Blog

Fem en fredag v. 49: Film

Fredag, den här veckan har både gått grymt fort och väldigt långsamt! har varit både riktigt trött och lite småsjuk, då man blir ju kanske inte så pigg då. Och vädret har ju gått från snö, till regn, till kyl till värme… Udda men så är det, det är väl bara att köpa läget gällande vädret, att man aldrig lär sig =)

Massor med filmer!

Fredag – skönt! Och vad det betyder vet ni ju vid det här laget! Fem en Fredag hos ElisaMathilda och veckans tema är Film! Jag älskar ju film! Det här ska bli kul! =) Vi har en ganska seriös DVD/Blue-Ray samling som fortsätter växa och har flera Film-traditioner som vi gör vid t.ex. Jul osv. Julfilmer som Die Hard och Lethal Weapon (bästa julfilmerna ever!) är ett måste och sen har vi alltid ett Sagan om Ringen-extended version-Maraton i mellandagarna!

Saknar dock Die Hard 4 och 5 i samlingen!

1. Vilken film sätter du på för att bli glad? Oj, det finns ett par som jag älskar men The Three Musketeers är en favorit, som alltid gör mig glad. Det är versionen som kom ut på 90-talet med Oliver Platt, Kiefer Sutherland, Charlie Sheen och Chris O’Donnell. Kan alla replikerna utantill och vissa av dem är några jag använder i dagligt tal! 

Rochefort, isn’t that a smelly kind of a Cheese…

– Porthos (Oliver Platt)

2. Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i? Hmmm… vet inte! Finns ju filmer som är otroliga episka filmer som vore otroligt att vara med om, men vet inte om det är livet utanför filmen så att säga. Jag älskar ju alla scener i Sagan om Ringen, typ Nya Zeeland och deras fantastiska natur och hur de byggt upp The Shire – Hobbiton

3. Vilken film är minst som ditt liv? Det skulle vara alla dom där rosiga romantiska filmerna, jag skulle hellre dricka Klorin än vara med i typ “Princess Diary”. Men romcoms som Dodgeball känns mer som mitt liv ?

“Nobody makes me bleed my own blood!”

– White Goodman, Dodgeball

4. Vilken genre stänger du av på en gång? Riktiga romantiska filmer, jag gillar dem inte alls. Jag mår illa av gulligullet. Är inte så förtjust i Krigsfilmer eller Asiatiska heller, men Adde gillar dem, och jag tittar en del ändå, men eftersom vi sällan tittar på filmer vi inte själva väljer, är det sällan man ”stänger av” filmer. Men vi har dock på senaste tiden börjat kolla på Akira Kurosawa filmerna och som t.ex. Yojimbo som är filmen som A Fist Full of Dollars (En handfull dollar) är baserad på och den är mycket bättre än Western versionen!

5. Vilken är en populär film du aldrig har sett? Titanic! 

Du kanske också gillar…

9 kommentarer

 1. säger:

  Kul att läsa dina svar!
  Titanic har jag nog sett ett par gånger åtminstone.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  1. Karoleen säger:

   Detsamma!

 2. säger:

  Det var roligt att läsa dina svar. Du är ju en riktig filmnörd, och jag förstår att du gillade temat.
  Vi är ju totala motsatser vad gäller film, men gulligull-filmer gillar jag inte heller. Konstigt nog har jag till och med sett Titanic;-)

  1. Karoleen säger:

   Kul att du gillade svaren! Ja, jag är nog lite av en filmnörd 😂

 3. säger:

  Äntligen en riktig cineast som svarar på frågorna. Tycker det mest varit såna som jag, som inte kollar på film så mycket. Jag har inte sett titanic heller, men ditt filmbibliotek är imponerande!

  1. Karoleen säger:

   Haha, tack! Kul ibland att man kan riktigt nörda ner sig i frågorna 😂

 4. säger:

  Haha vad bra att du nämner Gulligull – jag glömde ta med det, får allergiska utslag av såna filmer….Titanic har jag sett men en gång räckte, är inte förtjust i Leonardo Dicaprio så de filmer som han är med i undviker jag.

  1. Karoleen säger:

   Ja, allergiska utslag är precis vad man får!

 5. […] Anette, Bokdamen, Madeleine, Susanne, Mrs Calloway, Linda, Susie, BP, Hanna, Ingrid, Gerd, Robert, Karoleen, Kina, Debutsky, Birgit, Efwa, […]

Kommentarer är stängda.