Tännäs 2024

Tännas 2024 dag 7 – Lördag

God morgon från detta otroligt vackra! <3 Avresedag idag och vi får se när vi kommer iväg, det finns en hel del att göra innan avfärd. Vi var uppe vid halv sju och tog morgonprommis och så lite frukost innan vi började städa undan och packa ur stugan.

Efter en stund tog vi en fikapaus och njöt av solen, dock var det inte varmt. Minus 10 och det kändes som att det inte riktigt var utefikarväder 😉

Efter ytterligare en stund tog vi ytterligare en sittning, bara njuta lite av det sista av fjällen!

Och en sista bild på berget…. Vackert!

Vid kvart över 12 hade vi packat in oss, Max och alla grejerna i bilen. Kändes inte som att vi hade mindre saker med oss hem 😉 Vi checkade ut och lämnade in nycklar osv, sen var det bara att rulla hemåt. ETA 20.35 – kom ihåg detta! (Helt utan stop dock!)

Städningen tog ca 3½-4 timmar, så det kändes som att det gick väldigt smidigt för oss. Och vi han med väldigt mycket eftersom vi var två och hade påbörjat lite dagen innan. Men det är bra att veta inför nästa gång!

Kaka bör man alltid äta på resorna!

VId 1330 blickade vi ut över Särna och vägarna var hundra gånger bättre här än 311an som var väldigt guppig. Mycket bättre väglag men ack så guppig. bilen fick sig en släng av knas av guppen, varningslampan för partikelfiltret började blinka. Suck, kändes inte bra när vi hade 7 timmars resa kvar…

Vackert i Älvdalen!

Och vi hälsade på kyrkan som vi morsade på på vägen upp. Tog också första varvet med Maxen!

I Mora tog vi en kaffe och en macka!

Fredriksberg började molnen torna upp sig och det såg ut som att det skulle kunna komma regn…

En stund senare såg vi att det regnade lite längre bort…

Lesjöfors – ett bra ställe att stanna till på en vacker rastplats och det finns även ett fik! Inget vi gjorde idag, men bra tills nästa gång!

Vi åkte mot regnet…

Rämmens!

Och rullade vidare förbi Filipstad!

I Askersund var väglaget mycket bättre än förra helgen och det visade sig bli en riktigt vacker kväll!

Otroligt vackert över Hammarsundet…

Och vi rullade in på uppfarten, exakt på minuten för ETAn. Vi hade alltså stannat till 3 gånger för att gå med Max, nån gång för att gå på toa och fixa några mackor – och därmed kört in ca 55 minuter under 8 timmars resan. Inklusive alla stoppen så kom vi hem på utsatt tid, det var bra kört av Adde! <3

Vi packade ur bilen och Adde tog max på ett varv direkt. Jag försökte packa ur alla väskor och alla påsar för att slippa ha en massa grejer i vägen imorgon. Vi fixade mat till Maxen och sen slocknade han i soffan så nöjd över att vara hemma! Vi var rätt glada också, och efter en stund i soffan så gick vi och la oss efter en ganska lång dag med många långa timmar i bilen!

En riktigt kul resa, en riktigt bra expedition, nu vet vi mycket mer om vad som finns, vad som tar tid, vad vi behöver ta med oss och vad vi inte behöver ta med oss. Många bra resultat av resan. Och framförallt fick vi andas Fjällluften i en vecka och jag fick se höga snöklädda berg, mitt hjärta var uppfyllt igen =) <3