Blog EFIT X-mas

EFIT 20221223 & Fem en Fredag 2022 v51: God Jul

God morgon! Dan innan dan… redan… 😉 Så väldigt skönt och jag är rätt nöjd med att jag är ledig idag! Skönt!

Idag är det både EFIT och Fem en Fredag så vi kör en kombo! Men det kommer lite senare, då det är några timmar kvar tills frågorna hos ElisaMatilda presenteras.

05.01 Godmorgon! Vaknade tidigt idag, somnade okristligt tidigt igår för att jag var jättetrött! Men då vaknar jag ju också väldigt tidigt. Men men, jag låg kvar och pilla med telefonen.
06.37 Börjar fixa med vår lilla mysig julfrukost. Paketutdelning och lussebullsfrukost. Adde och jag firar lite själva innan vårt riktiga julfirande.
07.17 Frukost! Varma croissants, med smakrik prästost och sylt kan vara bland det godaste som finns. Och så lussebullar och pepparkakor så klart! Mys!

Nu när Fem en Fredag frågorna har publicerats så är det dags att besvara dem. Dagens tema hos ElisaMatilda är God Jul!

1. På vilket sätt kommer julen vara som den brukar? Adde och jag firar lite själva först och sen åker vi till mamma och pappa för traditionellt firande med Wilderbeast och farbror Rulle, med julbord, klappar och spel. 

2. Hur kommer du spendera juldagarna? Vi jobbar, dock hemifrån så det blir lugna mellandagar med luncher tillsammans och förhoppningsvis promenader med Bullen. 

3. Vad är det godaste på julen? När det gäller maten är jag ju ganska kinkig, jag gillar bara prinskorvar, ägghalvor och goda köttbullar. När jag gör eget julbord har jag alltid varmrökt lax med en örtsås, för det älskar jag. Annars är en laxcheesecake väldigt gott, men det är inte så vanligt på vårt ”traditionella julbord”. 

4. Vad önskar du dig för något? Har en lång önskelista som finns på bloggen 😉 Jag fick tre saker jag önskade mig av Adde precis, när vi hade vårt egna julklappsutdelning. Önskar mig väldigt mycket från butiker som Cervera och Nordic Nest, så presentkort där är alltid ett säkert kort! 

5. Är du en rimmare, eller inte? Ibland, om jag får feeling och har tid. Det kan vara riktigt roligt om man får till det bra. 

08.26 Maxens julklapp! Vi har delat ut julklappar och myst, jag fick tre saker jag önskade mig 🥰 Adde är så snäll!
09.25 Dags för den årliga tvagningen… eller ja, vi klipper i alla fall Maxens klor och pälsen mellan trampdynorna osv. Klart man ska vara fin till jul! Och så slår vi in de sista Julklapparna och packar lite. A jobbar och jag fixar lite av det sista, vill bara sätta mig med min nya bok och läsa. Men det finns nog tid till det också 😉
10.47 Kollar av TBR:en och tar med mig ytterligare en bok i packningen. Läckbergs senaste som jag fick i julklapp är givetvis med!
11.58 Rullar! Bilen är packad och vi är på väg.
12.48 Brum brum! Nånstans mellan Norrköping och Nyköping.
13.23 Lurre! Som vi har längtat… friterad kyckling när det som godast!
14.17 Framme! Vi kom samtidigt som Wilderbeast och hamnade direkt i soffan. Maxen fick plats han med, eller han tog i alla fall en egen plats 😉
15.12 Fika! Mamma har bakat, lussebullar och pepparkakor med vit choklad. Mums!
16.15 Äntligen dags för lite läsning. Nu är det helg på riktigt för alla!
17.45 Tröttis! Max fick en promenad och är supertrött. Jag hann inte läsa mer än två rader innan vi började prata om något.
18.12 Middag! Mammas kycklinggryta med morötter och vitlök. Nomnom!
19.32 EFIT-bilden! Men här kör vi high-tech med tid som projekteras. Medan det diskas kollar Adde och Wilderbeast film och vi andra pratar jobb.
20.39 Yatzy! Wohoo, jag vann! Jag lyckades slå Yatzy på Ettor i ett slag. Jo, jag tackar!
21.47 Tar Maxen på ett kvällsvarv. Gick upp via allmänningen och grannarnas gran lös upp fint. -7 C och stjärnklart med 1/2 cm snö på marken. Kanske inte en helt vit jul, men ändå ganska bra.
22.02 Dags att ta kväll. Nu är det enda som är kvar att njuta av tystnaden och stillheten som bara kvällen innan julafton kan vara.

Detta får bli dagens sista bild och jag passar på att önska er alla en riktigt God Jul! ❤️

Du kanske också gillar…

28 kommentarer

 1. Vad trevligt med ett foto i timmen. Gillar dessa inlägg men är dålig på att göra det själv. Skriver du i realtid allt eftersom du gör saker?

  1. Karoleen säger:

   Häng med nästa gång vetja! Oftast i realtid, tar oftast bara någon minut. Men vissa dagar hinns det inte med och då kan några bilder komma i grupp. Men försöker göra det i realtid. Ha en mysig jul!

 2. säger:

  Åh nu blev jag sugen på prästost!
  Blev även sugen på Fem en fredag.

  Önskar dig och de dina en riktigt fin jul.

  1. Karoleen säger:

   Hoppa på Fem en fredag vetja! Det är kul! God jul!

 3. Laxcheesecake lät spännande, men kanske mer som påskmat eller så? Ser mysigt ut på bilderna med ett firande idag.

  1. Karoleen säger:

   Jag kan köra det på alla högtider. Är ju inte så förtjust i allt annat. God Jul!

 4. Jobba inte för mycket bara!

  1. Karoleen säger:

   Haha, jag ska försöka! God Jul!

 5. Skönt att kunna jobba hemifrån ibland, croissanter har jag inte fått smak på, än. Svårt med julklappar för vuxna, lånat en hög på böcker på biblioteket. Önskar fina juldagar!

  1. Karoleen säger:

   Man kan inte gilla allt 😉 Mer till mig ☺️ Ja, det är svårt men ändå kul tycker jag.

 6. säger:

  Vilken fin jultomte Max fick.
  God Jul

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma! Hoppas du får en härlig och vilosam jul!

 7. säger:

  Vilken frukost 😀

  1. Karoleen säger:

   Tackar! Mycket gott! ☺️

 8. säger:

  och KFC, yummie 🙂

  1. Karoleen säger:

   Mmm… inte ofta, då vi inte har något i närheten, men om man åker förbi vid rätt tid så blir det ibland. Mums! Ha en fin jul!

 9. säger:

  Det ser ut som att alla förutsättningar för sköna juldagar är på plats!

  1. Karoleen säger:

   Visst vet du! Hoppas du får en härlig och vilosam jul!

 10. säger:

  Här firas det jul minsann, både före under och kanske efter jul! Ser supermysigt ut, och ni verkar ha egna jultraditioner, det tycker jag är kul.
  God Jul önskar jag från pörtet

  1. Karoleen säger:

   Jajjamän! Blir så när man både har varit utomlands med föräldrarna eller i vissa fall behövt fira på olika håll. Adde och jag har alltid tyckt att det är viktigt att ha egna traditioner, var vi än i världen är. Tack detsamma! Hoppas du får en härlig och vilosam jul!

 11. så fint med ett eget litet julfirande! lax har vi alltid på julbordet. ägghalvor också. till Jansson och sill. härligt att kunna fira jul med föräldrarna. fortsatt god och trevlig jul!

  1. Karoleen säger:

   Jasså? Även varmrökt? Ofta är den ju gravad och det är ingen favorit hos mig! Tack detsamma! Hoppas du får en härlig och vilosam jul!

 12. Fina bilder, läsning, trött och söt hund, hoppas julen blir skön!

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma! Hoppas du får en härlig och vilosam jul!

 13. säger:

  Verkligen fina bilder från din dag!
  Önskar dig en God Jul!

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma! God jul!

 14. […] för arbetstagaren på länge så ska det ändå bli trevligt med lite jul och lite julledigt! Igår åkte vi upp till mamma och pappa för att kunna vakna upp här på morgonen och få så lång Jul som möjligt tillsammans. Tyvärr […]

 15. […] Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Ninni, corkystyle, Karoleen, Hanna, Lotten, Anette, […]

Kommentarer är stängda.