Blog

Bloggutmaning januari, 2023: 14 januari

Fler borde göra som…

Orsakullan frågar i sin bloggutmaning

… Dan Webster, en amerikansk politiker som har varit aktiv sen 80-talet. Ett av hans talesätt var ”You have got to clean your own house first before you tell other people that they aren’t doing it right.

En otroligt relevant tanke i dagens samhälle där allt och söla ska tala om för andra hur de ska leva och vara. Internet är fullt med människor som har pekpinnar och åsikter, och har all rätt i världen att berätta om dem. På daglig basis är det någon kommentarsfält där man läsa hur TS är uppläxad, nervärderad, dumförklarad och skambelagd för hur de lever eller val de gjort. Men om alla var så himla felfria så skulle vi inte ha en så sjuk värld!

Det värsta i kråksången är, trots Dan Websters väldig smarta och inklusiva uttalande är hans politiska åsikter inte speciellt inklusiva. Han är emot abort och samkönade äktenskap och allmänt väldigt konservativ. Han är alltså inte så bra på att följa sitt egna citat… ☹️

Du kanske också gillar…