Food

JellyBeans

Jag älskar JellyBeans, det är något med det hårda yttre skalet mot den mjuka insidan, smaskens. Det finns till och med fejkade svenska JellyBeans i lösviktshyllan och till och med dom är jättegoda. När jag bodde utomlands kunde man köpa JellyBeans i stort sett var som helst men jag har bara sett det på ett… Continue reading JellyBeans

Food

Skåprens

För några dagar sedan blev det lite av en skåprens-pasta, något som jag tycker är underbart och oftast blir det lite av de godaste maten någonsin. Tagliatelle med matlagningsgrädde, kräftstjärtar, svarta oliver, kryddor, dill och romy ost (typ Egyptisk parmesanost). Jättegott – rekommenderas verkligen!

Design

Trappor

Det är lite av ett stående skämt här i huset att vi ska bygga bort trappan och istället sätta in en brandmansstång, men nu tror jag faktiskt hittat ett ännu bättre alternativ. Kanada, vad tycker ni om en sån här renovering istället? Mycket bättre än en brandmansstång eller hur? Ska jag beställa en?

Fashion

AÖ Silver

Anna Örnberg är en småländsk glaskonstnär, formgivare, kreatör och skribent. Verksam sen 20 år främst för Studioglas Strömbergshyttan. Humor kännetecknar hennes formspråk, alla har vi väl sett hennes kanelbullar eller kringlor. Nu provar hon att uttrycka sig i silver och förmedlar hennes lekfulla och lustfulla livsglädje. Hennes e-butik har mängder med vackra smycken från kanelbullar,… Continue reading AÖ Silver

Design · Me wantee

Väggvitrin

Det har blivit väldigt mycket mat på sistone på bloggen men det är nog bara för att jag inte riktigt har känt att jag haft tid att känna någon inspiration. Nu tänkte jag försöka komma igång igen. Halens är en av mina favoriter när det kommer till att surfa runt och hitta fina möbler. Dom… Continue reading Väggvitrin

Adde · Food

Grönpepparkyckling

Älsklingen lagade mat här om dagen, grönpepparkyckling som var väldigt smaskigt. Han stekte lök och strimlad kyckling. Tillsatte créme fraiche och lite kycklingfond. Därefter smaksatte han med vitpeppar och lite salt samt mortlad grönpeppar. Till det serverades ris och toppades med persilja. Om ni inte har testat grönpeppar innan så ger det lite av en… Continue reading Grönpepparkyckling