Blog

Fem en fredag: Just nu

Fredag, bästa dagen på veckan! Tänker att det blir en kortare dag på jobbet idag, blivit många långa dagar i veckan. Efter jobbet ska Adde och jag fortsätta med rensningen i garaget, sätta upp fler hyllor, ev ta en tur till tippen med mer skit och så försöka äta något gott. En bra fredag helt enkelt! Men fredag betyder ju också Fem en fredag hos ElisaMatilda, denna veckan med temat Just Nu…

1. Vad har du hunnit med idag? Idag har jag inte hunnit med så mycket än…klockan är ju bara 07.33 =) Jag vaknade strax efter sex och sen har jag hunnit duscha, gjort mig i ordning, fixat frukost till oss, tömt och fyllt diskmaskinen. Till frukosten kollar vi på ett avsnitt av DareDevil och gosar med Max.

2. Vad lyssnar du på? Jag ska precis börja jobba och nu lyssnar jag på en podd medan jag jobbar, just nu är det ett avsnitt av My Favorite Murder som är min favoritpodd, en blandning av humor och mord, en väldigt märklig blandning men det funkar superbra om man förstår att de inte skrattar åt morden, utan humor är ett sätt hantera det hemska som händer i världen. Och ja, jag lyssnar alltid på x2 hastighet, jag blir superstressad över att folk pratar så långsamt annars =)

3. Vad kommer du göra härnäst? Jobbar och kommer göra det tills jag är klar med dagens “att-göra”. Först ut är det mycket siffror som varvas med morgonavstämningar och så lite annat på det. Men nu, excel i massor.

4. Var befinner du dig någonstans? I arbetsrummet i källaren, tillsammans med Adde. Vi har ett relativt stort arbetsrum med två ordentliga arbetsstationer med utrymme för både datorer och utrymme att skriva/annat. Jag har 2 datorer och 2 extra skärmar med dem. Behövs när man sitter med antingen schema eller Excel.

5. Hur är humöret idag? Bra, det är ju fredag =) Jag låtsas att tröttheten inte finns och jag tror jag lyckas lura mig själv lite i det. Jag har ju problemet att även om jag sover många timmar sover jag inte bra, jag vaknar ofta och sover lätt, vilket gör att jag inte känner mig utvilad. Därför har jag börjat med att köra lite “Placebo Sleep” för att övertala mig själv att även om jag sover lite, så har jag sovit en hel natt, sovit bra och är inte trött. Det är vetenskapligt bevisat att det ska fungerar och jag tycker nog att jag lurar mig själv att tro att jag har sovit bra och därmed också inte bör vara trött. Ja, jag är lättlurad 😉

Tack till alla ni som är inne och kommenterar, jag vet att det är många som är inne och läser och det är jättekul, men det är extra trevligt när ni lämnar en kommentar! <3 Ha en trevlig dag!

13 thoughts on “Fem en fredag: Just nu

 1. kanske sover du bättre när det inte är fullmåne längre? när jag är trött kan ingenting få mig att tro att jag inte är trött. härligt med arbetsrum i källaren

 2. Fint inlägg om fredagen! Jo, den är lite guldkant, även om jag inte jobbar lönemässigt längre.
  Jag volontärjobbar och styr själv.
  Jag sover lite skiftande bra eller sådär.
  Trevlig kväll!

 3. Ibland saknar man tiden när man jobbade. Det var alltid massor att göra så när helgen kom på lördagseftermiddagen (vi hade öppet vår firma även på lördagar) och man tog båten ut i Stockholms skärgård så var det 1,5 halva dygnet framför en värt guld. Numera är alla dagar lika varandra, även om vi försöker att ha det extra mysigt på lördagskvällarna med lite vin och god mat – men ibland glömmer jag helt och hållet att det är helg…..
  KRAM och TREVLIG HELG/Susie

 4. Jeg er like imponert over alle som klarer å jobbe hjemmefra, jeg har ikke nok selvdisiplin til å ha på vekke klokke da. Så jeg er en av de få som har dratt på jobb hver dag hele tiden. Like spennende hver fredag for å se hvilket tema som dukker opp. God helg!

 5. Du ser ut att haft en bra dag. Sover också lite olika bra, brukar tänka att jag ändå vilar kroppen och det blir också som någon slags placebo effekt, ibland blir jag lite zombie aktiv 😉

 6. Wow, jobba med excel o lyssna på pod, split vision får en ny innebörd! En annan fixar knappt en sak åt gången längre. Poddar har jag ännu inte ens börjat lyssna på…är rädd för att bli fast, jag som är en boknörd! För då räcker ju inte tiden till trots att jag är pensionär! Unnar och önskar dig en riktigt skön o avkopplande helg

 7. Vet inte hur många Excel-kurser jag gått i mitt liv, men det var många. Jag hade ingen talang alls för programmet. Är ingen siffermänniska, så det förklarar saken. Men jag har alltid beundrat folk som behärskar Excel och kunde bygga formler. Å hur du kan kombinera Excel med pod-lyssning är en gåa för mig;-)

 8. Jag måste bara säga att jag beundrar dig som sitter och jobbar i excel, med siffror av olika slag. Jag hade inga problem med matten i skolan men jag vill inte byta jobb med dig. Tur vi alla är olika och jag beundrar verkligen dig och alla andra som jobbar med siffror. Sen måste jag kolla på detta med Placebo Sleep för jag har samma problem, ligger i sängen rätt många timmar men sover inte särskilt bra. Tack för tipset!

  1. Tack så mycket för dina fina ord! Det är tur att alla tycker om olika saker, och jag trodde not inte riktigt att jag skulle hamna där jag är idag när jag tänkte på vad jag ville bli när jag blir “stor” =) Jag gillar att gräva och lösa problem och då blir det mycket siffror =)

   Hoppas Placebo Sleep kan hjälpa dig lite! =)

Comments are closed.