X-mas

Julafton 2022

Julafton 2022! Trots att det är sämsta julen för arbetstagaren på länge så ska det ändå bli trevligt med lite jul och lite julledigt! Igår åkte vi upp till mamma och pappa för att kunna vakna upp här på morgonen och få så lång Jul som möjligt tillsammans. Tyvärr började mitt helvete igår, jag började hosta och hosta och hosta, och sen i går kväll låg jag och frös i soffan. Jag hoppades på att det bara var lite däckad som jag brukar bli inför en ledighet. Får alltid lite feber, frossa och är trött som en gnu. Tyvärr var det inte riktigt fallet. Under natten så blev jag sämre i lungorna och jag hostade tills jag kräktes. Det satte sig direkt på mina lungor p.g.a. min förkylningsastma. Flera kollegor på jobbet satt och snörvlade och hostade i förra veckan och jag är ju som en jävla svamp, så det är klart att jag fick något skit.

Trots att Adde och jag sa att vi skulle åka hem, så sa mamma och pappa att om de skulle bli smittade så var det nog redan “för sent” så vi stannade kvar och firade Jul, fast med en extra gäst till bords, mina lungor satt på en stol bredvid! 😉 Det blev inte så många bilder från Julen, p.g.a. förklarliga anledningar, men några får ni i alla fall se.

Julaftonsmorgonen var slående vacker! Minus 7 grader och soluppgång… Pappa hade tänt ljuslyktorna runt om altanen och spåren i snön skulle kunnat vara från tomten 😉 Vi åt frukost med varmt bröd och risgrynsgröt för dem som gillar det (inte jag då).

Sen skrev vi klart julrimmen på alla våra paket. Det är lite kul att rimma, även om det är svårt att inte berätta vad det är i. Det tycker jag många gör fel, de rimmar på ordet bok om det är en bok de ger bort. Man ska ju inte avslöja vad det är i rimmet!

Maxen låg på övervåningen och sov i sängen stundtals, det är så skönt att han slappnar av så bra. Gick och la mig en stund för att vila eftersom jag sovit så dåligt. Adde och Max sover ju lika dåligt när jag hosta så mycket! Stackare!

Under förmiddagen blev det paketutdelning! M firade hos sina föräldrar så det var de vanliga 5! Ingen julgran i år, det blev istället en julpalm 😉

Efter paketutdelning och lite mer vila så blev det fika när farbror Rulle kom! Mamma hade bakat 9 olika saker samt kokat knäck. Massor med gott!

Vi spelade 0-100 och det är som vanligt väldigt roligt. Och alla kan verkligen spela detta, alla åldrar och typer av människor!

Sen började förberedelserna till Julmaten! Mamma hade karvat Edamern och jag vek servetterna till Julgranar.

När mörkret föll satte vi oss till bords!

Självklart vart det några nubbar, det är ju tradition! Vi FaceTime:ade med Uppsala (till Faster) för att ta en nubbe tillsammans 😉

Mat! Jag är ju inget fan av julmat egentligen, så det blir oftast bara korv, köttbullar, ägghalvor och ev bruna bönor och någon obesudlad bit omelett (kantarell till alla andras stora lycka). Men det räcker gott och väl! Man blir alltid mätt som en gris ändå!

När maten fick smälta satte vi oss i soffan och diskuterade världsliga ting tills Rulle nån gång under kvällen rullade vidare till nästa firande och jag la mig i soffan med Mammas julklappsvärmefilt och somnade som en gris. Tydligen var det något på den ställningen som gjorde att jag inte hostade så infernaliskt. Ute var det kallt och mörkt men ljusen från husen utstrålade värme!

Och eftersom jag var så däckad blev det en ganska tidig kväll, men utan sömn, men innan jag gick upp tog jag en bild ut i uterummet och julgranen som lös upp i mörkret.

En mysig Julafton till trots… <3

Du kanske också gillar…