av, nästan alltid. Jag har dock igång funktionen att vissa personers samtal går genom filtret och ringer. Men jag har ju också en AppleWatch som vibrerar när det ringer och även funktionen att jag kan ringa från den utan att ha telefon i närheten. Vilket gör att man inte behöver ha igång ljudet. Problemet är väl när jag är hemma och inte har på mig klockan, men då får det vara känner jag 😉

X-files, Wohoo!

5. När spenderar du mest tid med att använda telefonen? Det är nog när jag sitter framför TVn, då jag ofta scrollar på FB, IG eller spelar något spel. Jag har svårt att bara sitta framför TVn, och gör nästan enbart det när jag tittar på Dokumentärer. Jag fyndade nyligen hela X files på DVD-box på Tradera (ÄLSKAR TRADERA) så nu är detta vårt nästa TV-projekt! Denna började när jag var ungefär 11 och det gör att jag inte riktigt såg hela, men jag kommer ihåg hur mina föräldrar såg den och framför allt att Wilderbeast nästan skit på sig varje gång intromusiken spelades. =)

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. När jag tittar på film på svt så gör jag inget annat.

  1. Karoleen säger:

   Mmmm… vissa är duktiga på det där, men jag tycker att många filmer inte fångar mitt intresse fullt ut.

 2. säger:

  Visst är det bra med mobiler, men bara om de används med måtta och urskiljning. Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Sant! Ha en fin vecka!

 3. Sju timmar måste nog vara något slags rekord! Kul med sådana små vardagsminnen.

  Jag har börjat att aktivt lägga telefonen i ett annat rum när jag ser på TV. Jag börjar bli lite orolig för det här med brist på fokus, att det är så lätt att alltid börja fippla med den. Min övriga familj följer dock inte mitt (i mina ögon) lysande exempel.

  1. Karoleen säger:

   Det är nog en viktig del av det hela, man måste göra et aktivt val själv. Inte pilla med telefonen när man tittar på tv eller ligger i sängen.

 4. SF är inte min tekopp. men X-files såg jag med stor behållning

  1. Karoleen säger:

   Visst är dom bra!

 5. säger:

  Så kul att läsa andras svar på “fem en fredag”. Idag pratar jag nästan aldrig i telefonen, pga min hörsel, är så tacksam för sms, messenger mm….
  Men som tonåring, då pratade i timmar med mina kompisar!
  Underbart att läsa om ditt 7 timmars långa samtal med Adde!
  Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Jag gillar inte samtal egentligen, förutom med Adde och mina föräldrar/svärföräldrar =) Annars tycker jag det mesta funkar bra med meddelande =)

 6. […] Anette, Susie, Bokdamen, Susanne, Paula, Kina, Klimakteriehäxan, Ejmis, Tant Augusta, Ingrid, Karoleen, Evelina, Helen, Violen, […]

Kommentarer är stängda.