Festivities

Påskdagen 2024

Sovmorgon och det var tre tröttisar som låg och våndades när klockan var halv 10. Men tyvärr var det svårt att somna om, så det var bäst att gå upp och ta en morgonprommis tillsammans. Sen blev det frukost i soffan framför Taskmaster. Och vid 12 kom vi på att klockan inte var 11 utan 12 (klockan ställdes om undernatten), och det var dags att rulla norrut. Vi skulle fira Påsk hos mamma och pappa med Wilder och Mira!

Eftersom det är Ramadan hade vi bestämt att maten skulle ätas vid Iftar-tid så när vi kom fram var det en del förberedande för middagen. Mamma stod och bakade chocolate chip cookies och en ugnsvarm kan ha slunkit ner innan den nuddade gallret för att svalna. 😉 Efter en stund så anslöt Wilder och Mira från Karlstad och vi förberedde det sista innan vi skulle sätta oss till bords.

Mamma hade dukat, med påskkycklingar och kaniner i massor, samt vikt servetter till vackra kreationer. Till och med godis för den snaskiga fanns på bordet.

Det serverades en veritabel blandning av påskbuffé och påskmiddag, med en mängd godsaker. Mammas gravade lax, pappas rödbetssallad, matjessill och gräslök.

Ägghalvor – Top 5 på alla buffébord!

Filodegsrullar x2 – en med hårdost och en fetaost och oliver. Mycket mycket gott – dessa är nog nya favoriter.

Mamma hade bakat bröd, och det serverades så klart med ost och smör. Sen lite Dana blue med vindruvor. Nästa på top 5-listan av en buffé.

Mamma hade gjort förrätt! Räkcocktail! Så jävla gott, hade ätit bara dessa om det fanns fler. Nomnomnom!

Lennart bjöd på godis!

Påskbordet! Förutom ovan fanns det också ugnsomelett med svampstuvning, lammfilé, köttbullar x2, korv och kokt potatis.

Sen åt vi god god mat och berättade historier om mormor ❤️ och barndomen. Många skratt och det var en fin samling efter många månaders svårigheter. Nu tittar vi framåt och hoppas att vi har hälsan i behåll!

När vi satt och pratade om de som lämnat oss och hur vi skulle hedra mormor som begravdes i Egypten, kom mamma på den fina idén om att åka till minneslunden och tända lite ljus efter middagen. Så när vi ätit klart och strax innan solen gick ner (nånstans bakom molnen) så åkte vi till minneslunden. ❤️

När vi kom hem igen, var det kväll ute och medan vi gav Maxen middag fixade de andra fram fika så vi kunde fira Addes födelsedag 🎈 En saffranskladdkaka, en citronpaj och baklava serverades. Och den här lilla kycklingen såg ut som en princesstårta. Så söt!

Det fikades och berättades historier till sena kvällen. Kanske slank ner det några godisbitar också. Och sen var det dags för kväller och alla gick och la sig…

Glad Påsk! 🐣

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *