Festivities

Eid Al-Fitr 2024

Idag efter jobbet så rullade vi norröver hem till mamma och pappa för att fira Eid Al-Fitr (festligheterna efter Ramadan). Molnen hade brutits upp lite och den blåa himlen kom fram precis när vi rullade och därav blev det solglasögon på… det är ju ett måste även om bara för några minuter 😉 ÖMDK-podden blev dagens lyssning, jag är så glad att även Adde uppskattar det! (OT: Men behöver jag säga att jag är sjukt pepp på nya boken som kommer i början på maj och “Cold Case: Mörka Penseldrag”. Woop woop!)

Hemma hos mamma var det vackert dekorerat och fixat inför en härlig middag och Wilder var också på plats. Eftersom det blev lite spontant så fick vi ta det för vad vi kunde göra, pga. flera omständigheter så hade vi inte så många alternativ till dag eller tid. Men vi fick i alla fall ihop ett litet firande, tyvärr utan Mira, men nästa gång så <3

Fanous – ramadanljuslycktan är en typisk dekoration – barn går omkring med dessa och sjunger för sin familj för att få godis eller presenter. Lite som våra påskkärringar, men sjungande och ljusbärande.

Ute i stormen grillade pappa oxfilé! Mums! Kallt och blåsigt, men vad gör man inte när man ska fira 😉

Många smaskigheter!

Oxfilé (rare) med ugnsrostad potatis, palsternacka, morot och sötpotatis. Med babaganough och messaa’a (friterad aubergine toppad med en vinägrig tomatsalsa – så god).

Bullen tyckte alla bråkade med honom när han la sig under bordet, alla långa ben var i vägen 😉 så han surade i ett hörn. Men egentligen var han bara trött och ville sova och slocknade snabbt när han slutade sura =)

En mysig kväll med mamma, pappa och Wilder <3

Och när klockan slagit 20 rullade vi hem mot Linköping. Solnedgången var magisk. Mer ÖDMK-podd och så fick vi njuta av en vacker solnedgång! <3

Du kanske också gillar…