Blog

Fem en fredag 2023 v31: Mjukstart

Godmorgon, tjena, tjohej! Ytterligare en gråmulen dag och regnet hänger i luften. Det har regnat en hel del inatt, 12 mm under gårdagen. Alla som pratade om att vi behövde regn i maj, juni och juli… är ni nöjda nu era jävlar? 😉Läste precis att det ska komma 40!!!!! mm på måndag nästa vecka, seriöst?! Vem är det som har syndat så illa att en syndaflod behövdes? Erkänn! 🤣

Fredag idag och mitt i semestern! Känns både skönt att det är en del semester kvar men också lite tråkigt att semester regnat bort… Men det är inget att deppa för, ”det är vad det är och det blir vad det blir”… För att göra det hela lite roligare så tar vi och svarar på Fem en fredag hos ElisaMatilda och låtsas som att allt är soligt och fint. Veckans tema är Mjukstart.

Hanssons liljor!

1. Kan du nå ner till tårna om du böjer dig framåt? Jajamän, jag kan lägga ner hela fingrarna på marken, dock inte hela handflatan. Testade faktiskt av en slump häromdagen, när jag fick lite ont i ryggen på en promenad. När jag var yngre var jag mycket vigare och kunde lägga hela handen utan några som helst problem. Måste nog stretcha lite mer tror jag allt…

2. Vad är något du gör långsamt? Går! Jag är inte så förtjust i att gå stressiga promenader. Jag går långsamt och är helt ok med det.

En promenad under semestern.

3. Vad kommer du snart börja med igen? Laga ordentligare mat. Jag tänker hela tiden på goda maträtter jag vill laga och testa, men har inte haft tid eller ork på senaste tiden. Jag kan sakna ”riktig” mat som inte är halvfabrikat eller ”snabbmat”. Något som får stå och puttra länge och smakar hemlagat. Jag har någon dröm om att börja med ordentlig Söndagsmiddag med kött och potatis eller helstekt kyckling. Lite mer så där traditionellt och gediget. Ska se om jag får till det under hösten.

4. Hur behåller du sommarkänslan? Just nu är det faktiskt ganska svårt. Men att ha semester hjälper ju, att ta vara på alla solglimtar och att åka på äventyr funkar för mig. Annars är ju en paraplydrick med is ganska svårslaget 😉

5. Har du något planerat för hösten? Både stora och små planer, lösa och spikade. Adde och jag ska på två inbokade event, The Rock Orchestra i Norrköping samt ÖMDK-quiz i Västerås med tillhörande övernattning. Sen blir den traditionella Tjejhelgen förhoppningsvis av samt en Ljusstöparkvall som håller på att bokas in. Kanske en höstresa till Svärföräldrarnas stuga. Så det ska nog gå att överleva den här hösten också 😉

Du kanske också gillar…

10 kommentarer

 1. Toppen att ha rörlighet, men någon ormkvinna är jag inte längre…

  1. Karoleen säger:

   Jo, det är skönt, men jag skulle behöva bli vigare och rörligare.

 2. kul med lite planer för hösten som ju är i antågande hur gärna en än velat ha sommaren kvar en stund till. har också börjat promenera lite långsammare. behöver inte springa. skogspromenader är bäst

  1. Karoleen säger:

   Visst är det! Jag har ingen brådska när jag går, jag går hellre alls än fort….

 3. säger:

  mysigt när man har saker inplanerade som du har, att se fram emot något är härligt.

  1. Karoleen säger:

   Ja verkligen. Tack!

 4. säger:

  Det låter ju som en toppen-höst! Angående regnet så stod det för ett par dagar sedan att det nu på måndag skulle regna 78mm!!! Fatta! Nästa dag hade det ändrats till 19,8! Så nu kollar jag inte längre, tittar istället ut genom fönstret…
  Jag köpte mig en airfryer härom dagen och den ger mig just nu nya matupplevelser. Men jag håller med dig om att sommarmaten inte är särsklit välplanerad, jag längtar efter både soppor och grytor. På tal om det så blir det karlJohan-soppa idag på färsk svamp! Ha en fin vecka

  1. Karoleen säger:

   Usch, 78 mmm…. det är fan inte riktigt klokt om du ursäktar språket. Det är galet mycket regn nu. Så mycket förstörelse blir det också.

   Åh, hoppas du är nöjd med köpet, vi tycker den fungerar riktigt bra som ett komplement. Perfekt som en “liten” ugn osv. KJ-soppa låter trevligt, hoppas du hittar mycket svamp! =) Detsamma!

 5. […] passade på att skriva ihop Fem en fredag inlägget på vägen och det passade väldigt bra att ha något sånt att göra när vi ändå […]

 6. […] De som länkade förra veckan var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Janerik, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Paula, Nilla, Debutsky, Susanne, Jeanette, Kerstin, Nina, Klimakteriehäxan, Gerd, Violen, Susie, Ingrid, Tant Augusta, Jenny, Kina, Madde, Lotten, Karoleen […]

Kommentarer är stängda.