Blog

Fem en fredag 2023 v15: Antingen eller

Fredag eftermiddag och jag har inte hunnit med Fem en fredag ännu. Det var en väldigt intensiv förmiddag på jobbet och stressigt eftersom jag tänkt att kompa ut på eftermiddagen. Men när klockan slagit tolv, var jag fortfarande inte klar och det kändes som att jag hade ett tag kvar. Men som tur var, blev jag klar på någon halvtimme och lämnade jobbet och rullade hemåt via McDonalds för att inhandla lunch till Adde och mig.

Ibland ligger han så gulligt på kuddarna i sängen bredvid och bara är ett charmtroll av rang!

Nu är vi mätta och belåtna och jag sitter och tar det lite lugnt här hemma. Jag tänker inte göra många knop idag, jag sov som en riktig kratta inatt, vaknade vid 23, för någon anledning och somnade inte fören kl 03-ish. Så sova, kanske kolla på Shetland eller läsa någon bok står på schemat. Det är nog det jag orkar med idag 😉

Annars då? Däckbyte i helgen och sen står det lite plantering på schemat. Annars är det inget planerat skönt som bara den. Det är ganska intensivt den senaste tiden, så orken är helt slut. Hade hoppats på att våren skulle trigga igång orken lite, men den har nog lite kvar att hämta kanske… men desto soligare och varmare det blir desto snabbare tror jag den kommer tillbaka.

Caramel ripple, obviously!

Men som vanlig på fredagar, i väntan på solens återkomst, för idag är det gråare än gråast, så tar vi och svarar på ElisaMatildas Fen en fredag, och veckans tema är Antingen eller?

1. En röra under sängen eller i garderoben? I garderoben. Hatar att ha saker under sängen. Inte ens som förvaringslösning, det blir bara dammigt och skitigt. Så inget under sängen hemma hos oss, däremot finns det desto mer i de få garderoberna vi har i huset. I gamla hus, vårt är från 60-talet, så har man ju ofta inbyggda garderober och vi har ett gäng men inte i närheten av så mycket som an egentligen behöver. Så vi har faktiskt funderat på att skaffa oss en garderobsvägg, typ Pax från Ikea för att kunna ha lite bättre ordning. Men man måste ju ha någonstans att ställa dem, så det får bli ett framtida projekt.

Godaste pastan denna vecka, färsk pasta med gorgonzolasås toppad med räkor… jo, jag tackar!

2. Bo i varmt klimat eller ett med alla årstider? Alla årstider, garanterat! Har haft turen att jag fått testa båda och att bo varmt hela tiden är tradigt och inte alls för mig. Jag gillar att spektrumet av det fantastiska väder vi kan ha i Sverige och vi är lyckligt lottade som har det!

Tulpaner är ju vårigt om något…

3. Vinna på lotto eller få ditt drömjobb? Alltså en ordentlig vinst på lotto, på många miljoner skulle jag kunna tänka mig, då kan man nog hitta drömjobbet. Jag tror nämligen inte att drömjobbet finns, det finns alltid något som inte är bra med alla jobb. Om det är lönen, arbetskollegorna, arbetsplatsen, arbetsuppgifterna, kompetensen på andra, personalfrågor… ja egentligen, vad som helst, är dåligt så blir det ju inget drömjobb. Om du är ekonomiskt oberoende så kan du ta ett jobb du tycker låter bra, och testa dig fram. Alternativt ta ett riktigt lågavlönat jobb/volontärjobb och hitta något du älskar eller trivs med! Och med många miljoner kan man ju göra så mycket mer 😉

Videungen är på väg att slå ut… så gulligt!

4. Böcker eller tidningar? böcker, har inte läst en tidning, vare sig en veckotidning eller dagstidning på flera år.

Skillan ute i backen står…

5. Vara ärlig eller tänka på den andres känslor? Beror helt på vad det gäller. Jag tänker att man behöver vara ärlig när det är något viktigt eller som kan skada, men är det något obetydeolselös så kan man nog vara bättre på att tänka på den andres känslor. Tjänar ju inget till att göra någon ledsen bara för att man tycker att de har en ful tröja, till exempel. Och har man inget snällt att säga kan man ju lika gärna hålla munnen stängd!

17 thoughts on “Fem en fredag 2023 v15: Antingen eller

 1. Håller med dig i dina svar, där! Tittar också på Shetland, gillar brittiska kriminalserier/tv-serier. Trevlig helg och glad vår!

 2. Röran man har beror ofta på det utrymme man har. Och ju mindre utrymme desto viktigare att göra sig av med saker för att kunna hålla en något så när ordning.
  Det är viktigt att försöka att inte göra andra illa genom sina åsikter.

 3. Haha, du har så rätt, ibland ska man hålla munnen stängd,, jag försöker lära mig…
  Förstår att du som bott i ökenklimat tycker om fyra årstider. Men många tycker nog att vårt mörka kalla klimat är jobbigt också. En vägg med garderober, jo jag tackar, jag har två skåp med trådbackar att ha mina kläder i. Det är nog det sämsta med min nya lilla lya. Mycket hängs uppe på vinden…
  Jag gör som du, vinner massor och gör volontärjobb, toppenförslag! Ha en trevlig helg med den där kompisen med de vackra ögonen

  1. Tycker vi helt enkelt gör volontärjobb tillsammans, jag tror du och jag skulle ha väldigt roligt tillsammans =)

 4. Jag har aldrig varit med om att ha utrymmet under sängen till förvaring, där ska man kunna dammsuga och få bort dammet.
  Jag läser böcker, men också dagstidningar och prenumererar på Gotlands Allehanda i pappersformat.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  1. Massor av bekanta ha lådor med kläder och saker under sängen, jag blir bara knäpp av det! =)

 5. ja, tack, gärna garderobsvägg. vi har ett gammalt hus med nästan inga garderober alls. jag vill också ha olika årstider, men gärna utan kyla och snö. läser böcker och dagstidningar. har lärt mig av erfarenhet att vara försiktig med sanningssägandet. en får tänka sig för

Comments are closed.