Allmänt

Veckans bilder 2020 – v48

Pizza på La Fontana efter ett sällsynt besök till stan. Det är sorgligt att många restauranger lider nu… Har ni möjlighet att köpa mat hos era lokala ställen, gör det! God pizza med bra råvaror!
Vacker höst!
Receptet på Fusk-kroppkakorna som Svärmor delade med mig går varmt här hemma. Snabba och så goda. Men det slår ju inte Svärmors riktiga kroppkakor!
Nya tavelväggen, på väggen där TVn tidigare satt. Detta är ju lite temporärt men kul att göra något nytt. Min lök-tavla har äntligen kommit upp 😉 Vackra eftermiddagsljuset!
Kallt!
Godaste saffransbullarna som Wilderbreast bjöd på, dessa är verkligen supergoda!
Vi var och handlade i söndags på CG i Mantorp, och mitt under shoppingen gick brandlarmet. Pojkarna passade på att ta en promenad i kylan men jag satt i bilen och försökte värma mig.
Vissa mornar blänger vi bara på maten….
Nomnomnom! Kan vara så att vi har ätit extremt mycket lussebullar i veckan. Fick av mamma när vi var uppe. Nomnomnom!
Och första snön kom i veckan, och det blev väldigt vackert!

Du kanske också gillar…

6 kommentarer

 1. PP säger:

  Härligt att fler äter på vår favoritpizzeria. Vi har som tradition att äta där varje fredag nu för att gynna dom lite ?

  1. Karoleen säger:

   Det är verkligen en bra pizzeria, men det är nog inte många som tänker på att dom finns! VI får helt enkelt sprida det i umgänget! =) Jag kom på det pga att vi pratat om det! =)

 2. Här får man göra en egen pizza om man vill han nån. Min gubbe är nämligen inte så där jätteförtjust….. Men det brukar bli gott det med, fast så vacker som den på bilden blir den ju inte!
  Hund som bara blänger på maten har jag aldrig råkat ut för under 44 år – annat än när nån av dom varit sjuk. Jag skulle varit jätteorolig! Efter sommaren så har vi ju tyvärr ingen vilket är fruktansvärt jobbigt, gråter en skvätt av saknad nästan varje dag…..

  1. Karoleen säger:

   Nej, men vad säger du? Hur har jag missat detta? Jag förstår att det är jobbigt att Santos inte längre finns hos er! =( Beklagar verkligen, det är något som är så svårt och jag inte vill uppleva men tyvärr vet jag ju att det bara är en tidsfråga, men förhoppningsvis många år kvar. Max blänger ofta på sin mat, det är tyvärr så att han har lite för mycket Varg i sig och äter bara när han är hungrig. Jag var så orolig första två åren, när han VÄGRADE äta… Men tills slut var det bara att inse att han äter när han är hungrig och han är frisk och stor och stark, så det är ingen fara. Men var väldigt jobbigt i början, och det är lite jobbigt när det går långa perioder… Just nu går det lite i vågor.. Kram på dig!

 3. Har man en gång ägt en tax, då vet man hur en hund ska äta! *fniss*
  Santos blev i september jättesjuk och föll ihop efter varit ute och gått och därefter ätit. Naturligtvis en söndag, så vi fick ta oss till länsveterinären i Roma (en halvtimmes bilresa) där han var så gott som medvetslös och när han röntgades upptäcktes en tumör i mjälten som spruckit och blod i helga magen. Veterinären sa att det fanns inget att göra, så det var bara att fatta det fruktansvärda beslutet att låta honom sluta sitt liv. Det tog alltså 2 timmar från det vi upptäckte dom första tecknen tills han inte fanns längre. NU är vi dessutom så gamla att vi inte kan – för djurets skull – skaffa oss nån ny. Vi kanske dör före hunden och det vore hemskt…..
  KRAM/Susie.

  1. Karoleen säger:

   Åh vilken mardröm! Stackars er, sorgen förstår jag är stor. Och lilla Santos, usch, skönt att han slapp lida trots allt. Det känns som att det är det absolut värsta med att ha djur, man vet att nån gång så kommer de att vandra vidare och det är så jobbigt! Stor kram till dig!

Kommentarer är stängda.