Blog

Fem en fredag v25: Glad midsommar

Midsommar! Redan men ack så skönt! Jag börjar känna att jag behöver semester, orken tryter lite. Men det är några veckor kvar tills jag går på semester, så en tredagars helg nu till midsommar är perfekt! och vädret i helgen ska vara magiskt, nästan lite för varm för oss med hund, men vi får köra på ACn, skugga, is i vattnet, kylplatta och inga bilresor så går det nog vägen!

Trots att jag redan är vaken kl 7 på min lediga dag är jag ganska utsövd, skulle jag vilja sova några timmar till, JA! Men vi får se om jag kan somna om och om Max vill sova en stund till. Det känns redan som att det är varmt i sovrummet och solen skiner så vi får se hur dagen artar sig! Men först kör vi en Fem en Fredag hos ElisaMatilda med temat Glad Midsommar innan vi startar dagen.

Lycka är egna jordgubbar!

1. Hur spenderar du midsommar i år? Hemma, stillsamt för att undvika överhettning av Max. Vi kommer nog fixa med grejer under dagen, och sen fira lite till kvällen. Har bokat jordgubbar i byns butik, och kött framtaget för grillning. Men eftersom ingen av oss är speciellt förtjust i sill så blir det inget sånt. Kanske nån varmrökt lax med färskpotatis istället. Det är mycket godare 😉 Blir nog lugnt och skönt!

2. Vad kommer finnas på ditt lunchbord? Vi får som sagt se om det blir nån lunch, på helgerna brukar vi oftast skippa lunch om vi är ensamma. Men om vi snackar middagsbord istället blir det som sagt något grillat med färskpotatis alternativt nån lax. Beror lite på vad kinkfia (jag) är sugen på. Ibland går man förändra en hel meny för att jag helt enkelt inte vill äta det som är planerat. Iofs händer detta bara hemma, så det är ju i alla fall bra 😉 En iskall OP blir det nog också, det hör ju Midsommar till och är en tradition min far har sett till att vi följer varje högtid!

3. Kommer du dansa runt en midsommarstång? Nej, det har jag nog inte gjort sen jag själv var i yngre tonåren. Vi har ett stort midsommarfirande ett par kilometer ifrån huset men det är inget nån av oss är intresserad av. Så vi skippar nog även det i år.

4. Har du någon midsommartradition? Faktiskt inte! Varje år är inte den andra lik. Vi spelar det lite ”by ear” varje år, beror på hur vi känner oss och vad vi känner för. Och hur vädret är såklart. Har man hund är det väder som alltid beslutar vad man hittar på, ddt gäller iofs nästan alltid 😉

5. Vad gör du denna midsommar du inte gjorde förra året? Jag kommer inte frysa! Och njuter av vädret! Länge sedan vi hade en midsommar utan regn och molnighet. I år ska det vara 29 grader och sol, galet! Förra året var vi en tur till Borghamn, Skrå, Hästholmen – super mysigt men blött! Tidigare Midsommar har ju nästan alltid tidigare varit en dag av regn och kyla.

Du kanske också gillar…

20 kommentarer

 1. säger:

  Låter som ni får en bra dag. Vi har ju också hund som tyvärr (sommartid, perfekt vintertid) har mer ull än päls. Men vi är ju ute hela dagen och det finns gott om skugga på tomten där vi ska vara. Bilresan är bara på cirka halvtimmen så den är inga problem.

  Håller helt med om behovet av tredagarshelg. Vi hade dessutom halvdag igår så jag började njuta redan igår vid lunch 😊

  1. Karoleen säger:

   Ja, det är inte alltid lätt med hund. Vi har också lite av en ”vinterhund” så man får hålla lite koll. Men skugga är bra och tillgång till vatten såklart ☺️ Åh, för-helg låter trevligt! Njut av midsommar, och ha en fin helg!

 2. Vi har inte heller någon särskild midsommartradition. Det blir som det blir. Det ska bli hett här med där jag är. Jag var också trött innan jag gick på semester så jag är glad att få vara ledig nu.

  1. Karoleen säger:

   Ja verkar bli varmt i hela landet! Förstår det, njut av ledigheten och Glad Midsommar!

 3. Önskar en fin midsommar i värmen!

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma!

 4. Nubben hoppar jag över men vad vore denna helg utan färskpotatis och jorgubbar?!?

  1. Karoleen säger:

   Ingenting, jordgubbar och färskpotatis är ett måste! Glad midsommar!

 5. säger:

  Ja det är sannerligen ovanligt med sådana här varma dagar på midsommar. Ska försöka ta mig till havet för att få lite svalka. Ha en riktigt skön dag!

  1. Karoleen säger:

   Låter som en skön aktivitet! Lycka till och ha en svalkande midsommar!

 6. säger:

  Har inte heller någon speciella traditioner, åkte nästan alltid utomlands förut den här tiden. Men nu hemma, och första semesterperioden och det är inte dumt. 😉 Ha en skön midsommar!

  1. Karoleen säger:

   Ja, det brukar nästan alltid vara kall och ”jävligt” 😉 När jag bodde utomlands kom jag nästan alltid hem strax efter midsommar. Till det bättre vädret 😂 Glad midsommar!

 7. säger:

  Önskar dig en trevlig midsommar

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma!

 8. sill, nypotatis, dill, gräslök och gräddfil; öl och liten nubbe – det är midsommar. jordgubbar, förstås. vädret har varit alldeles strålande här. hoppas att det fortsätter så. känner igen det där med planerad mat som en plötsligt inte vill ha. likadant med kläder en planerar på kvällen och den inte alls vill ha på morgonen. fortsatt härlig midsommarhelg!

  1. Karoleen säger:

   Ja, skönt att det finns fler som jag.. ibland känner jag mig bara krånglig och dum, men jag kan inte äta något jag inte är sugen på, då äter jag hellre inte alls… Glad midsommar!

 9. Vad bra att man kan förboka jordgubbar. När sonen och jag var och handlade på torsdagen var de helt slut så vi fick tänka om i planeringen. Sen hittade min mor ett stånd som sålde nere på stan så det blev jordgubbar dagen efter istället.

  1. Karoleen säger:

   Vilken tur, jordgubbar kräves på midsommar tycker jag. 😂

 10. […] började med lite av en sovmorgon och sen en Fem en Fredag innan alla andra var vakna. vi klädde på oss, termometern visade 19 grader och strålande solsken […]

 11. […] som länkade förra veckan var: Monika, BP, Janerik, Hannele, Mrs Calloway, Susie, Bokdamen, Karoleen, Madeleine, Hanna, Klimakteriehäxan, Kenneth, Gerd, Teskedsgumman, Lotten, Debutsky, Anette, Tant […]

Kommentarer är stängda.