Blog

Fem en fredag 2023 v6: Tiden går

God morgon från ett blåsigt Östergötland! Vi har haft halv storm inatt och jag förväntade mig att det skulle ligga nedblåsta träd på vägen in till jobbet. Men inget sånt idag… Nu skiner solen och det är en vacker dag! Wohoo, älskar ljuset så här års.

Igår morse när jag åkte in till jobbet var det så otroligt vacker himmel, så jag tog mig tiden att fotografera lite istället för att åka raka vägen. Så vackert och stillsamt!

Idag är det fredag och som vanligt betyder det att vi kör Fem en Fredag hos ElisaMatilda, veckans tema är Tiden går.

1. Vad gjorde du för 10 år sen? För 10 år sedan bodde Adde och jag fortfarande i Stockholm, i mamma och pappas hus. Adde veckopendlade till Östersund och det var ganska tufft för oss att vara isär så pass mycket. Mer går att läsa här, februari 2013.

2. Vad är ett minne för fem år sen? Oj bara ett? Det finns ju så många från 2018… En superhärlig vårpromenad längst Vätterns strad som jag tänker att vi ska göra om, eller fortsätta längst slingan. Vår 10 årig bröllopsdag var väldigt mysigt och en härligt minne är Consid-galan i Blå Hallen i Stadshuset!

3. Vad har du gjort om tre år? Vilken svår fråga! Inget speciellt jag kommer på, haft ett glatt och hälsosamt liv utan sorg!

4. Vad går fortast, veckan eller helgen? Helgen, alltid! Jag har funderat ganska många gånger om man skulle kunna vara ledig varje fredag eller måndag för att förlänga helgen lite. Men det är svårt när man har återkommande möten på jobbet osv.

5. Hur mycket ledig tid har du om dagarna? Det beror på vad man menar med “ledig tid” Jag jobbar ju heltid och sen har jag åtagande som tar tid, men de är inte betalda åtagande så vissa kanske tycker att dessa är “ledig tid” men det tycker nog inte jag. Men jag har nog ett par timmar varje kväll i snitt, men det är väl lite olika.

13 thoughts on “Fem en fredag 2023 v6: Tiden går

  1. Visst är det så, man behöver väl bara inse att det görs för att det är kul, annars får man sluta med obetalt arbete. Ha en fin kväll!

 1. Det är inte mycket egentid när man är yrkesarbetande. Men konstigt nog hinner man med så mycket ändå! Det gäller att ta sig tid ibland så man inte stressar sönder sig.

  1. Visst är det så! Det är inte så himla lätt att veta dock när det börjar vli för mycket, men man måste vara försiktig. Ha en fantastisk helg!

 2. Vilka vackra bilder, rena ögongodiset! Kan nog vara skönt att förlänga helgen med en extra ledig dag. När jag arbetade var det fullt ös alla vardagar och ibland lite övertid på helgen. Då är det lätt att gå in i väggen.
  Ka en skön helg!

 3. Det var verkligen en väldigt vacker himmel.
  Veckopendla från Stockholm till Östersund låter onekligen jobbigt.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  1. Jo, det var inte helt lätt men jobbar man med uppstarter och förändringar blir det en del resande! Ha en fin dag!

 4. Först, tack för alla fantastiska himlabilder! Jag ler och njuter! Jag har också levt ett par år med en make långt borta i veckorna, det var inte så kul, men den enda försörjningen just då. Hoppas du har en ljus framtid framför dig, gärna med snygga morgon- och aftonrodnader

Comments are closed.