Food, Recipe

Fiskgryta

Här kommer receptet på den fantastiskt goda fiskgryta som svärmor bjöd på på juldagen. Lätt, smakrik och lättlagad… både vardagsmat och bjudmat! Here’s the recipe for my mother-in-laws tasty fisk and shrimp stew. It’s light, easy and really tasty!

Svärmors fiskgryta (6p) / My mother-in-laws fish and shrimp stew (6 port)
800 g Tilapia eller annan vit fisk / 800 g Tilapia or any white fish
300 g räkor, skalade / 300 g Shrimps
200 g champinjoner / 200 g Mushrooms
1 gul lök / 1 onion
½ purjolök / ½ leek
1 röd paprika / 1 red bell pepper
1 grön paprika / 1 green bell pepper
2 morötter / 2 carrots
Liten burk krossad ananas med saft / a small can crushed pineapple
150 g philadelphiaost / 150 g philadelphia
1 ½ dl grädde / 1 ½ dl creme
½ tsk salt / ½ tsp salt
½ tsk peppar / ½ tsp pepper
½ – 1 tsk curry / ½-1 tsp curry
½ kycklingbuljongtärning/ ½ a chicken buljon cube
lite smör / some butter
Andra kryddor som du tycker passar, t.ex. paprika / Other spices you like.

Strimla löken. Skär paprikan och morötterna i tunna stavar. Kvarta champinjonerna. Stek löken, champinjonerna, morötter och paprika i smör och när de har blivit lite mjuka, tillsätt ananasen och philadelphiaosten. Låt smälta. Detta är såsen. Såsen blir nästan godare om den får stå några timmar eller under dagen, så gör den gärna tidigare. Chop the onions finely. Shred the bell peppers and the carrots into thin lengths. Quarter the mushrooms. Fry the onions, mushrooms, carrots and bell peppers in butter. When softend add the crushed pineapple and the cream cheese. Let it melt and that makes your sauce. Making the sauce earlier during the day just makes the sauce taste better!

Tärna fisken och bryn i lite smör 1 minut per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg i såsen och låt småputtra i några minuter tills fisken är nästan färdig. Lägg i räkorna när det är 1 minut kvar. Cut the fish into smaller bite size pieces and fry it lightly, 1 min per side. Season with salt and pepper. Put the in the sauce and let it simmer. When the fish is almost ready add the shrimps and let the warm for about 1 min, until they are done.

Servera med ris och en god grön sallad. Serve with rice and a nice green salad.

Du kanske också gillar…