Blog

Fem en fredag 2023 v19: Trasiga ting

Solig fredag! Så himla härligt! Visst blir man sjukt lycklig när man vaknar till solsken? På kullen utanför sovrumsfönstret börjad vitsipporna slå ut och det är så vackert! Jag är så nöjd med att det börjat sprida sig ordentligt efter ett antal år. Först ett gäng krokusar, nu vitsippor och om ett tag liljekonvaljer! I love it!

Maj, hur gick det till? Är ni med på att det redan maj? Jag är supernöjd att det är varmt och skönt, men kommer knappt ihåg halva mars och hela april. Men men, det är nog ”rätt” 😉

Lunch på takterrassen med kollegorna, bästa med vårt konto!

Idag jobbar jag hemma, Adde är iväg på övning. Jag har en hel del möten idag så det blir nog ingen halvdag men kanske lite kortare dag. Njuta lite i solen om man har tur. Jag hade väldigt svårt att somna inatt, trots att jag var väldigt trött, så det blev inte så många timmars sömn. Det gör att man kanske inte skulle misstycka att bara ligga i en solstol med en bok. Låter som en plan!

Och i helgen blir det nog jobb i trädgården och bara softande. Skönt! Vi skulle behöva sätta upp myggnät i fönstrena i sovrummen samt mörkläggningsgardiner i vårt sovrum, det är alldeles för varmt och ljust på nätterna! Ett måste i helgen.

Men först, det är fredag och då blir det som vanligt Fem en fredag hos ElisaMatilda. Och veckans tema är Trasiga ting!

1. När hade du senast sönder något av glas? Kan inte komma på något jag haft sönder i glas på väldigt länge. Peppar peppar!

2. Har du något trasigt porslin hemma? Trasig är det inte men några är kantstött. Från vårt förra vardagsporslin från Ikea används fortfarande de djupa skålarna till Max. Vi tycker det är lättare att använda 10 olika skålar, och diska dem i diskmaskinen direkt än att ha en matskål. Max äter aldrig torrfoder enbart, så han har inte mat framme, utan vi ger honom mat 2-3 gånger om dagen beroende på hur mycket han äter för tillfället. Och då är det skönt att ha många tallrikar. En eller två av dessa är kantstötta och används bara när vi inte har någon annan ren. Annars slängs allt som går sönder eller är kantstött. Även om jag älskar tanken på att nån gång göra Kintsugi om det är något jag älskar! Drömmigt!

3. Vilken pryl hemma hos dig behöver lagas? Hmm… lagas tror jag inte så mycket behöver göras. Det är ju snarare att byta ut, dvs renovera. Den listan är längre än lång! Men grejerna fungerar ju fortfarande!

4. Har du någon gång brutit något i kroppen? Nope!

5. När bröt du senast ett löfte? Det var svårt. Brukar inte bryta löften. Dom ska hållas.

15 thoughts on “Fem en fredag 2023 v19: Trasiga ting

 1. Nu är det varmt, letar efter skugga 🙂 Köpte en hög vackra gamla tallrikar på loppis och funderade på att göra mosaik i trädgården, men då blir det kanse inte…

  1. Projekt är bra, man går ta det när man får tid och lust. Ha en fin dag!

 2. bedårande bild på Max! jag brukar inte heller slå sönder saker men ibland händer det. löften ger jag inte så många men de jag ändå ger brukar jag hålla.

 3. Löften bör hållas, håller helt och hållet med dig. Mycket håll där…
  Jag hade aldrig brutit något tidigare heller men en krossad axel var ingen hit och en protes är finurligt men det blir mer stelt.
  Trevlig helg!
  /Gerd

 4. Är det så det heter, den japanska fina konsten! Där ser man, du lärde mig nytt, jag kände till att man lagar trasigt och att man upplever saker värdefulla på ett annat sätt än vi gör, vi som bara sliter och slänger. Tanken tilltalar mig mycket. Du kanske var övertrött och därför inte kunde somna, det händer mig ibland. Tänk om man kunde buteljera dofterna av vårblommor! Trevlig helg

 5. Ja tänk så fint det är, kintsugi, hur det nästan blir vackrare när man lagat det så än innan. Så förstår att du skulle vilja göra det någon gång. När det gäller löften håller jag med dig, det gäller att veta när man kan ge ett löfte o inte – så man slipper bryta dom.
  Ha en fin eftermiddag

  1. Mm… superfint! Det har också ett emotionellt värde som är väldigt fint också!

Comments are closed.