Blog

Fem en fredag 2023 v3: Skrivna ord

Redan fredag! Denna vecka har sprungit förbi och jag är inte riktigt med på att det är fredag. Det har varit en spretig och stressig vecka, som jag känner att jag inte fått ihop. Jobbet känns spretigt och väldigt mycket just nu. Men det är vad det är, ibland är det mycket, men det har varit mycket ett tag nu. Får försöka strukturera upp nästa vecka lite mer. Men tyvärr går vi in i en tung period snart med Semesterplanering osv. Men vi har kommit igång med pistolskyttet, yay!

Gårdagens fantastiska väder!

Idag har jag en hel del möten och en utbildning som jag håller. Dock måste jag få till några deadlines också idag. Jag hoppas att det går att få ihop. Fredagsfrukosten som vi har på kontoret kommer jag behöva skippa idag, pga utbildningen.

Ikväll blir det Sushi, mums! Och i helgen ska vi träffa Svärföräldrarna samt umgås med Muntrarna. Blir väldigt trevligt! Hoppas på sömn också, nåde jag och Adde känner oss väldigt trötta.

Men eftersom det är fredag är det då klart dags för Fem en Fredag hos ElisaMatilda. Veckans tema är Skrivna Ord!

1. Vem skrev du senast ett brev till? Oj, ett riktigt brev tror jag att jag senast skrev för några år sedan till en kompis Tanya i USA alternativt Dahlyn i Philipinerna.

Mina ”trähänder” samt Georg Jensen brevkniven som alltid ligger på Koreanska byrån i hallen och väntar på brev/post.

2. När skrev du senast under ett kontrakt? Hmmm… Kan det ha varit när vi köpte huset? Eller när jag skrev på mitt anställningsavtal? Men det var ju 2014. Kan inte komma på något sen dess…

Filofaxen är ju både kalender och dagbok, i alla för mig. Använder den dock inte i år…

3. Har du någonsin skrivit dagbok? Ja, det gjorde jag när jag var yngre och har gjort från och till även i vuxen ålder. Bloggen är ju min typ av dagbok, med fotografier osv.

4. Har du en läslig handstil? Ja, om jag inte slarvar. När jag skriver för mig själv, så kan det bli lite kladdigare, men jag tror att det fortfarande är läsligt. Annars skriver jag med blockstil och det kan de flesta läsa.

Samma vecka förra året… Covid-spruta nr 3 och getingallergispruta nr 2.

5. Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista? Hmmm… Oj, vad är det som oftast är slut? Min inköpslista är oftast ganska difus och oftast baseras den på vad vi ska laga för mat och vad som finns i butikerna.

En inköpslista på Whiteboarden.

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. lite synd att man inte skriver brev, men mejl funkar egentligen bättre, fotar en del, blir ju som dagbok.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, det är ganska mysigt att skriva brev men det är lite otympligt och nu är porto ganska dyrt.

 2. säger:

  Handskrivna brev gillar jag! Precis som du så använder jag almanackan som en form av dagbok. Ibland blir det stolpigt och ibland lite mer. Har också en whiteboard i köket. Det är så himla bra! Så fort något börjar ta slut så skriver jag upp det där. Ta det lugnt nu, och koppla av i helgen!

  1. Karoleen säger:

   VI har många Whiteboards, de är väldigt smidiga! Tack, ha en fin helg!

 3. veckorna går jättesnabbt. ost har de flesta med på sina inköpslistor. ägg också. och det är ju bra mat. dabok skrev jag mycket när jag var yngre. sedan blev det 5 – årsdagböcker och nu blir det bloggen och någon rad i almanackan. idag har det inte regnat på hela dagen!

  1. Karoleen säger:

   Jag har en årsbok, med 10 år i varje, så kan man bara skriva en liten rad om det är något speciellt den dagen. Det gillar jag också.

 4. En sån whiteboard har vi också, det är praktiskt när man har flera i familjen. Det gäller bara att kunna läsa varandras handstil 🙂

  1. Karoleen säger:

   Haha, jo, det är ju ett problem så klart. Ha en fin dag!

 5. säger:

  Mycket peppar blev det på inköpslistan, undrar vad det skulle bli för smarrigt på tallriken? Pepparbiff kanske! Gillar dina trähänder! Trevlig fortsättning på vilohelgen….

  1. Karoleen säger:

   Haha, nej då, det är till pepparkvarnen, där jag har vit, svart, grön och rödpeppar och sen kan dessa krossas till maten. Jag gillar blandningen och ibland behöver den fyllas på, den är stor =) Tack snälla Paula!

 6. […] Madeleine, Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, corkystyle, Karoleen, Anette, Violen, Ejmis, Ingrid, Suzy, Tant Augusta, Lotten, Robert, […]

Kommentarer är stängda.