Blog

Fem en fredag 2024 v26: Ljudligt

Promenaden till skogen….

God morgon i värmen! Är det någon som vet vars i världen Sverige har flyttat, för det här vädret vi har haft denna vecka och egentligen stora delar av maj och juni har varit Medelhavskt 😉 Igår hade vi 30 grader och strålande solsken, otroligt vackert, men tyvärr eftersom den svenska värmen är ganska fuktig så blir det klibbigt och varmt, så man orkar ju inte riktigt njuta av värmen. Maxen gillar ju inte värmen och blir helt däst och trött, och vi tar inte ut honom på promenader mitt på dagen då det är alldeles för varmt på asfalten. Trots att vi bor på landet är det tyvärr dåligt med grusvägar och skogsstigar utan transportsträcka med asfaltsdel =( Men, det är vad det är…

Grått hemmavid

Idag ska det regna enligt SMHI, 2,5 mm här, men i Norrköping ska det komma 37 mm…. Hmm… det är “bara” 6,5 mil till Norrköping, så vi får väl se hur blött det blir här. Jag hoppas att det kommer en regn i eftermiddag och tvättar bort det kvava och tunga. Och vattnar växterna en del, för det behövs verkligen för odlingarna.

Veckans godaste frukost – Detta varje dag är vad jag vill ha!

ElisaMatilda frågar i sin Fem en fredag i temat Ljudligt. Vi tar och svara på dem och därefter tar vi veckans sista arbetsdag innan vi tar helg. I helgen firar vi pappas födelsedag och påbörjar några veckors kattvakt, det ska bli kul att få gosa med lilla Z! Tre veckors arbete kvar tills semestern, och varje dag är det lite svårare att gå upp på morgonen, men vi kämpar på 😉

Äntligen fick vi ordning på avloppet… 4 timmar på en kväll som slutar med att jag tittar ner i en brunn på gatan utanför efter toapapper…. Det är ett glamoröst liv som villaägare… 😉

1. Vilka ljud gillar du att somna till? Vågskvalpet från havet! Fast hemma vill jag egentligen att det är tyst. Men endast om jag har Adde hemma. Om Adde är bortrest så måste jag ha igång en podd när jag ska sova…

2. Vad brukar låta i ditt hem? Vanligtvis är det nog ganska tyst hos oss, om vi inte spelar musik. Men jag har nästan alltid en podd i örat (så att jag inte stör Maxen med mitt 2x-speed) och sen är det ju ljud från Max, tassar mot trägolvet, oooande och bara allmänt bök. Oftast när något piper eller tjuter är ju något fel… förutom diskmaskinen som piper 5 (!!!) gånger när den är klar…

3. Vad tycker du om din egen röst? Låter ju inte alls som jag tror och är väl inte speciellt intresserad av att lyssna på mig själv 😉

4. Vad är mest oljud för dig? Repetitiva ljud, t.ex. maskinljud, surrande, motorljud, och återkommande pipande ljud.

5. Vilket ljud är sommar för dig? Vågskvalp, råmande kossor och fågelkvitter.

Sommar <3

Du kanske också gillar…

13 kommentarer

 1. väldigt exakt med 2,5 mm… Maken lyssnar på poddar. Grannen har byggt hus, men lugnt nu.

  1. Karoleen säger:

   Så kan det ju vara, många ljud kan man ju ha runt sig =)

 2. säger:

  Råmande kossor å fågelkvitter, inte illa alls!

  1. Karoleen säger:

   Nej, jag vet.. det är ju väldigt mysigt 😉

 3. Jag gick barfota på asfalt igår och då tänkte jag på alla stackars vovvar som säkerligen bränner sina tassar. Det gäller att tänka sig för med sina fyrbenta vänner. Vår tvättmaskin piper tre gånger. Högst irriterande men det är väl meningen så man inte glömmer bort tvätten…

  1. Karoleen säger:

   Ja visst är det så, jag har lärt mig att man ska lägga handen på asfalten och om du kan ha handen där minst 10 sek så ska det vara ok alt stå på asfalten 2 minuter…. Men det kan vara varmt ändå. Så vi undviker det så gott det får. Visst är det irriterande, men glömmer man så glömmer man, jag tycker det känns dumt att låta/störa 😉

 4. vågskvalp är oslagbart. egna inspelade rösten är däremot inte så njutbar.
  moderna kossor råmar inte så mycket

  1. Karoleen säger:

   Det beror nog helt på var man bor, grannarnas kossor råmar en del, men jag vet inte vad “så mycket” är… 😉

 5. Pipande ljud är jobbiga, som kattskrämmare. Sådana får jag ont i huvudet av.

  1. Karoleen säger:

   Visst är det… Det som stör mig är att andra ofta inte hör dem och då är jag den som är “jobbig”….

 6. säger:

  Tyvärr hör jag inga råmande kossor här i förorten, men fåglarna har inte övergett mig, de bor i takrännorna under nocken där jag har min balkong. Tornseglarna har ett härligt ljud att både somna och vakna till.

  1. Karoleen säger:

   Fåglar i närheten är trevligt, så länge det inte är skator, de är rätt jobbiga och låter mycket…

 7. […] Hanna, corkystyle, Paula, Vonkis, Jeanette, Neola, Anna, Sara, Gunilla, Mrs Calloway, Susie, Karoleen, […]

Kommentarer är stängda.