Blog

Fem en fredag 2023 v4: Paus

Fredag igen! Denna vecka har verkligen gått fort, men också varit extremt varierande. Känns som att vi har hunnit med mycket och så var det en hel del på jobbet som behövde funderas genom och lösa. Det vankas som sagt Semesterplanering snart och det innebär att man behöver skapa ett förslag till en Sommarrekryteringsplan som skickas ut till siterna och därefter ska de i samråd med ersättningsrekryteringen se om det är en rimlig plan och därefter kan vi börja hantera alla semesterönskemål för 1200 plus medarbetare…. Men men bara man sätter igång så brukar det vara ganska kul trots allt 😉

I morse var det ganska vackert, trots att jag bara lyckades ta en suddig bild!

Eftersom det är fredag idag, kör vi igång med Fem en fredag på en gång tycker jag! Frågorna hittar man hos ElisaMatilda och veckans tema är Paus.

1. Vad har du just nu för favoritmellis? Min hårdkoktaäggröra med majonnäs på Finn Crisp. Så himla god, och “begärsdämpande”. Annars är Blåbärsyoghurten från Larsas fantastiskt god om man vill ha lite sött!

Family Island!

2. Vad gör du för att stänga av, om bara för en stund? Spelar något spel på mobilen, jag har två spel som jag har spelat i många år som ger mig lugn och ett break, Family Island och Merge Magic! Båda är lite strategispel och bara fortsätter i all oändlighet med små challenges varje dag/vecka. Perfekt avbrott när man har fokuserat hårt på jobbet och bara behöver stänga av tänkandet ett litet tag eller byta arbetsuppgift. En kopp kaffe funkar också bra!

3. Hur länge kan du fokusera innan du behöver ett brejk? 45 minuter till en timme…. Men det beror lite på vad det gäller också. Är det avancerat och mycket siffror så kan det vara kortare… Det sitter i sen studietiden att man ska ta ett break efter ca 45 minuter, för man fokuserar sämre sen. Oftast behövs bara 5 minuters rast och då kan man köra nästa 45 minuters-pass.

4. Vad behöver du återuppta? Läsningen. Jag har tappat det lite igen, TBR:en ligger och blänger på mig surt… 😉

5. Vad behöver du pausa? Stressen. Huvudvärken jag vaknar med varje dag, som ligger precis på gränsen till migrän är inte roligt längre. Det har pågått i snart 3 veckor, med en dags break igår!

Du kanske också gillar…

21 kommentarer

 1. inte kul att börja dagen med huvudvärk. det händer mig tidvis också. blåbärsyoghurten ska jag se efter i affären. spelar inte spel varken på dator eller telefon. däremot kan jag lägga en patience. men det händer sällan. vad jag verkligen koppar av med är korsord och sudoku, kom jag på just nu.

  1. Karoleen säger:

   Korsord och sudoku är bra, men jag behöver ”stänga av hjärnan”… och då funkar det inte med sånt. Något man vara gör på repeat. Ha en fin kväll!

 2. bra om man kan ta korta raster

  1. Karoleen säger:

   Visst är det! Ha en fin helg!

 3. Stackars dig som har så ont i huvudet, det är hemskt att drabbas av. Ta hand om dig och jag hoppas du får en fin helg i alla fall.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, ska försöka ☺️ Ha en fin helg!

 4. Violen säger:

  Hårdkoktäggröra, så gott! Ibland har jag lite ansjovis i min, då blir det lite mer bett i den.
  Hoppas du blir av med huvudvärken, jobbigt att ha den så länge!

  1. Karoleen säger:

   Låter gott med ansjovis, antar att det blir en bra umamismak av det! Ha en fin helg!

 5. säger:

  Hårdkoktäggröra, så gott! Ibland har jag lite ansjovis i min för att få lite bett i den.
  Hoppas du blir av med huvudvärken snart! Jobbigt när den håller i så länge.

  1. Karoleen säger:

   Tack!

 6. Hårdkoktäggröra lät riktigt gott. Spela spel på mobil eller dator kan verkligen vara både avkopplande o sen lite stressande för vips har för mycket tid gått 😊. Ha en fin helg

  1. Karoleen säger:

   Jo, då kan det absolut vara, lätt att fastna! Ha en fin helg!

 7. Men oj vad jobbigt med huvudvärk i tre veckor. Kroppen försöker verkligen säga något.. hoppas du förstår vad och att du kan bryta mönstret. Jag har precis köpt mig en Storytel reader, så smidig, roligare att läsa 🙂

  1. Karoleen säger:

   Ja du, jag försöker. Men det är inte lött nör man själv inte kan påverka det.

 8. säger:

  Finncrisp är ju så gott, det var länge sedan jag köpte det, fick tips om böcklingpastej på, mums så gott! Inte dumt med ägg och majonäs heller!
  Ha en fin helg, och kämpa med att bli av med stressen!

  1. Karoleen säger:

   Har aldrig testat böcklingpastej, men kan säkert vara väldigt gott. Finn Crisp är förvånansvärt gott och beroendeframkallande. Ha en fin helg!

 9. säger:

  Usch så jobbigt med huvudvärk, Jag har det sällan, tack o lov, men både min mor och min dotter har migrän så jag fattar hur jobbigt det är.
  Spelen du nämner har jag aldrig sett, spelar bara quiz med kompisar på mobilen. Hur länge sedan är det man var fast i Farmville? Måste vara över tio år sen, herrejöss, man skulle ju skörda och så o vattna, allt på ett visst klockslag för att inte förlora allt. Men så kul det var så länge det varade…

  1. Karoleen säger:

   IUj ja, det tog lååååång tid och var så viktigt att det var precis vid rätt tid. Dessa spel är lite samma, MEN man måste inte göra allt tidskritiskt. Eller jag dpelar inte så i alla fall, utan är lite mer pragmatisk numera 😉 Det spelas när tid och ork finns. Ha en fin helg!

 10. säger:

  Det låter jobbigt att ha huvudvärk varje dag. Hoppas att du hittar någon lösning på stressen som framkallar den. Ha en skön söndag!

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma! =)

 11. […] Madeleine, Klimakteriehäxan, Teskedsgumman, Paula, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, corkystyle, Karoleen, Anette, Violen, Ejmis, Ingrid, Susie, Tant Augusta, Lotten, Linda, Anna, Nina, […]

Kommentarer är stängda.