Blog

Fem en fredag 2023 v44: Läskigt

Nya lyktor som jag köpte hem från DS här om dagen… enkla och lagom dekoration!

God morgon! 3:e november och idag fyller jag år, wohoo! 🥳 Och idag släpps Bruce Springsteen biljetterna, det hoppas jag blir en bra födelsedagspresent till mig! 🤞🏻

Inte vår ek, men denna är favoriten utanför ”våra” ekar…Mäktig!

Jag är ledig idag, kände att det kunde vara trevligt 😊 Adde är fortfarande iväg på MOLOS-övning, så det blir jag och Max som firar 😉 Eller så tar vi det senare, en födelsedagsmiddag i veckan kanske! Födelsedagsfirandet med familjen dröjer i alla fall då mamma och pappa är i Egypten, så vi kommer fira mammas, min, Wilderbeasts och Miras födelsedag när de kommer hem till julen. Storfirande 😉

Så otroligt vitt hösten kan vara utan att innehålla snö…

I helgen tar vi det också lugnt, har inga planer alls. Adde kommer hem på söndag och då åker vi och tänder ljus på kyrkogården för våra älskade. Annars lugnt och skönt!

Lite härlig färg…

Jag ligger kvar i sängen och bara slöar. Jätteskönt, eftersom jag vanligtvis går upp mellan 0500-0530 varje morgon. Vi får se hur länge Maxen drar sig 😉 Det känns som att det är jag som kommer tröttna först 🤣

Den väldigt vita hösten…

Men hörni, det är ju fredag också! Det betyder Fem en fredag hos Elisa Matilda och denna vecka är temat Läskigt.

Ja, vad ska man säga… han är ju för härlig vår lilla buse…

1. Hur lättskrämd är du? Och 2. Vad tycker du är läskigt? (Jag skriver ihop 1 och 2, för jag tycker de hör ihop!) Oj, det beror helt på vad det handlar om. Jag är extremt orädd när det kommer till mycket, vissa kanske ser det som dumdristig, men jag blir inte rädd för sånt som händer eller kan hända, det är oftast jag som tar kommandot och styr upp om det händer saker. Och att uppleva nya saker är bara spännande. Men jag är rädd för läskiga saker som inte händer, typ läskiga filmer och böcker. Då är jag extremt lättskrämd och Adde skrämmer skiten ur mig när han ”leker” Ringu-tjejen. Usch… vidrigt! Eller mörkrädd när jag är hemma själv, för att jag sett något läskigt på film. Jag skyller på mitt bildminne, då jag oftast ser precis de läskiga scenerna i huvudet och ser det läskiga sen i verkligheten.

Bullen! ❤️

3. Har du fått besök av barn för bus eller godis i veckan? Ja, eller bara ett förplanerat besök från grannarna. Det går en hel del Bus eller godis-barn i byn men de kommer oftast inte in till oss på vår gatsnutt.

Grannarnas härliga trapp…

4. Vad klädde du senast ut dig till? Hmm…tror det var en svart katt men ungefär samtidigt klädde ut mig till ”Infekterad” med läskiga linser, spindlar och spindelbett…

Läskigt… buuu…

5. Har du någonsin upplevt något övernaturligt? Nej, det har jag inte. Och vet inte riktigt vad jag tror eller vet… Jag kan ibland tro att jag sett saker, men vet ju inte…

Dekorationer från ett barndisco vi hade förra veckan.

Du kanske också gillar…

14 kommentarer

 1. Stort grattis! Skönt att inte vara lättskrämd.

  1. Karoleen säger:

   Tack! Ja, det är skönt 😊

 2. Stort grattis på födelsedagen! Gillar dina lampor.

  1. Karoleen säger:

   Tack tack! Ja de var väldigt gulliga tycker jag 😊

 3. du behöver väl inte vara mörkrädd när du har din hund som sällskap. han vet verkligen hur han ska posera! fina bilder

  1. Karoleen säger:

   Nej, det är sant. Han skulle rädda mig, och det är därför jag oftast inte behlver vara rädd… men han kanske inte rår sig på spöken? 😉

 4. säger:

  Grattis på födelsedagen! Hoppas den blir riktigt härlig!

  1. Karoleen säger:

   Tack snälla!

 5. säger:

  Klä ut sig med spindlar? Nej hu så hemskt!

  1. Karoleen säger:

   Haha… det ska ju vara läskigt ju! 😊

 6. säger:

  Grattis på födelsedagen, du delar den med mitt äldsta barnbarn Simon som fyller 29! Vilket härligt firande ni har framför er i jul, det blir nästan tårta på tårta, både födelsedagsfirande och julfirande…men julen är ju inte en dag utan flera!
  Ibland tror jag att jag är för dum för att vara rädd! Jag är nog rätt aningslös och tänker inte på vad som skulle kunna hända. Men att råka ut för någon riktigt arg människa som man av misstag kommer nära kan jag bli rädd för, speciellt om det är någon påverkad person som är svår att läsa av. Annars gillar inte jag småkryp, fast jag är inte hysterisk, jag är van då jag gärna vistas i skog och mark. Fin fortsatt helg till dig

  1. Karoleen säger:

   Grattis till Simon 😊 Ja, jag är rädd för människor och deras plötsliga galenhet. Men annars tycker jag att det är svårare att vara rädd, det är värre för mig.

 7. Grattis! Skönt att inte vara så lättskrämd…. och så har du ju en hund också, det ger ju en trygghets-och säkerhetskänsla.

  1. Karoleen säger:

   Jo absolut!

Kommentarer är stängda.