X-mas

Lite småtidigt…

Jag är väl traditionell av mig och tycker inte att man ska börja pynta för julen innan 1:a advent. Innan första advent tycker jag egentligen att det är alldeles för tidigt att fundera på julen och julklappar osv.

Tidigare år har jag tyckt att de flesta tycker som jag och pyntar till 1:a advent, men i år har jag märkt att man överlag har börjat pynta mycket tidigare. Idag när jag var ute så var detn nästan vartannat hus som hade julstjärnor och adventsstakar i fönstren. Visserligen är det bara 2 dagar kvar till 1:a advent men ändå.
Bild tagen förra året hemma hos Anna på Gotland.
Vet ni vad jag tror att det är? Jo, det känns som att mörkret kom så snabbt i år. Tidigare så har man märkt att det blev mörkare och mörkare men eftersom det varit så grått och trist på sistonde känns det som att mörkret bara hoppade fram från bakom en gran – jätteolustigt egentligen.

Så även om jag tycker att det är lite för tidigt att redan ha satt upp sina julstjärnor och adventsstakar i fönstren så förstår jag er som har gjort det. Jag längtar tills på söndag då jag också får lite ljus i mina fönster.

Du kanske också gillar…