Blog

Fem en fredag 2024 v13: Situationer

God morgon! Uppe med tuppen, med en migrän men idag känns det som att tabletterna funderar. Kände under eftermiddagen igår att migränen tryckte på och förväntade mig den… Tyvärr lyckades jag inte somna om än, men hoppas det, vore skönt med lite sovmorgon. Det är påsk, bästa ledigheten, då man alltid är ledig 2 dagar extra. Skönt!

Vi får se vad påsken erbjuder, förhoppningsvis lite solsken och gott umgänge!

Idag började vi med en promenad i solskenet och amerikanska pannkakor till frukost framför Taskmaster. En bra morgon! Och innan vi gör något mer så tänkte jag göra Fem en fredag hos ElisaMatilda, veckans tema är Situationer.

1. En vän är i närheten och vill komma förbi. Hur lång tid behöver du innan du skulle kunna öppna dörren? Äh, det är nog inte många minuter. Folk är alltid välkomna, att det inte alltid är städat eller perfekt får de leva med. Men får jag 10-15 minuter så kan det nog finnas något i ugnen att avnjuta till fika på besöket också och mindre lite mer undanplockat/stökigt 😉

Men den här lilla korven så får man helt enkelt vara glad om det inte ligger leksaker och små kärlekshälsningar överallt 🤣 Tussar är kärlek 🥰

2. Du hittar något på marken som ser tappat ut, vad gör du? Beror helt på vad det är. Är det något som är värdefullt, nycklar, mobil eller liknande så tar jag med mig det och lägger upp en blänkare på FB (om jag är någonstans hemmavid). Och sen lämnas det in till polisen om jag inte får något napp. Är det vantar, en leksak eller något liknande så lägger jag upp det på närmaste elskåp, bänk eller någon anna synlig plats i närheten. För någon månad sedan hittade jag och Adde en iPhone i en snödriva, vi tog med oss den och försökte komma åt ICE men det var inte aktiverat och mobilen på danska. Efter en stund ringde det i telefonen och med ägarens pappa kunde vi bestämma plats för upphämtning.

Kakor som kan bakas på 5-10 min – chocolate chip cookies! Och smakar ljuvligt!

3. Du vaknar plötsligt av att du står på en scen, med publik som väntar. Vad gör du? Säger ”Hej och välkommen till min Ted Talk.” 😊 Frågar publiken lite frågor om vad de förväntar sig för kvällen och vilken show de är här för att se. Sen kör vi bara 😉

4. Ute på stan ser du en bit bort hur några försäljare vill sälja in något till förbipasserande. Vad gör du? Fortsätter som planerat, pratar de med mig tackar jag nej vänligt men bestämt och går vidare.

Blodpudding är ingen favorit, men blir jag bjuden så äter jag väldigt mycket lingonsylt till 😉

5. På middag blir du serverad något du absolut inte tycker om. Hur reagerar du? Beror på vem som bjuder och om det finns något av middagen jag kan äta. Jag äter lite/det jag kan och gör ingen grej av det. Är det något jag är allergisk mot så säger jag det, men det brukar ju inte hända eftersom jag säger oftast till att jag är nötallergiker om jag blir hembjuden till någon jag inte känner så väl.

Du kanske också gillar…

15 kommentarer

 1. Hoppas och tror att jag aldrig blir bjuden på blodpudding, för det är en av få saker jag verkligen inte gillar. Inte mannagrynsrätter heller, men folk bjuder som tur är sällan på sånt! Att riva av en spontan Ted Talk skulle jag förstås inte klara.

  1. Karoleen säger:

   Håller med dig om mannagrynsrätter är inte en favorit heller. Jag gillar det verkligen inte! Ha en fin dag!

 2. säger:

  Vad bra att det ringde i telefonen innan den var urladdad! Kul att läsa alla dina svar, som stämmer ganska bra med mina. Trevlig fortsättning på Påsken!

  1. Karoleen säger:

   Ja, speciellt nu när mobiler har så mycket säkerhet osv så är det svårt att få fram info om man inte kan komma åt ICE eller det ringer. Detsamma!

 3. Praktiskt med facebookgrupper, jag äter i stort sätt allt, vanlig mat.

  1. Karoleen säger:

   Ja, det är bra med informationsspridningen i FB-grupper.

 4. blodpudding klarar jag bra. de där kakorna ser väldigt användbara ut. ska se om jag hittar receptet. har sällan kakor i frysen.

  1. Karoleen säger:

   Fryskakor är väldigt bra – gillar att ha färdig deg.

 5. säger:

  Bara tuta och köra, bra där! I Finland äter vi inte blodpudding utan vi steker blodplättar, hihi. Låter konstigt men är jättegott, tunna frasiga plättar istället för stabbig pudding! Tussar av kärlek får man ha, andra kan bara bli avis om de nu inte råkar vara allergiska, men vad gör de då där hos dig? Vilken solskenshistoria med mobilen! Någon blev lycklig över att få tillbaka den. Glad Påsk

  1. Karoleen säger:

   Hahaha… ja vad är det värsta som kan hända 😉 Skulle helt klart vara villig testa, det låter mycket godare =)

 6. säger:

  Folk får ta det som dom det är om de kommer oanmälda 🙂 Varför städa för mycket då det är sällskapet som gäller.

  1. Karoleen säger:

   Jamen exakt, så tycker jag med. Om de är rädda för lite stök, så känns det inte som att det är mig de vill umgås med =)

 7. […] Klimakteriehäxan, Susanne, Kina, Paula, Susie, Jeanette, Ingrid, Madde, Corkystyle, Anna, Anette, Karoleen, Robert, […]

 8. Så kul det där med hur olika man är, jag ogillar skarpt när det kommer hem någon oanmälda till mig.

  1. Karoleen säger:

   Jag förstår! Jag kan tycka att det är jobbigt beroende på vem det är… men samtidigt, F*ck them 😉 Hahaha… det har med åldern att göra 😉

Kommentarer är stängda.