Egypt

Kairo dag 5

Ännu en dag där jag har varit urusel med kameran. Jag har inte knäppt en enda bild idag. Jätteilla!

Idag åt vi faktiskt frukost hemma, i form av ja, Pizza 🙂 Efter frukost blev det en snabbis på stan för att köpa en handväska som jag tänkte ha på båten och i Luxor och Aswan. Även lite småsaker som kunde vara bra att ha med sig på båten. Därefter åkte vi hemåt och för att ta det lite lungt. Även städerskan kom förbi för att fixa lite hemma och därefter började vi göra oss i ordning för att åka till min mormor.

Vi hade beställt taxi och allt gick jättebra att ta sig hem till henne. Vi umgicks med henne i några timmar och hon bjöd på glass och godsaker eftersom hon vet att jag älskar glass. Ja, det gjorde jag också 🙂

Efter en stund kom min kusin S och hämtade oss och vi åkte genom rusningstrafiken till min mosters hem. Vi skulle bli bjudna på Koshari (Egyptens nationalrätt och även min favorit rätt) och det var jättegott! Koshari är en rätt som är upgjort av 3 komponenter. Första delen är ris och linser, ihop kokade. Nästa del är makaroner. Och den sista delen är en gudomligt god tomatsås. Därefter garnerar man med stekt lök, kikärtor (om man tycker om det) och en dakka-sås som är gjord på vitlök och vinäger, otroligt god!

Vi åt som vanligt alldeles för mycket och det var grön-j*vligt gott! Men efter lite fruktsallad och te blev vi hemstjussade av kusin S och moster S. Det blev alltså en relativt tidig kväll och det var otroligt skönt!

Väl hemma var det dags att börja packa våran resväska – vi skulle flyga till Luxor kl 5 på morgonen. Det var inte så svårt att veta vad vi skulle ha med oss utan det var mest att packa ihop det. Packningen tog ca 15 minuter, därefter gick vi och la oss och hoppades på att vi skulle kunna få sova en stund innan det var dag att gå upp och åka till flygplatsen kl 3.

Jag kan i alla fall säga att jag sov gott tills väckarklockan ringde. Tyvärr kunde Adde inte sova mer än någon timme…

0 thoughts on “Kairo dag 5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *