Blog

Fem en fredag 2022 v17: Ordspråk

Denna vecka har verkligen sprungit förbi. Helt galet! Men det kanske är för att det har varit ganska mycket förutom det “vanliga” denna vecka. Skytte, Styrelsemöte, jag har klippt mig, hade getingspruta, spontan datelunch med Adde, osv. Det har varit både roliga och tråkiga saker men det känns mest som att det varit mycket. Men men nu är det en tredagarshelg så vi kan vila upp oss. Skönt!

En morgon med solsken och frost.

Idag jobbar jag hemma, Adde är iväg till jobbet, så Max och jag får hjälpas åt på jobbet idag 😉 Det är en relativt lugn dag som väntas idag och det är ju väldigt skönt. Ska nog ta en halvdag om inget speciellt händer, har ju lite tid att plocka ut. Solen skiner och jag hoppas det blir lite varmt under eftermiddagen. Ska plantera klart jordgubbarna och potatisen, samt försöka sitta i solen och läsa lite. Det ska bli skönt! =) Sen tänker jag mig någon god middag, kanske ska vi grilla? Grillpremiären hade vi förrförra helgen.

Premiärgrill. Vi åt korv till både lunch och middag, det är ju såå gott med grillad korv!

I helgen ska vi på AJs 50-års fest, det ska bli riktigt kul! Vi brukar alltid ha det skoj tillsammans med det gänget, och så ska vi hänga på ett coolt ställe, så det blir skojigt! Och på söndag fyller vår finaste lilla korv Max 9 år! Det ska vi så klart fira, kanske ska vi grilla 😉 Haha, nu när det är grillsäsong känns det som att jag vill tillaga all mat utomhus och använda min Spishäll och pizzaugnen som jag fick i 40 års present. Utemat är den bästa maten även om det bara är grillkorv!

Bullen har hittat en ny ställning på gästsängen, gillar och ligga med huvudet på mitt kudden eller tyngtäcke som jag inte använder just nu.

Men först, innan vi börjar dagen så kör vi en Fem en fredag hos ElisaMatilda som vanligt, veckans tema är Ordspråk

Många koppar kaffe i veckan!

1. Anfall är bästa försvar – när deltog du i bollspel senast? Hmmm… bollspel var det nog ganska länge sedan. Spelade fotboll, basket, volleyboll, softball när jag var yngre. Gillade det skarpt. Men slutade när jag flyttade hem till Sverige efter studenten. Sen dess har jag nog bara spelat tennis och badminton om man nu kan kalla dem bollsporter 😉 När jag träffade Adde lurade han in mig på golfen men det var länge sedan vi var ute och spelade nu, men i början så spelade vi desto mer. Adde är ju väldigt duktig golfare!

Basket i Malaysia 1996, jag var 14 år gammal och jag står längst ut till höger och spelade center, sen spelade jag pointguard när jag blev äldre.

2. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge – vad väntar du på? Sommaren? Att slippa tröttheten? Att bli stor? Att känna sig “content” med det som är. Känner mig rastlös i själen och känner att jag behöver en förändring, en stor förändring, men vad den förändringen är vet jag inte…

Finaste tulpanerna från Mira och det blev lite vårigt på spiselkransen. Blev inte helt nöjd, men det får arbetas fram, det här med stileben är inte lätt! Gillar att byta ut mina fina pryla

3. Bättre ensam än i dåligt sällskap – när ville du senast bara gå hem? Var länge sedan nu, den känslan har jag jobbat på, att befinna mig där jag vill och inte göra sånt jag helt enkelt kan få en sån känsla av. Så den finns inte så mycket längre… Aldrig på grund av sällskapet! Snarare för att jag kanske inte mår bra, får migrän eller min rygg/knä strular på Skyttet t.ex. då vill jag ibland gå hem, men det är ju inte alls samma sak.

En nattkörning, skönt när Adde kör så kan man bara njuta av det vackra som susar förbi utanför rutan.

4. Den som spar han har – vad sparar du till? Livet och framtiden. Vi vill mycket om då behöver man tyvärr ha pengar att göra det med, och med inflation och höga räntor känns det givet att alltid ha en större buffert så att man inte behöver oroa sig.

Ibland efter en middag/bjudning kan det se ut som ovan, oftast inte då jag städar medan jag lagar oftas, men då är det skönt att kunna bara jobba sig genom det snabbt då allt ska ha sin plats i köket.

5. En plats för var sak och var sak på sin plats – vad hos dig ligger aldrig på sin rätta plats? Allt det som hamnar bänken i köket bredvid sidodörren. Det blir en mängd av saker som bara hamnar där… Min devis är ” Don’t put down, put away” just för att saker ska hamna där de bör. Det handlar helt enkelt om att man inte bara “lägger ner saker” när man har använt dem, utan man lägger alltid undan dem på rätt plats direkt.Då blir det gjort och saker kommer aldrig på villovägar. Och jag tycker det fungerar riktigt bra! Testa, lovar att ni kommer att se skillnad snabbt!

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

 1. Köket kan vara svårt att hålla i ordning… Korven syns knappt för all senap och ketchup 🙂

  1. Karoleen säger:

   Haha, story of my life – Topping är livet =) Hahaha!

 2. grillad korv kan vara så gott. din korv ser väldigt läcker ut. visst kan köket se ut som ett slagfält, men det gör ju ingenting. det är bara att börja i något hörn och arbeta sig inåt. jag kan inte se någon bild på basketen i Malaysia. men Max ser jag. fira honom ordentligt! han är fin

  1. Karoleen säger:

   Hahaha, mmm…. Visst är det så. Man måste ju alltid börja någonstans. Konstigt, den syns när jag tittar. =(

 3. Det har mina mamma alltid också sagt: “lägg tillbaka sakerna där du tog dem så försvinner de inte”. Men vid 50 års ålder har jag fortfarande inte lyckats anamma detta motto. Men jag är glad ändå 🙂

  1. Karoleen säger:

   Nej, men det är inte så lätt heller. Det är lättare att bara “lägga ner dem” men jag försöker tänka på det, och då blir det sakterligen bättre =)

 4. Violen säger:

  Ser ut som senap och ketchup med korv! Det var säkert gott. Vi hade också grillpremiär förra helgen i det sköna vårvädret. Klokt att lägga undan sakerna direkt, det sparar tid och ser snyggare ut i köket.
  Ha en skön helg! Hoppas du kan vila lite.

  1. Karoleen säger:

   Haha, YES! Det är ju det goda =) Korv och topping! =)

 5. säger:

  Vi har ännu inte nått tio värmegrader i Dalarna så det är för kyligt för grillkvällar. Korv gillar jag också men jag skippar brödet! Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Nej, då är det svalt! Förstår att ni väntar ett tag. Hoppas du har en fin dag!

 6. […] var: Monika, BP, Mrs Calloway, Madeleine, Klimakteriehäxan, Kina, Janerik, Susanne, Debutsky, Karoleen, Anette, Hanna, Teskedsgumman, Hannele, corkystyle, Nina, Paula, Nilla, Jeanette, Violen, Tant […]

Kommentarer är stängda.