Blog, EFIT

EFIT 2022-09-30 & Fem en Fredag 2022 v39: Ekonomi

Inlägget innehåller annonslänkar till Cervera

Cervera

God morgon! Jag är trött idag, men har vaknat upp nu och kan inte somna om. Har varit på toa och Max har ligger nu i sängen igen, dom alltid kommer han in på morgonen efter våra toabesök. Nu drömmer och skäller han. Jag funderar på om jag ska gå upp och åka till jobbet eller försöka somna om… Vi får se vad som händer, hur som helst är det EFIT idag och även Fem en fredag eftersom det är just fredag! Men det tar vi när klockan blir sju-ish…

Idag är det fredagsfrukost på jobbet, sen har vi en lunchdate med Aleez och sen ikväll ska vi äta ute med Hansson och så får vi se allt annat annat som kan hittas på! Mycket mat blir det i alla fall! Det blir en intressant dag, häng på vet ja!

05.02 Maxen! Dom där ögonen…
06.21 Ute på morgonprommis! Finaste Maxen är ju väldigt ståtlig och ibland blir det helt enkelt svårt att låta bli att fota honom massor! Dimmigt är det också, väldigt väldigt dimmigt!
07:17 Dimmigt värre! På väg in till jobbet och det är bara en vit vägg hela vägen fram till den tvåsiffriga vägen…

Och hos ElisaMatilda kör som vanligt en Fem en fredag med temat Ekonomi – skippade förra veckan, men i dag tar vi tag i det =)

1. Vad var det senaste köpet du ångrade? Oj, svårt. Jag ångrar väldigt sällan sånt jag köper eftersom jag oftast tänker efter en hel del innan jag köper något. Men visst har man väl köpt något billigt eller så som inte var så bra. Men jag kommer faktiskt inte på något alls jag ångrar.

2. Vad kostar mest i din hushållskassa? Mat! Vårt matkonto varierar nog väldigt mycket från månad till månad men vi har också en ordentlig buffert av mat som är långlivad.

3. Vad sparar du till? Livet och Pensionen? Tråkigt svar kanske men man sparar för att ha råd att leva senare i livet. Samtidigt så sparar jag ihop till att köpa inredningsprylar jag vill ha som är lite dyrare och kanske inte något jag skulle köpa “bara för att”. Just nu är jag väldigt förtjust i olika saker från Georg Jensen. Vacker som en vinterdag är Bernadotte Termoskanna, eller Bernadotte skålarna i t.ex. medium eller large, de otroligt fina Sky-glasen eller Cafu-serien men speciellt deras ljuslyktor i olika storlekar. Tips om du vill köpa något till min stundande jämna födelsedag, och känner dig EXTREMT generös, för det är dyrt som stryk!

4. Vad köper du mer sällan än du borde? Inget, jag köper nog allt jag behöver när jag behöver det. Saknar inget!

5. Håller du dig till en budget? Nja, det vet jag inte riktigt. Men jag försöker tänka på att inte köpa mer än jag har råd med, det blir ju automatiskt när man är vuxen!

08:30 Hard work work work! Siffror hela dagen!
09.12 Fredagsfrukost! Hungrig som en varg idag…
10.15 Teams! Då kör vi dagens första möte
11.27 Koffein! Dags för en liten boost innan lunchen!
12.23 Lunch med Aleez! Idag blev det indiskt, riktigt gott hos “grannrestaurangen”. Väldigt trevligt att träffas igen och prata lite strunt! 😉
13.15 Hoppsan! Ibland får man ut mer handkräm än man vill…. inte bra när det läcker på tangentbordet =(
14.32 Mer siffror! Snart dags att runda av för dagen.
15.59 Packat ihop! Tar med mig allt pick och pack, mycket blir det trots att man ”bara” ska till jobbet. Men eftersom jag kör på min nya Marc Jacobs väska får inte datorerna plats, så de får bäras bredvid. Får fundera över lösningen i helgen, det är inte helt optimalt .
16.15 Kör hemåt och det är vackert ute. Solglasögonen på!
17.59 On the road again! Rullar tillbaka in till stan med Adde och Max. Hann ta en liten ”lay down” innan vi åkte så jag lite mindre trött!
19.02 Öhh, popcorn! Middag på Pinchos med Adde och Hansson!
20.01 Mat! Nomnomnom!
21.27 EFIT-bilden! Hemma och fixar lite i köket innan vi sätter oss framför TVn. Max får middag och jag fyller diskmaskinen.
22.12 Tittar lite på Ozark! Vi är sena på bollen men nu kollar vi avsnitt två.
23.53 Tar kväll och ger M sin DS. Helt omöjligt att ta en bild men han är så söt! Tidigt morgon imorgon, vi kommer inte somna på ett tag troligtvis, vi kör QI i sängen. Godnatt!

Du kanske också gillar…

16 kommentarer

 1. jag hade morgonpromenad med maken, såg till att han inte missar bussen 🙂

  1. Karoleen säger:

   Mysigt att gå promenad tillsammans på morgonen, hinns oftast inte med för oss på vardagarna, men ibland så =)

 2. så stilig hund! och så små siffror. hu så dyra husgeråd! men visst är de vackra

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Ja, det är helt galna pengar!

 3. Vi har inte heller något uttalad budget men man vet ju ändå på ett ungefär hur mycket som går åt per månad. Utöver elen då förstås men där räknar vi med ett worst case scenario…

  1. Karoleen säger:

   Håller också lite koll, men det kan ju variera en del mellan månaderna. Ja, nu måste man ju se till at försöka hålla en budget.

 4. säger:

  Jag är väldigt ekonomisk, men köper ändå det jag vill och har råd med. Annars blir livet lite tråkigt! Ha en fin helg!

  1. Karoleen säger:

   Jamen så är det för mig också. Jag älskar prylar och om sakerna gör mig lycklig fyller jag mitt hem med dem, för då blir jag glad varje gång jag ser dem.

 5. säger:

  Kollar in dagen så långt och termoskannan var ju som hittat! (😲🤪)

  1. Karoleen säger:

   Jamen visst var den, det är lika bra att ta två 😉

 6. Jensen har verkligen mycket snyggt! Efter moget övervägande käpte jag nån gång i fjol två ljusstakar (Bloom Botanica), visst var de dyra, men jag ångrar det inte!

  1. Karoleen säger:

   Otroligt mycket fint! Så är det, jag köpte några klongljusstakar förra året som var hutlöst dyra (Tender) men jag älskar dem!

 7. Jensen har mycket snyggt! Köpte nån gång i fjol, efter mycket moget övervägande, två ljusstakar (Bloom Botanica). Visst var de dyra men så fina! Ångrar det inte!

 8. säger:

  Numera har jag dragit ner på prylarna men visst kan det vara lockande! Jag brukar numera fråga mig själv: Behöver jag detta? Ibland har jag väl “fallit” men längesen nu.
  Ha det fint!

  1. Karoleen säger:

   Behov kan ju ligga på olika plan. Jag har ett basalt behov – mat, kläder, huset men sen har jag ett glädjebehov och viss inredning hamnar där i =)

 9. […] Violen, Susanne, Debutsky, Ingrid, Ejmis, Susie, Tant Augusta, Gerd, Evelina, Biggan, Helen, Karoleen, corkystyle, […]

Kommentarer är stängda.