KFC

Tjejhelg 2022

En lördagsförmiddag i slutet på november var det ÄNTLIGEN dags för årets Tjejhelg. En helg där mina tre barndomskompisar Berget, K2 och Grevinnan och jag gör något kul ihop en hel helg. Vi har bland annat varit på Skördefest på Öland, varit på Porslinsresa till Gustavsberg, en Badtunneresa till Katrineholmstrakten och en mini Hybris/Stockholmsresa. Det är en årlig tradition som jag verkligen uppskattar och eftersom vi känt varandra i 30+ år så är det något jag hoppas vi fortsätter med länge till. I år firade vi även våra 40-års dagar tillsammans med extra lyx!

Helgen skulle spenderas i min hemstad Linköping och hade arbetsnamnet Sparesan alternativt Julmarknadsresan, men i efterhand döptes resan till “Steget-före-resa“. Ni kommer förestå varför 😉

Tåget rullade in på station med mina gäster några minuter efter att jag själv anlänt med Ookami. Chaufför Limpan (dvs jag. Vi gick genom en period när vi skapade Killsmeknamn till oss 4, lite grabbiga och tuffa, men bara två av dem finns kvar. Limpan, Fritch, Berget och K2, så fint!) ställde sig till förfogande.

Efter stora och varma kramar så satt vi oss i bilen och åkte till dagens första utflyktsmål, Julmarknad i Gamla Linköping. Vi hittade en supersmidig parkering på en tvärgata och slank in bakvägen till Julmarknaden. Det var en hel del besökare redan men vi kunde gå runt och bara njuta av Gamla Linköping, knallarna och “Vintern”. Vi köpte julklappar, såg fina hantverk och gott att köpa. Eftersom det hade snöat lite innan blev Gamla Linköping otroligt gulligt och pittoreskt med de gamla husen.

Vad är en sprutbod? Ja, det kan man ju undra 😉 Det är ett brandmuseum som visar hur Linköping försvarat sig mot brand genom historien.

Vi köpte Glögg/Kaffe och pepparkakor. Hembakta spröda pepparkakor som smakade så gott tillsammans den varma drycken! Perfekt!

Ett varv på det som tidigare har varit Kanevad, men numera innehåller massor med spännande saker. Fanns ett par ringar här inne, en i Ek och en i Svart Onyx som var så vackra!

När vi kände oss klara, började det bli väldigt väldigt fullt på de trånga gatorna i Gamla Linköping. Vi hade varit där i strax över en timme och det var precis lagom länge och perfekt start på vår helg.

De tre finaste på väg till vår sneakparkering….

Sen åkte vi hem till mig, ja, nästa i alla fall… Vi åkte till Billa! Kändes knasigt att vi inte åkte hem till mig när vi var så nära, men det var inte därför vi var där. På Billa var det Julmarknad med några olika “knallar” och en Kaffe och Smörgåsbuffé!

Det var mängder med folk på plats, det brukar vara välbesökt! Vi tog ett varv i butiken och kikade på inredning och gick genom stallet och växthuset och köpte lite ostar. Sen var det dags att gå in i huset och äta lite lunch!

Smörgåsbuffé är ju en väldigt gott, och kan nästan aldrig blir fel. Olika brödsorter, ostar, chark och sylt/frukt. Serverat med kaffe och så lussekatter och pepparkaka till dessert.

Övervåningen var pyntat och mysigt!

Mätta och belåtna så lämnar vi värmen efter ett par timmars skratt och mys. Vi skulle vidare och insåg att vi behövde förbi ett Systembolag för att Chauffören (läs jag) hade lyckats ta med sig en dessertvinsflaska istället för en flaska bubbel. Men först gick vi ett varv och njöt av den fina atmosfären och vackra byggnader.

Vårt nästa stopp var The Box Hotel där vi hade bokat in oss på ett Spa-paket! Wohoo! Jag hade hört mycket gott om The Box och jag rekommenderar det varmt! Det var mycket folk på plats pga kvällens stundande Danny konsert, men hotellet har verkligen ett PERFEKT läge för SAAB Arena! Tips!

Grevinnan och jag delade rum! Älsk på Global Lighting-lamporna som prydde hotellet! Jag har tänkt köpa sänglampan sen jag såg den senast. Den är så himla praktisk med en liten hylla! Får se om det blir dessa i gästrummet.

Efter incheckning så knallade vi över till Berget och K2s rum och skålade lite med lite vin och godis. Och sen fick jag skönsång och present! Älskade dom har köpt en Svensk Tenn-bricka till mig som jag önskat mig länge. Finaste! <3

Sen var det dags för första omgången av ansiktsbehandlingar. Vi gick två och två och fick en härlig behandling som mjukgjorde och återfuktade. Det luktade väldigt gott och vi vart mer avslappnade! Superbra!

Dags för middag! Vi körde kanske en lite annorlunda ordning på våra aktiviteter, men vi fick försöka få ihop det med alla andras bokningar och det vi ville hinna med. Mjuka i fejset gick vi ner till restaurangen och beställde lite mat.

Lite gott bröd innan maten. Superfint, älskar denna typ av bröd, måste lära mig att baka det.

Vi beställde in en flaska vitt till maten! En trevlig Côtes du Rhône.

Förrätt: Toast Skagen. Nomnomnom! Gott i alla sin enkelhet!

Huvudrätt: Rotisseriekyckling med kålsallad, pommes frites, örtsås & tryffelmajonnäs. Nomnomnom x2! Riktigt gott, de tär inte ofta jag väljer kyckling med “ben” men denna var superduper. Gör att jag kanske måste omvärdera att jag inte köper hel kyckling 😉 Så gott!

Efter middagen var det dags för Spa! Vi bytte om till badkläder och klädde oss i badrockarna och tofflorna vi fått låna från hotellet och gick ner till Spat! I spat fanns en Jacuzzi, en ångbastu, en bastu, en varm pool, fotbad och så en utomhuspool samt en bar. Mycket trevligt!

Här spenderade vi 2 timmar med långa diskussioner om både det ena och det andra och vi bara nöjt. En riktigt bra kväll med vännerna!

Efter spat så gick vi tillbaka till rummet och duschade. Och sen gick vi och spelade Shuffleboard! Och hamnade till slut i nedan soffor och bara njöt lite av lugnet innan vi gick och hämtade lite kylda godsaker i bilen.

Tillbaka på rummet så blev det dryck, chips och snacks och snack, massor med snack! Bland annat mina Lindt-kulor som jag fick testa som Buzzador! Älskar Lindt-kulor! Och vi satt långt in på småtimmarna och bara umgicks, 4 vänner, som har känt varandra för alltid och känner varandra utan och innan. För övrigt en väldigt trevlig flaska bubbel nedan!

<3 När vi knappt kunde hålla ögonen öppna, tackade vi för idag och la oss för att sova lite. Vi skulle upp och fortsätta helgen på söndagen!

Frukost! Jag älskar ju hotellfrukost, om det är ett stort utbud! Denna frukosten var bra, inte den bästa jag ätit, men mycket väl godkänd! Jag börjar alltid med något varmt och de hade pannkakor, en favorit! Nomnom!

Klart man måste äta en Croissant om det finns Croissant! De hade också smoothie, mangosmak bland annat. Mums! Och många koppar kaffe, jag vaknade tyvärr vid 04 med migrän, det var så ljust i vårt rum, trots gardiner och att jag sov med sovmask. Men men, det är ju inget som har stoppat mig förut!

Och dagens utflykt var Vadstena!

Finaste lilla sommarstaden intill Vätterns strand, jag tycker det är så fint här. Eftersom vi var framme nån halvtimme innan Julmarknaden öppnade, så gick vi en promenad genom “stan” innan vi gick tillbaka till Slottet och Julmarknaden.

Röda tornet!

Birgitta kyrkan och från kyrkan hörde vi körsång inför dagens adventsgudtjänst. Supermysigt!

Sen bar det av mot Slottet!

Inträde betalt och dags att se insidan av något jag gått runt många gånger! Inkluderat i biljetten var en guidad tur av Slottet, nice! Och vi var här innan allt folk, wohoo!

Julmarknaden var inne i slottet och man går runt på olika våningar och det var fyllt med massor med knallar. Men vilka vackra lokaler! Och kolla vi är nästan ensamma!

Mysigt!

I källaren fanns det ännu fler knallar och här gick jag loss 😉 Men vilka lokaler! Wow!

Det köptes ost från Löt, dvs nästgårds och massor med Kryddor från Götala Kryddor. Älskar kryddor och det var faktiskt sjukt bra priser på kryddorna!

Efter shoppingen så slog migränen till igen, och jag fick nästan panik av alla människor och värmen. Nu börjar alla andra komma till Julmarknaden. Gänget tog den guide:ade turen vid slotten och jag var tvungen att gå och ta en migräntablett och komma ifrån värmen!

Tog en kaffe och en Pepsi på Cafe Nostalgi, för att få bukt på migränen. Efter 20-ish minuter så hade tabletten tagit och jag mådde bättre! Skönt!

Mötte upp tjejerna och vi gick på en shopping runda! Jag följer Kopp & Kanna på Instagram och äntligen fick jag besöka dem! Så mycket fint, älskar såna butiker med sånt jag älskar att köpa. Ville ha allt i butiken och dessa ljuslyktor höll på att få följa med hem. Älskar dem!

I en annan butik köpte jag en “Slip”, dvs en underklänning som jag letat efter ganska länge. Vadstena visade sig vara en riktigt fullträff! Kommer nog bli en tradition för mig att komma till Vadstena innan jul varje år!

Sen letade vi reda på lite lunch och det blev en Räkmacka och en Latte! Mer koffein till mig 😉 Vi hade det väldigt trevligt, tills vi fick sällskap bredvid oss där gästerna satt och nös och snorade RAKT UT i luften och vi kände att ingen av oss ville vara kvar. Som tur var hade vi ätit klart.

Vi tog en vända till i butikerna på gågatan och sen var det dags att rulla tillbaka till Linköping och till tågstationen. Jag hade tänkt att vi skulle hinna med även Ladugård 205, men det fick vi inte ihop. Det får helt enkelt bli en annan gång. Vi hann med mycket annat trevligt! Helgen var över för denna gången och jag vet att jag i alla fall tankade massor med energi och kärlek från mina Tjejer! <3

Tack för en underbar helg! <3 Vi har redan några tankar om nästa års tjejresa, jag har någon dröm om att vi kanske skulle lyckas ta 2 helger, en på våren och en på hösten, det vore trevligt. Men denna resa får helt enkelt heta “Steget-före-resa“, för vi var steget före alla andra, vi slapp, folkmassor och slapp trängas. Vi var helt enkelt hela tiden steget före… <3

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] 1. Vad var det bästa med det här året? ÖMDK i Örebro, firade mina barndomskompisar 40-årsdagar, Iron Maiden på Ullevi (som jag inser att jag inte har skrivit om på bloggen ännu =( ), firade min 40-års dag (som jag inser att jag inte heller har skrivit om på bloggen ännu =( ), Tjejhelg 2022. […]

Kommentarer är stängda.