Blog

Fem en fredag 2023 v14: Om påsk

Ett litet lagom stort påskägg…

Påsk! Utan att på något sätt förminska den religösa innebörden är detta årets pålitligaste och en av de bästa högtiderna vi har i Sverige! Denna fantastiska högtid med två extra lediga dagar som alltid infaller på en fredag och måndag och oftast någon sort sprittande vårkänsla. Nu har vi snö på marken och ett par minusgrader men jag väljer att strunta i det och bara njuta av ledigheten.

Förra årets påsktårta (en cheesecake) med kycklingar och ägg

Jag vet inte riktigt varför men jag känner mig otroligt sliten. Trött och ännu mer trött! Jag vet att det har varit extremt mycket jobb de senaste veckorna och mycket nytt. Har därför sovit väldigt dåligt med mycket mardrömmar och därmed blivit ännu tröttare. Men överlämningen till min ”efterträdare” har börjat nu och jag ser ett slut på nuvarande arbetsuppgifter och en början på det nya. Det ska bli bra, med lite ”mindre” att göra trots att det fortfarande är både tråkigt och ledsamt, men åter igen, jag väljer att strunta i det och gå vidare.

Fredag! Wohoo! I helgen kommer mamma och pappa hem från sin långresa till Egypten 🇪🇬 och vi åker upp för att träffa dem. Det ska bli ett kärt återseende! Annars tar vi det lugnt och skönt, kanske en kaffe på ljugarbänken i solen eller en bok i soffan. Och lite hemmafix också om man orkar 😉

Men först, kör vi som vanligt en Fem en fredag hos ElisaMatilda med veckans tema Om Påsk, så klart! 😉

1. I din barndom brukade barnen på påsken, vadå? Gå påskkärring, man målade små Påskkort och gav till grannar och vänner. Och fick godis i retur. Och så gick vi äggjakt i trädgården.

2. Ett fint påskpynt är? Trollhassel och magnoliafjädrar. Påskliljor och små kaniner.

3. Kommer grannbarnen förbi för godis? Nej, vi har aldrig fått besök av några påskkärringar där vi bor.

4. Vad är något du tänker göra i påsk? Läsa!

5. Vad betyder påsken för dig? Långledigt!

Du kanske också gillar…

17 kommentarer

 1. säger:

  Hoppas att du får en lugn och skön helg och hinner återhämta krafterna lite.
  Ha en Glad påsk!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Tack detsamma!

 2. så vackert påskris! och så fina små kaniner. varken min syster eller jag minns att vi gick runt och tiggde godis, men jag ser att många har den sedan.

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla! 🥰

 3. Gillar dina påskharar! Hoppas du kan ta det riktigt lugnt i helgen!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack, jag ska försöka!

 4. läsa på påsken är trevligt, och njuta av påskblommor.

  1. Karoleen säger:

   Visst, tack detsamma!

 5. säger:

  Tycker att det är många i min närhet som känner sig slitna just nu. Men det kanske brukar vara det så här års. Det är bara att ta det lugnt och försöka ta tillvara den ledighet man har på ett bra sätt! Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, hoppas du har rätt! 🥰 Detsamma, trevlig Påsk.

 6. Violen säger:

  Långledigt är visst något du behöver! Passa på att ta det lugnt nu i påsk så att du återhämtar dig lite. Vilka vackra bilder du visar!
  Önskar dig en lugn och skön påskhelg!

  1. Karoleen säger:

   Tack för dina snälla ord!

 7. Fina fina foton. Påsklijorna är magiskt vackra.
  Tittar in här för första gången och fortsätter, det ser jag redan nu.
  Glad påskhelg!

  1. Karoleen säger:

   Välkommen, tack för dina fina ord ☺️ Jättesnällt!

 8. säger:

  Du har jättefint påskpynt! Visst har du rätt i att påskhelgen alltid är lättare att planera pga att det alltid är samma veckodagar. Men du menar väl inte att du kommer att få tråkigare arbetsuppgifter? Det lät ju inte så skoj.
  God fortsättning på påsken, kul att få träffa föräldrarna och höra hur de haft det

  1. Karoleen säger:

   Tråkigare tycker jag nog att det kommer bli men jag ska försöka göra det bättre och mer intressant. Får bygga upp det lite själv och det kan ju också vara intressant. Tack du, ha en fin Påsk!

 9. […] var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Violen, Nina, Paula, Sara, […]

Kommentarer är stängda.