Food

Hello Fresh: Misoglaserad kolja

Den tredje och sista rätten i vår Hello Fresh-kasse var Miso-glaserad kolja med picklade grönsaker och kålsallad. Första och andra rätterna kan ni läsa om här. Denna rätten lät lika gott som de andra två, jag tycker ändå jag valde jävligt bra 😉

Receptet fick en 4 av Adde och en 4 av mig! Miso-glace var mycket gott och tillbehören var riktigt bra till! Denna kommer garanteras göras igen, med några tweeks från min sida! Ändringarna vi gjorde var bland annat att vi inte tillsatte lika mycket socker som stog i receptet i miso-glazen – men det gör man som man vill. Vi tyckte den blev väldigt söt trots att vi tog ca 1/2 av sockermängden i receptet. Sen hade vi även i ca 3 gånger så mycket majonnäs som stog i receptet. Majonnäsen som ingick var inte tillräckligt på långa vägar, det syntes knappt alls. Sen tycker ag att det är väldigt märkligt att ha i vetemjöl i en glaze, men det är väl så det är. Jag hade hellre uteslutit vetemjölet och bara låtit glazen koka ihop i stekpannan. Då blir den slätare och tjockare.

Receptet tar ca 25-30 minuter och är för 4 portioner samt superenkelt att laga.

  • Koka ris: I en kastrull, koka upp 6 dl vatten och tillsätt 300 g långkornight vitt ris. Tillsätt lite salt och låt sjuda i 11 minuter och dra av värmen och låt ånga i ca 10 minuter till.
  • Pickla grönsaker: Använd en potatisskalar och hyvla långa remsor av 1 gurka och 2 morötter. Blanda 50 ml vitvinsvinäger, 1 tsk socker, 2 msk vatten och en nypa salt. Häll blandningen över grönsakerna och ställ åt sidan.
  • Blanda miso-glaze: Pressa 2 vitlöksklyftor och blanda 60 g misopasta, 25 ml sojasås, den pressade vitlöken, 2 msk socker (vi tog enbart 1 msk), 1 msk vetemjöl och 1 dl vatten i en skål.
  • Blanda sallad: Blanda 300 g strimlad salladsmix och 50 g majonnäs (vi tog mellan 100-150 g majonnäs, tillräckligt för att det skulle bli krämigt) och krydda med salt och peppar.
  • Stek fisk: Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Torka av 500 g koljafiléer med hushållspapper och krydda med salt och peppar. Stek filéerna 2-3 minuter per sida, när de är vita är de klara. Ta av från värmen och rör i misoglazen. Rör runt så att misoglazen täcker fisken och tjocknar. Om den känns för tjock dryga ut med lite vatten.

Du kanske också gillar…