Blog

Fem en fredag 2024 v15: Roliga frågor

Solsken people, solsken! Kanske liite svalt men jag klagar inte! =) Hoppas det fina håller i sig, trots att väderleksrapporten säger att det ska regna hela helgen. Vi ska byta däck imorgon och ska på trädkonsultation under helgen, så det känns skönt om det inte hällregnar. Sen får vi se vad helgen har att erbjuda!

Först idag är det ju jobb, hemmavid eftersom det är fredag och därefter blir det lite firande ikväll. Det ska bli väldigt roligt! <3 Men eftersom det är lite hemligt än, så blir det inte mer än så just nu =)

Hos ElisaMatilda finns det som vanligt nya Fem en Fredag-frågor, och idag är temat Roliga frågor. Med ett sånt tema kan det väl inte bli tråkigt 😉

1. Vad kommer spela mest roll när du blir 80? Att jag inte ångrar saker jag inte gjort i livet. Det känns alldeles för tragiskt…

2. Har du lånat eller tagit något du sen aldrig lämnat tillbaka? Eh, det tror jag inte… Jag har ett par av grannarnas DVD-filmer som jag än inte lämnat tillbaka och mår väldigt dåligt över då vi inte har tagit oss tiden att titta på dem ännu (FÖRLÅT <3) men annars är kan jag inte komma på något. Jag har inte för vana att ta saker från andra och ser till att lämna tillbaka det jag lånar.

3. Fixar du saker själv, eller låter du någon annan fixa åt dig? Beror väldigt mycket på vad det är för något det gäller. har ju världen händigaste man så mycket görs ju åt mig, men jag fixar det mesta själv om det skulle behövas. Till och med byta däck, fylla på spolarvätska och kolla oljan, för det är ju sånt tjejer annars anklagas för att inte kunna. Men det lärde min pappa mig tidigt, skulle jag köra bil så skulle jag kunna göra sånt. En mycket bra lärdom jag håller hårt i, ska man göra något så ska du göra alla stegen, hur hemska stegen än är…

4. Vad var din favoritleksak som barn? Jag var väldigt förtjust i The Muppets och Sesame Street när jag var ung. Men jag kan inte komma ihåg en specifik leksak som var favoriteten. Min nalle Teddy var ju så klart en favorit, men det var kanske inte en regelrätt leksak 😉

Världens konstigaste men sötaste djur…. Maxen! <3

5. Vilket är det konstigaste djuret? Oj, konstigaste djuret är en svår fråga… konstigaste på vilket sätt? Jag är ju ganska fascinerad av djur och kan mycket om djur och så vidare, så jag tycker nog inte att det är så många som är konstiga. Näbbdjuret (Platypus) är ju ganska märklig men otroligt söt, violsnäckan (Blue Dragon) är udda men otroligt vacker och Springråttan (Jerboa) är ju riktigt knasig men ack så gullig! Det som är knasigast är många av de svenska namnen tycker jag nästan… Vi är så otroligt “logiska” och “pragmatiska” i våra namn att det blir nästa löjligt… 🙂 Typ Sjöko, bältdjur, stenfisk, flikfisk och näbbdjur… Ingen förklaring behövs där inte 😉

Han må vara född som hund men är egentligen en blandning av en gasell, mask, katt och struts 😉 <3

Du kanske också gillar…

8 kommentarer

 1. Max är väldigt söt. säkert inte konstig alls. på sätt och vis ångrar jag redan en hel massa. och ändå inte. vad skulle jag gjort annars? absolut ska flickor kunna fixa sina bilar!

  1. Karoleen säger:

   Maxen är söt och har mycket personlighet 😉 Kan vara udda att han är så utrycksfull och indikerande men det är ju en del träning som finns bakom det också. Man får ju ta det för vad det är, hade man inte kunnat göra på något annat vis så finns det ju inget att ångra det. Man ångrar oftast något som man “väljer” att inte göra, dvs kan du gå på en fest men väljer att stanna hemma för att man inte “orkar” (då inte orkar som i på riktigt), då kan man ångra att man inte tog sig iväg. Oftast är det ju lättja eller orken som tryter. Och ganska ofta ett tankesätt!

 2. säger:

  Fast sjökon är ju definitivt inte en ko, så där behövs det kanske en förklaring ändå. Och flodhästen!

 3. har inte hört någon anklaga att tjejer inte kan fylla på spolarvätska och kolla oljan, självklart för mina tre svärdöttrar.

  1. Karoleen säger:

   Jaså, det kanske är en generationsgrej för det hör jag var och varannan vecka från männen i min bekantskapskrets.

 4. säger:

  Så praktiskt att ha så många husdjur i en enda kropp, hihi. Och många roliga o ovanliga djur kom du på. Min dotter hade bland andra konstiga djur en afrikansk igelkott som husdjur, den var nattaktiv så hon tröttnade snart. Ja inte vill man ångra sådant man inte gjorde, jag gör det, hade velat hinna med flera långresor, men både kropp och ekonomi har satt stopp. Nu reser jag via datorn och teven istället, det får duga. Trevlig helg

  1. Karoleen säger:

   Visst vet du, smidigt! 😉 Afrikansk igelkott lät väldigt gulligt, men trist om den bara vill sova hela tiden 😉 Tyvärr är det ju ofta så, man kan tyvärr inte alltid göra allt man vill, men det tycker jag också är kanske med i tankesättet… att man gjorde så mycket man kunde med det man hade. Men visst, man kommer ångra saker… Det är svårt att inte göra det.

 5. […] Nilla, Monika, Boklysten, Anette, Klimakteriehäxan, Susanne, Kina, Paula, Susie, Jeanette, Ingrid, Karoleen, Tony, Christian, Hanna, […]

Kommentarer är stängda.