Food Recipe X-mas

Bounty

Till jul iår gjorde jag Bountygodis, ett par gånger till och med. En gång tills Svärföräldrarna skulle komma hem och en gång när vi träffades i Uppsala med tjejmaffian. Men eftersom jag har varit en total klant med mina bilder så får jag helt enkelt leva med att det inte kommer att finnas några bilder till detta inlägg, om det inte finns någon snäll själ som har någon bild att skicka över till mig???

Men i alla fall så tänkte jag lägga ut receptet på några grymt goda Bountygodisar.

Bollar:
50 g smör
½ dl sirap
½ dl florsocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor

Garnering:
200 g ljus choklad
Lägg smör, florsocker och grädde i en kastrull och låt koka i 5-8 minuter eller tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen och rör tills allt är genomblandat. Låt smeten svalna och rulla små bollar av den, jag gjorde ca 50 st ganska små bollar. Ställ bollarna på ett bakplåtspapper eller en skärbräda och ställ in i kylen i minst 60 min. Smält chokladen och doppa de kylda bollarna i den smälta chokladen. Ställ åter på bakplåtpapper eller skärbrädan och ställ kallt. Dekorera efter tycke och smak – jag tycker de var finast utan någonting alls.

Förvara i kylen gärna med bakplåtspapper mellan lagren. 


I’ve made two batches of Bounty candy for Christmas and because of my little misshap with my pictures, unfortuntly I don’t have any pictures of the lovely coconut filled chocolate balls – but trust me they were really good. That is if you like coconut – or actually to tell you the truth, even if you don’t cause they are really really nice.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2010 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…