Blog

Fem en fredag 2023 v13: Medelsvensson

Sista mars, vilken fantastisk dag! 😉 I onsdags snöade det ca 10 cm här och inatt har det fortsatt och vi har fått en hel del snö nu, och det kommer fortsätta hela dagen, känns faktiskt lite märkligt för mars. I helgen ska vi ha ca 10 minusgrader så det känns som att vi får helt enkelt vänta lite på våren. Såg också här om dagen att veckan innan och efter påsk skulle vara mycket kallare än vanligt, så troligtvis är det helt enkelt inte dags att känna att vintern är över. Det är iofs vackert som en dröm med all snö, i alla fall tills det börjar smälta! Hur ser det ut hos dig?

Bullen älskar snö! Han bara njuter! =)

Snacka om att ljuset har blivit en enom skillnad på senaste tiden! jag är helt tagen av att det är ljust till 1830 på kvällarna, magiskt!

Adde och jag käkade pizza på Orhans i måndags, gott att äta pizza på plats!

För mig innebär det att mars och semesterplaneringen på jobbet är över. Idag publicerar vi semestrarna för 1200-ish handläggare! Det har varit både samma som tidigare år men också väldigt annorlunda med många problem och eftersom det är min sista tid som WFM-ansvarig för vår största kund, så är det lite känslosamt också. Jag har jobbat med kunden i ungefär 7 år, det är min bebis som jag har byggt upp (självklart med hjälp av PP och Cabe) och förvaltat med mina andra kollegor, som jag nu ska lämna över till någon annan. Det känns läskigt men ändå lite skönt, för jag känner förändringarnas vindar yla och jag är inte riktigt så glad i förändringarna som kommer! Men semesterplaneringen 2023 är klar och det är skönt! Korka upp champagnen!

I helgen blir det som sagt kallt och snöigt, vi får se vad vi hittar på. Inga speciella planer, och det vore skönt att bara fixa lite hemma, har många “hörn” att ta tag i. Ska även försöka testa våran nya bakmaskin, tror det kan bli trevligt med färskt bröd på morgonen. Men vi får se vad vi hittar på =) Vad hittar ni på?

Snöstorm i bilen!

Men först, som vanligt, så kör vi Fem en fredag hos ElisaMatilda med veckans tema Medelsvensson!

1. Hur är du en riktig Svensson? Oj, det känns som en extremt laddad och åsiktsfull fråga! =) Jag är nog gansks Svensson i mitt vardagsliv, Villa, Vovve, V(s)ubaru… 😉 Haha, samtidigt är jag halvsvensk med en mamma från Egypten och en pappa från Sverige, har bott utomlands nästan hela min barndom och levde ett globtrotterliv. Har Engelska, Svenska och Arabiska som modersmål och har besökt alla kontinenter förutom Sydamerica och Australien. Jag tror att jag är den “svenskase svensken” som väldigt många blir extremt förvånade över min bakgrund, flera av mina kollegor som jag känt i flera år, är shockade när jag talar om att min mamma från egyptisk eftersom jag är som jag är, samtidigt som att jag är väldigt annorlunda för att jag växte upp som jag gjorde. En riktig salig blandning helt enkelt 😉

Tidigare i veckan tittade krokusarna och snödropparna fram…

2. Vad gör du direkt när du kommer hem? Pussar på mina killar (de som är hemma) och byter om till hemmakläder. Lägger undan handväskan/jobbväskan.

3. Vilken tid går du och lägger dig? Väldigt olika men nån stanns kring 2200 på vardagarna, somnar oftast inte direkt. Jag behöver 7-8 timmar sömn för att vara människa, för jag sover ganska lätt och har få timmar av djupsömn.

Veckans bästa!

4. På vilket sätt är du tråkig? Jag är ganska ointresserad av svenska realityserier typ Big Brother, Idol, Talang, The Voice, Paradise Hotell, Bonde söker fru och Gift vid första ögonkastet. Jag tycker det är väldigt dålig tv och är tråkmänniskan i lunchrummet som inte kan diskutera dessa. Jag gillar dock Robinsson, Kockarnas Kamp och RuPauls Dragrace Sverige.

5. Har du en Ove Sundberg i ditt liv? Ja, men jag tror att vi lämnar det där 😉 Hahaha!

Du kanske också gillar…

19 kommentarer

 1. säger:

  Oj så mycket snö ni har! Hoppas att det försvinner snart, för nu vill vi ha vår. I alla fall vill jag det.
  Kul att läsa dina svar på dagens frågor.
  Det låter som om du trots din bakgrund känner dig som en riktig Svensson.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Jo du, och det fortsätter snöa mängder! Iofs är jag ju glad att det inte är regn, tycker det är sååå mycket tråkigare! =)

 2. Undrar så om din Ove S läser din blogg??? Hihi!

  1. Karoleen säger:

   Hahahaha, kanske, kanske inte…. 😉

 3. Känns så konstigt med så mycket snö så här i slutet på mars. Känns som vintern kommit ett par månader försent. Skönt att vara klar med semesterplaneringen. Jobbigt att lämna över något som ni jobbat med så länge men tror det kommer bli bra.

  1. Karoleen säger:

   Ja verklgien, det kunde ha varit roligare med snön kring jul och januari/februari. Men jag tar det, hällre snö ön mängder med regn faktiskt!

   Tack tack, det tror jag säkert! =)

 4. dags att börja fundera på semester… sommarhalvåret blir ju dagarna längre (men det beror på inte hur vi vrider på klockans visare! Man har väl inte mer än drygt en timme djupsömn…? Tråkig är man väl inte om man missar realityserier… jag sitter och läser böcker…

  1. Karoleen säger:

   Hmm…. vet inte, tror man kan ha många timmars djupsömn, 3-4 timmar, jag vet bara att jag har ungefär 60 uppvak under natten och det gör att jag nästan aldrig kommer ner i djupsömn.

 5. TV-serier kan vara svåra att diskutera när en inte sett dem och inte vill se dem heller. det behöver absolut inte vara tråkigt. 7 – 8 timmars ostörd sömn låter underbart. tyvärr händer det mig sällan

  1. Karoleen säger:

   Jag klarade mig på mycket mindre sömn tidigare, men nu är det svårt för mig med mindre. Sen betyder det ju inte att jag får det… livet kommer ju ofta emellan.

 6. Violen säger:

  Ja, nu räcker det med snö! Jag gillar inte så många serier på TV men känner mig inte tråkig för det! Vilken härlig mix du har i din bakgrund! Inte många Svensson som har liknande erfarenheter.
  Ha det bra!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 7. säger:

  Du verkar då allt annat än tråkig! Fast tråkigt är inte så tråkigt alla gånger heller! Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Tack så snäll du är!

 8. Det måste varit väldigt spännande att vuxit upp så med världen under fötterna? Kanske är det på grund av det du blir så “svensk”? Tänker att du förmodligen fått höra det i andra delar av världen? Där du varit att du är “svensk”? Då får man det ju lite till sig?

  1. Karoleen säger:

   Kan absolut vara så. Att det var min identitet och det var väldigt viktigt för mig utomlands.

 9. säger:

  Såg i din “blick” din Ove…h,mmmm
  Man kan vara Svensson med flera kulturer i sig. Jag är ju bara nordisk, finsk och svensk men tycker skillnaderna är rätt stora. Egypten låter spännande, jag har varit gift med en tunisier i min ungdom och även besökt hans hemland. Tyvärr höll inte äktenskapet, men erfarenheten har berikat mitt liv. Det lät som du hade ett helt fotbollslag där hemma, jag gissar på två söner och en make?

  1. Karoleen säger:

   Nä du, här hemma är det bara en make och en Max (vår hund) 😉 Ett helt fotbollslag med vänner och familj kanske!

 10. […] var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Hanna, Nilla, Teskedsgumman, Ejmis, Hannele, corkystyle, Violen, Nina, […]

Kommentarer är stängda.