Festivities

Midsommar 2022

Årets sista lediga fredag, ja förutom semesterledigheten då! Det finns ju ytterligare en 4-dagars vecka i år, men den är ju sååååååå långt bort! Men men, det är ju Midsommar nu! Glad Midsommar allihop!

Dagen började med lite av en sovmorgon och sen en Fem en Fredag innan alla andra var vakna. vi klädde på oss, termometern visade 19 grader och strålande solsken utanför fönstret. Dags för en morgonpromenad med Max och så passade vi även på att svänga förbi affären när de öppnad och köpte våra beställda Jordgubbar.

Sen blev det en fixa-frukost-espresso och därefter frukost. Och supergoda hallon till efterrätt.

Dagen fortlöpte med att vi varvade med att vara utomhus i små stunder då det var så himla varmt och soligt och ingen svalka någonstans. Adde jobbade i trädgården och jag försökte fixa en massa saker, men till slut när det var nånstans kring 30 grader varmt gav vi upp och gick in och försökte svalka oss med ACn. Skuggan var helt enkelt för varmt! Vi hade en mysig dag med musik, glass och en del jobb som behövdes ta tag i. När eftermiddagen rullade runt insåg vi att vi inte hade blivit hungriga och vi hade inte än blivit hungriga så middagen som hade planerats med grillning osv fick utebli. Sous Viden stängdes av (älskar att det inte blir knasigt med sous vide, funkar så bra för mig som kan vara så ombytlig) och vi fixade lite annat istället – småplock – laxrullar och en ostbricka samt fyllda krustader. Nom!

Laxrullar med gurka.
Cambozola, Chilibrie och lite olika kex.

Till tog vi varsin öl och sen blev det en GT för mig och en Whisky för Adde. Jag köpte en ny till honom dagen innan, en Wee Beastie från Ardbeg, som han testade. Jag gjorde en Pink GT med Monkey Gin. Nom!

Och som sig börs så blev det så klart glass och jordgubbar till efterrätt. Denna gången hittade vi en kladdkakeglass som vi serverade med superfina jordgubbar, lättvispad grädde och krossade drömmar. Så gott!

Kvällen och natten rullade in och värmen darrade i luften och det blev så där vackert som det bara blir på en perfekt sommardag! Att det sen hände på midsommarafton var inte givet och väldigt förvånande! Inga tröjor eller regnkläder behövdes denna fina dag.

Och en vacker prästkrage fick avsluta kvällen. Inga blommor plockades här, jag har ju redan gift mig med min käraste…. <3

Du kanske också gillar…