Blog

Fem en fredag 2023 v16: Borta men inte glömd

Eid Mubarak till alla firande idag! Fredag och solskenet är magiskt, snacka om att humöret är på topp idag! hade en trevlig kväll igår och jag sov bra så jag vaknade pigg och vädret gör ju så klart sitt! Det blir en bra dag idag, så är det vara! =)

I helgen blir det att fira Eiden med hela tjocka släkten. Älskar att alla de flesta inte är muslimer men väljer att fira med mamma! Att fira för hennes skull, det är äkta kärlek det! <3 Min fina släkt är riktigt fina människor, genuina och kärleksfulla!

Men först kör vi en fredag på kontoret, min tur att fixa fredagsfrukost, fylla på kiosken med gigantiska mängder Cola Zero och sen försöka göra klart alla saker vi behöver lösa på jobbet. Sen så får vi se om vi kan hitta på något trevligt att äta till middag också, ständiga fredagsproblemet 😉 I måndags var Adde och jag på Skytte och efter tog vi en promenad med Max och jag hittade ett gäng Blåsippor som jag fotade lite, vackert så det förslår!

Och Fem en fredag hos ElisaMatilda så klart, veckans tema är Borta men inte glömd!

1. Vilken handling som du gjort i veckan vill du gärna få ogjord? Att jag glömde bort att plantera i en viss kruka som jag tänk mig plantera i, en vacker snortung kopparkittel som jag ärvde från Stig och nu har jag ett gäng penséer som inte är planterade. Jag glömde helt bort att jag tänkta ha den bredvid dörren och men det får jag ta tag i helgen istället.

2. När senast raderade du något? Raderade ett gäng filer som jag inte behöver ha längre på jobbet iom ändrade arbetsuppgifter/fokusomåde.

3. När har du varit glad över inställda planer? Oftast när jag bara är liiite för trött, men ändå vill göra något. Oftast känns det riktigt skönt att “slippa” då, trots att det skulle både vara roligt och trivsamt. Men när man är lite för trött, så blir det oftast också lite jobbigare. Eller om det är långt att åka, då kan det vara skönt att slippa, hur kul det än är att träffas!

4. Vad glömmer du oftast på väg ut genom dörren och som du får vända tillbaka för? Glömmer väldigt sällan saker, men det har hänt att jag har glömt mina AirPods när jag åkt till jobbet för att jag laddat dem under natten och jag lyssar i stort sett alltid på mina AirPods på jobbet. Men jag har ett par trådade hörlurar att använda istället. Ett hemskt tillfälle så glömde jag även de trådade, då höll jag på att dö på jobbet, det var otroligt frustrerande. Eller så är det solglasögon, men det händer sällan numera när jag har ett par i väskan och ett par i bilen osv.

5. Hur ser du till att komma ihåg något du ska göra dagen efter? Skriver in det i kalendern, eller sätter ett larm som jag döper till aktiviteten på mobilen. Brukar fungera väldigt bra!

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. Det är jobbigt när man glömmer saker som är så pass viktiga som dina hörlurar.

  1. Karoleen säger:

   Visst vet du, därför kollar jag det alltid numera 😉 Ha en fin helg!

 2. Violen säger:

  Så vackert med blåsippor! Jag har planterat penséer i en alldeles för liten kruka och glömt att vattna dem. Det tyckte de inte om så jag får väl köpa nya.
  Ha det gott!

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Penseer som brukar vara så tacksamma, tråkigt! Ha en fin helg!

 3. Vilka fantastiska bilder! Tack för ögonfröjden. Skytte har jag alltid vela prova på, men inte kommit till skott.. hhaha. Hoppas du får en trevlig helg och att penséerna hamnar i krukan.

  1. Karoleen säger:

   Hahaha, tack du!

 4. säger:

  Haha, jag äger inte ens airpods, det är kanske tur det så har jag mindre saker att ttappa bort! Njuter av blåsipporna gör jag, har inte hittat dem på ny boplatsen, inte på förra heller utan får backa två flyttar och då blir det långt att åka. Du ska uppskatta ditt goda minne, kanske slipper du bli disträ som jag är. Det är verkligen inte kul att ha dåligt minne.
  Det bor många muslimer här i området men jag vet inte vilket land de kommer ifrån. Kvinnorna har så vackra heltäckande kläder idag, de ser verkligen festklädda ut. Jag har smakat av den goda maten som serveras för många år sedan, men det skiljer sig säkert för olika länder. Ha en skön vårhelg

  1. Karoleen säger:

   Mmm… det är en del variation men jag tror väldigt många likheter också. Många vackra klänningar till Eid, mamma klär också upp sig. Mamma har inte slöja men många andra väljer den vägen.

 5. Underbara vårbilder, har aldrig använt solglasögon…

  1. Karoleen säger:

   Tack tack!

 6. säger:

  Härliga bilder! Mysigt att släkten firar med din mamma. Så ska det vara! Trevlig helg!

  1. Karoleen säger:

   Visst är det, allas olikheter ska firas! Ha en fin helg.

 7. så vackra blåsippor. de är inte så vanligt förekommande. har kommit ihåg mina penséer. de har till och med fått vatten. trevligt med släktträffar av alla slag. visst gör ljuset och solen mycket för humöret

  1. Karoleen säger:

   Visst är det så, hoppas du får en fin vecka =)

 8. […] var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Ingrid, Susie, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Nina, Paula, Nilla, Anna, Ejmis, […]

Kommentarer är stängda.