Blog

Fem en fredag v21: Gott och blandat

God morgon! Idag har jag tagit semester för att få ihop en långhelg. Adde har alltid denna dagen ledigt, Consid har den policyn så det kändes trevligt att gå en 4 dagars helg tillsammans efter allt hans flängande.

Regnmolnen rullar in…

Igår spenderades i soffan framför TVn för vi var så extremt trötta. Vi hade gått upp tidigt och åkt in till Linköping för att ansöka om pass och nationellt id-kort, så klockan ringde 5 trots ledig dag. När vi kom hem vid 8 var vi trötta och regnet hotade. Sen ömsom spöregnade ömsom sken solen. Supermärkligt men vi småslumrade ikapp i soffan. Det har varit en tuff och intensiv period och tyvärr har sömnen då fått lida. På kvällen fick jag nästan ångest över att det ”bara” var en dag kvar av helgen, men blev överlycklig när jag kom på att det var tre lediga dagar till. Wohoo!

Idag blir det nog lite mer gjort, vi skulle behöva klippa gräset och fixa lite saker här hemma. Funderar även på om vi skulle kunna grilla ikväll det hade varit trevligt. Sen ska jag försöka hurtsen granne som vill bli av med lila syrenblommor, skulle vilja göra lite syrensirap.

Sen blir det nog lite fixande i ”biblioteket” också. Det är väl kanske lite att ta i att kalla det biblioteket men i källaren har jag börjat ställa i ordning alla 45 A4-lådor med böcker i bokhyllorna. Och det är så himla kul att se det växa fram. Dock känns det som att jag saknar några böcker men de fins nog nånstans. Mitt egna lilla bibliotek med läshörna. Behöver fixa en fotpall och ett litet bord, helst i träslag som matchar fotöljen, så blir det nog perfekt.

Sortering pågår…

Men först som ni vet på fredagar kör vi alltid Fem en fredag hos ElisaMatilda och veckans tema är Gott och blandat.

Hjalmar Bergman teatern i Örebro

1. När var du senast helt offline? Frivilligt var det nog väldigt länge sedan och då räknar jag inte med typ biobesök och sånt. Men det var lite av en speciell känsla att sitta i Örebro på Hjalmar Bergman teatern och inte ha något nät alls… man känner sig verkligen bortkopplad om man inte kan surfa. Men egentligen är det nog ganska nyttigt att vara offline egentligen. För några år sedan, när Adde hade jaktmark i Västervik-trakten så hade de en stuga i bodde i ibland. Där fanns det aldrig något när och när Adde var iväg och jagade på kvällarna (rådjur och hjortar) samt nätterna (vildsvin) så fick jag roa mig med att läsa böcker i stearinljusets sken.

2. Vad skulle du klä ut dig till vid en maskerad? Oj, det var inte lätt… ingen aning faktiskt, jag är dock i tankarna på om jag eventuellt ska ha tema 80-tal på min 40-års fest så det kanske får bli någon 80-talsutklädnad eftersom det är det jag funderar på nu. Ett annat tema som är kul är en vi hade på en fest för 100 år sedan i Uppsala som var ”Det var en gång…” då gick jag som Mästerkatten i Stövlar och K2 gick som Rödluvan. Men det var även två som kom som Word Trade Towers, kanske lite osmakligt.

En liten Karro som redan då gillade fotografering… Jag fotar Farfar som fotar mig…

3. Vilka två val behövde du senast välja mellan? Gå upp på toa och risker väcka Adde och Max, (vilket troligtvis skulle resultera i att Max vill ut på morgonprommis) eller ligga kvar och vara grönjävligt kissnödig. Jag valde det första och som tur var ville båda ligga kvar och sova… puh!

4. Vad gjorde du senast i skogen? Promenerade med Max. Det är inte varje dag vi går i skogen men det händer ganska ofta ändå. Men senaste besöket till skogen, bara för skogens skull var nog i höstas när vi letade svamp.

5. Vilken aktivitet gör du helst ensam? Tänker. Ibland vill jag bara kunna stänga in mig nån stans och bara gå tänka ifred, tex ibland på jobbet. Men det är svårt när man jobbar i öppet landskap och ha den rollen jag har. Men därför är det skönt att kunna jobba hemma ibland. En annan grej är att fotografera, jag gillar att åka ut med Adde och hitta fina grejer och platser men ibland behöver jag lite mer tid än vad Max och Adde har tålamod till, men då tar de oftast en lite egen tur och då får jag komponera fritt.

14 thoughts on “Fem en fredag v21: Gott och blandat

 1. detta jagande efter pass, som tur så är mitt giltigt. Vi har väldigt nära till skogen, avkopplande där, kan se även havet. Avkopplande att fota också, ha en fin dag.

  1. Mmm.. vi har dock inte jagat något, vi gick och tog första bästa tid. Ca 6 dagar senare… det fanns massor med tider. 😉 Jo, vi med, vi har t.o.m. skog på tomten, men det är ju inte en riktig skog så att säga.

 2. och nu ska en vara jättetidigt på flygplatsen för det tar extra lång tid med kontrollerna. lite eget utrymme behöver en allt. jag har lyckligtvis eget sovrum så jag går upp när jag vill

  1. Ja, väldigt tidigt och allt tar längre tid. Det är en otroligt trist utveckling. Ha en fin dag!

  1. Skönt, jag försöker också vara offline men jag tror det är svårt i dagens samhälle att vara helt offline.

 3. Jag är en sån person som gärna är för mig själv och funderar eller bara kopplar av och det har jag all tid i världen för när jag numera lever ensam. Och valen är mina.
  Intressant att läsa dina svar!

  1. Visst är det så, man kopplar av och bara är… det tycker jag är svårt när man är på jobbet och alla rycker i en eller frågar saker hela tiden. Jag älskar att vara ”experten” men det gör också att man ibland får svårt att hinna med det man ska… Ha en fin dag!

 4. Inga problem för mig att vara offline. Har ingenting sånt på mobilen, och datorn går jag in på en stund på morgonen och en stund på kvällen. Den längsta tiden på datorn ägnar jag nog åt att läsa andras inlägg, och att själv svara på frågor som i fem en fredag t.ex. Jag läser nyheterna också. Men jag skriver ganska mycket på datorn som jag sedan lägger in i min livsberättelse-pärm. Ha en fin helg!

  1. Skönt att inte vara så uppkopplad. Jag är nästan alltid på telefonen eller en dator, det är svårt för mig att vara bortkopplad. Ha en fin dag!

 5. Vilka vackra bilder du bjuder på! Det är en härlig årstid nu, roligt att fotografera.
  Tur att du valde att gå upp på toa när du var i valet och kvalet. Det kan vara jobbigt att vänta ut de som sover gott.
  Trevlig helg!

 6. Vilken dröm ju med ett eget litet bibliotek. Jag bor helt klart alldeles för litet. Skönt att de ville ligga kvar och sova. Håller med om att tänka vill man göra ensam.

  1. Det är verkligen ett litet bibliotek men jag älskar det! Känner mig rik!

Comments are closed.