Pistolskytte

Tillbaka i Kruthallen

Det är 10-ish år sedan jag sköt pistol på Ing1. Adde har hållit i skyttet men för mig har det inte blivit av. Och när vi flyttade ifrån Stockholm till Linköping årskiftet 2013-2014 så har annat tagit min tid. Men idag var det äntligen dags igen.

Vi bokade in oss på ett träningstillfälle i Kruthallen och känslan infann sig direkt. Det kanske sitter lite i ryggraden… På Ing1 var träningarna utomhus, kallt! Och jag var tacksam att på Trädgårdstorp finns en inomhushall. Jag hade med mig mina halvfingervantar som jag alltid hade när jag tränade förr, bara för att kanske känslan skulle infinna sig. Och det var några moment av ”oj, hur gör jag nu…” men Adde var med och allt löste sig bra. Rutinen är sig likt och pga säkerheten är det inte så mycket som spelar till förutom att vara tydlig, alltid behandla vapnet som det är laddat och vapnet siktas aldrig mot något annat än tavlan.

Efter instruktion om ”Ladda vapen” så är det på med hörselskydd, ladda magasinet med 5st skott, ta ut pluggen från pistolen, ladda magasinet, föra fram hanen, ställa sig på sidan, hålla ner pistolen i bordet, Aldrig fingret på avtryckaren fören det är dags att ta ett skott, andas, och när msn känner sig klar, lyfta pistolen mot tavlan, sänka ner pistolen samtidigt som man andar ut, hitta kornet, sätta fingret på avtryckaren och krama av skottet på utandningen…

När skottet går av så ska man nästan bli förvånad… och smällen är högljudd och man är inte riktigt beredd. Doften från krutet är god och varm. Efter sina 5 skott, på de tiilåtna 6 minuterna, så hår man fram och markerar din tavla. Dagens bästa var en 43:a, en 41:a och många höga 30:or. Max är 50, och guld nivå är 46. Det är bra, för att inte skjutit aktivt på 10 år och ett skyttetillfälle på Åby 2016. Känslan var fantastiskt.

Då var vi igång! Och aktiva i klubben, så fantastiskt kul! Pistolskyttet jag har saknat dig ❤️

Du kanske också gillar…

3 kommentarer

  1. […] tyvärr går vi in i en tung period snart med Semesterplanering osv. Men vi har kommit igång med pistolskyttet, […]

  2. säger:

    Så spännande, en annorlunda hobby! Gevärskytte har man ju sett, framför allt i skidskytte, men pistolskytte ser man mest poliser träna på.

    1. Karoleen säger:

      Jo, det är inte så vanligt. Adde har skjutit länge och jag testade pistol på högstadiet och tyckte det var roligt, men det var först när jag träffade Adde som det blev mer sånt. Tur att man kan utveckla sina hobbies tillsammans tycker jag, hade nog inte själv blivit pistolskytt =) Ha en fin dag!

Kommentarer är stängda.