Blog

Fem en fredag 2023 v12: Random Google

En vacker vårsolnedgång i veckan…

God morgon och välkommen in till ”jag har sovit så dåligt inatt med mängder med mardrömmar att jag helst bara vill dra täcket över huvudet och glömma bort den här dagen men eftersom jag tagit en ledig dag från jobbet så vill jag inte kasta bort den…

Ramadan började i veckan och jag insåg att jag inte hade en enda pyntningspryl som jag tycker om och påminner mig om det. Jag måste försöka hitta något jag tycker är fint att ha framme för Ramadan. Tänker att jag har många vackra Egyptiska & Dubai-iska saker jag skulle kunna ta fram.

Sovmorgon var tydligen inte i stjärnorna för dagen, men jag ligger kvar i sängen än. Tänkte fixa lite frukost till oss och sen får jag se vad dagen bjuder på. Adde jobbar som vanligt så jag får roa mig själv, men det gör mig inget. Jag har massor jag skulle vilja göra!

Lilla sötkorven!

Innan jag börjar min dag så tar vi ju tag i Fem en fredag som vanligt på fredagar! Veckans tema hos ElisaMatilda är Random Google! Jag har varit superdålig på att kommentera hos alla andra de senaste veckorna, jag skäms, men jag hoppas bli bättre på det! Har inte haft tid tyvärr!

Visuellt var Metallica 2019 väldigt häftigt! Likaså Iron Maiden 2022!

1. Vilken är den bästa konsert du varit på? Svårt att välja, men det måste ha varit en av Bruce Springsteens konserter på Ullevi, både jag ich Adde är överens om att 2008 var den bästa! Maj 2006 Pete Seeger på Hovet var min absolut första, juli 2008 var min första riktiga Bruce Springsteen konsert på Ullevi och den var magisk (The Magic), juni 2009 på Stadion (Working on a Dream), juli 2012 på Ullevi (Wrecking Ball), maj 2013 på Friends Arena (Wrecking Ball) , 2016 Ullevi (The River).

Sen blir det kanske inte alltid som man tänkt sig med bäddningen när hunden väljer att bädda in sig och om för att han ska trivas 😉

2. Bäddar du sängen på morgonen? Som i med överkast osv, nej… Vi dra upp påslakanet och rättar till sängkläderna lite, vill inte helst inte bädda in kvalster. Men när vi har gäster eller när jag vill så kör vi ibland hotellbäddning med överkast och hela faderullan, men det händer ganska sällan. Mycket för att jag inte vet var man ska ha överkastet och kuddar när de inte ligger på sängen. Jag vill inte ha dem på golvet och de ramlar ner under natten, så det är bara jobbigt. Sen har jag varit ganska smart och har enbart lakan som matchar rummet, så enfärgade med ”hotellränder” i vitt eller grått så det ser städat och ”clean:t” ut ändå!

En strålande vinterdag!

3. Vilken årstid är din favorit? Tycker alla årstiderna har sin charm, och har svårt att välja på de riktigt fantastiska årstidsdagarna! Det är de dagarna som inte är ”typska” och bästa-typen av dagarna som är tråkiga. Gråa, blöta och svala… meh! Men en perfekt sommar-, vinter-, höst- eller vårdag kan man inte välja mellan. Det lär man sig när man bott på ställen utan årstider!

En magisk höstdag!

4. Hur för du anteckningar? Jag tycker om att fotografera saker, så ofta är min kamerarulle mina anteckningar på saker jag vill göra, fixa, laga eller köpa. Sen skriver jag ofta både listor på mobilen och på vanligt hederligt papper. Men jag har ännu inte hittat någon superbra anteckningsapp så jag kör på inbyggda i IOS. Har ni några tips?

Listor! Eller anteckningar!

5. Vad har funnits längst på din nuvarande att göra-lista? Att göra ordning i Matkällaren. Just nu är det ett veritabelt kaos och vi har ingen aning om vad vi har och inte har. Det måste åtgärdas!

Du kanske också gillar…

19 kommentarer

 1. inte kul med mardrömmar, Iron Maiden skulle jag vilja se, gillar alla varierande årstider. Kamera är lite av min dagbok.

  1. Karoleen säger:

   Mmm… använder också kameran som dagbok, tillsammans med bloggen och en 10-års-dagbok. Ha en fin dag!

 2. Sötkorven är verkligen en sötkorv. gillar bilderna på honom jämt över lag. dina övriga bilder är också jättefina. fy för mardrömmar. inte länge sedan jag hade en mardrömsnatt. otäcka utstuderade mardrömmar som dröjde sig kvar över dagen. försöker föra 10-årsdagbok. det går sådär

  1. Karoleen säger:

   Jadu, för mig också. Det är svårt att skriva varje dag, så jag har bestämt att jag skriver bara ner saker som jag verkligen vill, större saker. Så det blir nog inte en 10 års bok, snarare lite mer random. Det blir mer en dagbok för större händelser och sånt som kan vara kul att komma ihåg. Så slupper det bli så jobbigt!

 3. Det är så skönt att se “sötkorven” ligga i sängarna och mysa. Ligger han där också på natten? Han är ju rätt stor och tar kanske upp för mycket plats. Dom få (tyvärr) gånger Molton sovit över ligger han gärna under täcket hos Rolle på natten och framåt morgonen ovanpå täcket hos mig. Tror att jag far lite för mycket för honom…..
  KRAM-Susie

  1. Karoleen säger:

   Maxen varvar lite, han somnar nästa alltid hos oss i sängen efter DentaStix men lämnar när det blir för varmt, sen varierar han med gästsängen, hans säng, soffan och golvet. Men också in till oss. Men som du säger, han är ganska stor och vill ligga på tvärsen. Men finns det hjärterum, osv… men Adde får nog värst, han ligger på kanten 😉

 4. Modern teknik har gjort det lättare att minnas!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, och bilder är ju superbra för minnet!

 5. säger:

  Vet inte om din sötkorv är så liten, men söt är han. Antecknar också för hand. Mest naturligt för mig! Eftersom jag egentligen är en bild-människa så är det lite märkligt att jag inte använder telefonen till mer saker. Men så är det!

  1. Karoleen säger:

   Nä, liten är han ju egentligen inte. Trettio kilo stark vovve! 😉 Ha en fin dag!

 6. säger:

  Du/ni är riktiga konsertdiggare, så många bra artister du sett live. Att bädda ja, jag hann bo ett dygn i nya hemmet när jag vaknade till sönderrivet underlakan! Av en chihuahua! Men han bäddade tydligen själv, suck. Och klorna var vassa.
  Inga noteringsappar hos mig, bara papper o papper som man lätt slarvar bort
  Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Mmm, Max gjorde det som yngre, mrn nu gnussar han bara. Klorna är inte så vassa heller pga alla asfaltspromenader ☹️ Ha en gin dag!

 7. Ja. vilken årstid som helst bara det är klart väder kan vara fantastisk. Blir riktigt avundsjuk på alla konserterna, Springsteen skulle jag vilja se, men vi kommer oss aldrig för att kasta oss på biljettköp.

  1. Karoleen säger:

   Förstår vad du menar, biljettköpen kan vara galna! Vet dock inte hur de skulle göras annorlunda!

 8. Men fy vilken jobbig natt. Hoppas att du har fått sova bättre i natt. Är ju så viktigt att få sova ordentligt. Jag använder post it-lappar för mina “att göra grejer” på jobbet.

  1. Karoleen säger:

   Tack du! Post-it är bra, men vi går inte använda det på jobbet pga säkerhetspolicy men det funkar finfint!

 9. Är du muslim? Eller firar du Ramadan ändå? Spännande för hade verkligen ingen aning om det. Man lär sig ju något nytt genom bloggar hela tiden.

  1. Karoleen säger:

   Ja! Är född muslim, min manma är mer praktiserande än jag men familjen är muslim ☺️

 10. […] var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Hanna, Nilla, Teskedsgumman, Ejmis, Hannele, corkystyle, Susan, Violen, […]

Kommentarer är stängda.