Adde Food Hansson Today

Oscarshäll

Igår besökte Hansson, Adde och jag Oscarshäll, vi var ute på en foto och geocachingrunda. Oscarshäll ligger på vägen till Kolmården från Norrköping, den som går via Bråviken (inte E4:an).

Yesterday Hansson, Andy and I went to Oscarshäll on a photography and geocaching-trip. Oscarshäll is situated on the road to Kolmården (the zoo) from Norrköping on the seenic Bråviken road (not the E4).

Vid Oscarshäll ligger Oscarshäll Café ett äkta “motorcykelhak”. Det ligger uppe på ett berg och har en otroligt utsikt över Bråviken. Det finns nästan alltid ett 20-tal otroligt vackra motorcyklar i varierande prisgrupp och i olika utförande. Allt från Harley’s till BMW ultra-sportiga till gamla Vikings. Och en och annan vacker liten sportbil brukar man också hitta.

On the top there is also a nice café, Oscarshäll Café, a true motorcycle hangout. It’s situated up on the mountain and has some truely breath-taking views over Bråviken. There are always 20-sme beautiful motorcyckles in varying categories and prices. It’s worth going there just to see the sheer variation =)

Inne på cafét kan man få varma eller kalla smörgåsar samt Parisare och en mängd olika kakor och tårtor. Ett ganska brett utbud.

In the café you can order warm and cold sandwiches as well as burgers and lots of great cakes and cookies. A nice spread.

Utsikten från cafét.

The view from the café. 

Alla tre tog en Parisare, vilket är en hamburgare på toast med ett stekt ägg med rinnig gula. Mycket mycket gott! Vi hade sån tur att det fanns ett par bord i solen och vi kunde verkligen njuta av det otroligt mysiga majvädret.

The three of us took the Parisare, which is a burger on toast with a sunny-side up egg. Really delicious. We were lucky to find a table in the sun so that we could enjoy the amazing May weather. 

Om man korsar vägen och går några 10-tals meter ner för vägen kommer man till Oscarshäll. Där det finns en grymt vacker utsikt och några bord och bänkar uppställda. Man kan köpa hemma gjord glass på cafét och ta med ner och sätta sig.  Adde och jag pratade om att vi skulle se till att ta med en picknick någon dag och sätta oss på berget och bara mysa.

If you cross the road and walk a couple 100 feet you end up at Oscarshäll, a beautiful spot with breath-taking views. There are a couple of tables and benches to have a sit down. You can buy some homemade ice cream at the café and bring down. 

Utsiktsplatsen. Adde och Hansson står och fotar.

The look out. Andy and Hansson are photographing the views. 

Om ni har vägarna förbi – se till att stanna och njut av utsikten!

If you’re in the area – do stop of and enjoy the views and have a nice coffee or meal at Oscarshälls Café. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…